Δεν κάνει μεταγραφές: Χαρίζει λεφτά ο Τίγρης

Δεν κάνει μεταγραφές: Χαρίζει λεφτά ο Τίγρης

Τα λιβανιστήρια έπιασαν δουλειά και προσπαθούν να πείσουν ότι η ΑΕΚ τινάζει τη μπάνκα στον αέρα αυτό το καλοκαίρι!

Αυτό που καταλογίζουν στον Δημήτρη Μελισσανίδη οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι ότι δεν ξοδεύει χρήματα για να ενισχύσει το ρόστερ. Η πολιτική της ΠΑΕ περιορίζεται στη λογική «έσοδα-έξοδα» και οι υπερβάσεις για μία μεταγραφή είναι μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού. Οι φίλοι της Ένωσης βλέπουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μην λυπάται τα λεφτά για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης χάλασε και αυτός πολλά για τον ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, ο Τίγρης… σφυρίζει αδιάφορα.

Όλα τα χρόνια η δικαιολογία που προβάλλεται από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του Μελισσανίδη για να δικαιολογήσει πως το… πορτοφόλι μένει μονίμως στη θέση του, ήταν πως «η ομάδα φτιάχνει μόνης το γήπεδο της, όλα τα κεφάλαια πάνε εκεί και όταν έρθει η ώρα, θα δοθούν λεφτά για μεταγραφές».

Αν στην αρχή βρέθηκαν πρόθυμοι να το πιστέψουν, στην πορεία σταμάτησαν να το πιστεύουν και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Τίγρη και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδεχτεί πως ο Μελισσανίδης δεν πρόκειται να… βάλει το χέρι στην τσέπη. Για αυτό και έχει γεμίσει το Διαδίκτυο με τα εκατέρωθεν πειράγματα των φίλων της Ένωσης, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες, GIF και emoji με… καβούρια.

Τώρα, εξαντλείται και η δικαιολογία του γηπέδου. Υποτίθεται πως φέτος είναι η τελευταία σεζόν έξω από την Αγιά Σοφιά και ο «κιτρινόμαυρος» κόσμος απαιτεί τη δημιουργία μιας ομάδας που ανταποκρίνεται στο πραγματικό μέγεθος του Συλλόγου. Και δεν θα έχει ως… ταβάνι την τρίτη θέση.

Φυσικά, ο Μελισανίδης και ο περίγυρος του το ξέρουν αυτό. Πως η ανοχή έχει τελειώσει και το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει. Και προσπαθούν να προλάβουν τις δυσάρεστες καταστάσεις. Όχι με τον ενδεδειγμένο τρόπο, που θα ήταν η ενίσχυση της ΑΕΚ με πρωτοκλασάτες μεταγραφές. Αλλά εκ του πονηρού, με… καταχωρήσεις που καταγράφουν τα χρήματα που ξόδεψε ή που θα… ξοδέψει η ΑΕΚ. Γιατί το είδαμε και αυτό, να υπολογίζονται στο άθροισμα των όσων ξόδεψε ο… πρόεδρος, ποσά που ακόμα δεν έχουν συμφωνηθεί καν…

Διότι αυτό έγινε σε πρωτοσέλιδο φίλα προσκείμενης στον Μελισσανίδη εφημερίδας. Έγραφε ο πηχυαίος τίτλος στο πρωτοσέλιδο: «6,5 εκατομμύρια για αρχή». Υπονοώντας πως θα έχει και συνέχεια το… ξόδεμα. Όσο για το πώς προκύπτουν τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ; Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Μην γελάτε, έτσι είναι στην κυριολεξία.

Έδωσε 3,7 εκατομμύρια ευρώ, λέει, ο πρόεδρος σε ομάδες και 2,8 εκατομμύρια σε παίκτες. Για Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Λε Ταλέκ, Πάρρα, Μήτογλου και Αραούχο. Ε, μισό λεπτό… Αφού ο Αραούχο ακόμα ανήκει στη Λας Πάλμας, η οποία δεν έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή. Μάλιστα, η ισπανική εφημερίδα AS έγραψε την Παρασκευή ότι ο παίκτης δεν θέλει να έρθει στην Αθήνα, όσο και αν ο «κιτρινόμαυρος» μηχανισμός πάνω στον πανικό του το διέψευδε. Ευτυχώς δεν είπαν ότι η AS είναι βαλτή.

Για την ώρα, λοιπόν, δεν υπάρχει συμφωνημένο αντίτιμο, ούτε μιλημένες αποδοχές για τον Αραούχο. Όλα τελούν υπό διαπραγμάτευση. Πως λοιπόν οι αξιότιμοι ρεπόρτερ υπολογίζουν τα λεφτά που θα δαπανήσει η ΑΕΚ για τον Αργεντινό; Ξέρουν κάτι και μας το κρύβουν; Και αν δεν ευοδωθεί η μεταγραφή;

Οι ίδιοι οι παράγοντες της ΑΕΚ και οι δημοσιογράφοι της επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι ο πρόεδρος της Λας Πάλμας είναι τρελός. Αν… τρελαθεί και τα βροντήξει ξαφνικά, τι θα γίνει; Θα έχουμε νέο πρωτοσέλιδο που θα γράφει… «Διόρθωση, 6,5 μείον… Χ ποσό για αρχή»; Απίστευτα πράγματα. Απλά και μόνο για να μας πείσουν ότι ο Τίγρης φέτος άλλαξε και θα ρίξει χρήμα. Μόνο που οι οπαδοί της ΑΕΚ πλέον δεν πείθονται για το αντίθετο, όποια δικαιολογία και να μεταχειριστούν οι υπερασπιστές του Τίγρη…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ