Αποκάλυψη: Η ΕΠΟ δικαιώνει τον Ολυμπιακό και ακυρώνει επίσημα τον Φιλιππούση!

Αποκάλυψη: Η ΕΠΟ δικαιώνει τον Ολυμπιακό και ακυρώνει επίσημα τον Φιλιππούση!

Μία ημέρα αφότου διορίστηκε ο Φιλιππούσης, η ΕΕΘ της ΕΠΟ έδωσε δικαίωμα υπογραφής στον Δημητρίου και «ακύρωσε» τον εκτελεστικό γραμματέα!

Στον μαγικό κόσμο της ΕΠΟ τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς να κρύβεται κάτι από πίσω. Καμία απόφαση. Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με πρόσωπα που αποτελούν «σημεία αναφοράς» στην προσπάθεια άλωσης και ελέγχου της Ομοσπονδίας από συγκεκριμένα κέντρα. Για αυτόν τον λόγο μια απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εξηγούμαστε. Με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ στις 8 Απριλίου, είχε εκχωρηθεί στον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου, το δικαίωμα υπογραφής των εγγράφων της διεύθυνσης αγωνιστικού και του τμήματος μητρώου ποδοσφαιριστών έως την πλήρωση της θέσης του εκτελεστικού γραμματέα.

Όλα θα έμοιαζαν φυσιολογικά, εάν ο νυν εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, δεν είχε υπογράψει τη σύμβασή του μία ημέρα πριν, στις 7 Απριλίου!

Για ποιον λόγο, λοιπόν, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων έδωσε δικαίωμα υπογραφής στον αναπληρωτή πρόεδρο; Ποιο δελτίο «έκαιγε» και έπρεπε να το υπογράψει ο Δημητρίου;

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σε όλη αυτή την περίεργη διαδικασία είναι άλλο: Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή, η ομοσπονδία παραδέχεται πως ο διορισμός του Φιλιππούση είναι προβληματικός και άκυρος. Όπως δηλαδή  αναφέρει ο Ολυμπιακός στην προσφυγή του στις 9 Απριλίου. Με λίγα λόγια, και για την Ομοσπονδία, ότι υπογράφει ο Φιλιππούσης είναι άκυρο! Και μάλιστα επίσημα άκυρο!

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ

Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, ωστόσο, έγιναν και άλλα, ενδιαφέροντα. Κατ’ αρχάς, για κάποιον λόγο που μόνο τα μέλη της Ομοσπονδίας γνωρίζουν, στα πρακτικά της εκτελεστικής, όπου είχαν ψηφίσει την πρόσληψη Φιλιππούση, είχαν γράψει πως είχε αποχωρήσει ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης! Αυτό, βεβαίως, δεν ήταν αληθές. Ο Αγραφιώτης (όπως υπενθύμισε), είχε καταγγείλει τον Φιλιππούση και δεν είχε μετάσχει στην ψηφοφορία. Αλλά δεν είχε αποχωρήσει. Έτσι ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζήτησε να διορθωθούν τα πρακτικά!

Επίσης, συνέβη κάτι πρωτοφανές στην ΕΕ της ΕΠΟ. Τα μέλη της δεν είχαν στη διάθεσή τους την επίσημη πρόσκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου. Σήμερα, εντελώς ξαφνικά, ενημερώθηκαν ότι στη συνέλευση θα μπει θέμα τροποποίησης του καταστατικού, το οποίο «μαγειρεύεται», χωρίς να υπάρχει ενημέρωση όλων των μελών για το περιεχόμενο των τροποποιήσεων. Με τον Τάκη Αγραφιώτη να καταγγέλλει τη διαδικασία και να απαιτεί διαφάνεια και όχι διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

Είναι σαφές ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να γίνει με τις πρακτικές που ακολουθούσε η Ομοσπονδία επί Γραμμένου και των υπόλοιπων «λαμπρών» εκλεκτών της Εξυγίανσης. Επιβάλλεται να γίνει με ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους; Και εδώ προκύπτει ξεκάθαρο ζήτημα, αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Στη χθεσινή συνάντηση, η UEFA ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να περάσει την Ολιστική Μελέτη, όπως έχει συμφωνηθεί. Και επ’ αυτού δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε «ντρίμπλα». Ακόμη κι αν διάφοροι υποτακτικοί της ΕΕ, θελήσουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του «αφεντικού». Τι θα πράξει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας; Θα ακολουθήσει τη νομιμότητα και τα συμφωνηθέντα ή θα γίνει υποχείριο των υποτακτικών;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ