Το αστείο του Γκαγκάτση και το… μηχανάκι της ασόβαρης και επικίνδυνης ρητορικής που εξέθεσε τον Σαββίδη

Το αστείο του Γκαγκάτση και το… μηχανάκι της ασόβαρης και επικίνδυνης ρητορικής που εξέθεσε τον Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης έπεσε σε παγίδα από τα στελέχη του. Ο Μάκης Γκαγκάτσης και οι νομικοί του ΠΑΟΚ αντί να προβάλουν μια σοβαρή εικόνα του Σαββίδη, τσαλάκωσαν, ποδοπάτησαν το προφίλ του κάνοντας... πλάκα και με την ασόβαρη προσέγγισή στην υπόθεση Γκαρθία τον άφησαν έκθετο στην κρίση του... κοινού.

Ολοι κρινόμαστε από τις απόψεις, τις θέσεις, τις κινήσεις, τις αποφάσεις, τα λόγια μας. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, από… καβαλάρηδες της κάθαρσης και «σίγουροι πρωταθλητές», μέσα σε λίγες ημέρες απώλεσαν τον αέρα (δήθεν) ανωτερότητας και κύλησαν στον βούρκο του ψεύδους. Της επιθετικής ρητορικής. Της επιχειρηματολογίας πεζοδρομίου, που δεν συνάδει με ένα ιστορικό σωματείο. Και όλα αυτά, για να δικαιολογήσουν ή καλύτερα να… αποδομήσουν αυτό που είδε όλος ο κόσμος. Αυτό που ακόμη και οι ίδιοι παραδέχθηκαν: ότι ο Οσκαρ Γκαρθία τραυματίστηκε από έναν -γνωστό για την παραβατική του συμπεριφορά στα γήπεδα- χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.

Η απάντηση του Μάκη Γκαγκάτση στην απορία που εξέφρασε ο δικαστής της δευτεροβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, κ. Σκουτέρης, αναφορικά με το πώς μπήκε στο γήπεδο το περίφημο μηχανάκι, έδωσε την αφορμή στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, να ξεδιπλώσει σε όλο της το μεγαλείο, την επιχειρηματολογία της ομάδας του. Ο Γκαγκάτσης, λοιπόν, αφού χαμογέλασε και έκανε πλάκα είπε ότι το πέρασαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μέσα σε… ασθενοφόρο. Στιγμή πηγαίου χιούμορ, που αναδεικνύει πλήρως και τη συνολική προσέγγιση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση.

Οι Θεσσαλονικείς, αντί να ζητήσουν εξ αρχής συγνώμη από τον προπονητή του Ολυμπιακού, αποφάσισαν να τον διαβάλουν. Προφανώς ως μέρος της κωμικής παράστασης που είχαν προαποφασίσει να στήσουν τα μεγαλοστελέχη του Ιβάν Σαββίδη. Τα ίδια στελέχη που εξέθεσαν σφόδρα με τη ρητορική και την επιχειρηματολογία τους το αφεντικό τους. Καθώς τον έκαναν να δείχνει ανίσχυρος και μικροπρεπής, αναντίστοιχος με όσα μεγαλοστόμως διακήρυττε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μέσα από επιχειρήματα (της) πλάκας, ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε για δεύτερη φορά στην Εφέσεων. Οι αποκαλύψεις επιπέδου… πυρηνικής έκρηξης που διατράνωναν ότι θα παρουσιάσουν ήταν η «ομολογία» ενός ανθρώπου ασφαλείας, που εργάζεται ως υπάλληλος του Ιβάν Σαββίδη. Ενώ καταχράστηκαν τον χρόνο του δικαστηρίου με συνολικά… πέντε δικηγόρους, που όλοι έλεγαν τα ίδια!

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισαν ότι με την πλάκα και την επιθεώρηση μπορεί να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή. Ηταν επιλογή, δεν προέκυψε. Ηταν επιλογή να βγουν στους δρόμους οι οπαδοί του και να προχωρήσουν σε επιθετικές ενέργειες, για να δείξουν πόσο… έξαλλος είναι ο ΠΑΟΚτζής. Αλλά ο ΠΑΟΚτζής δεν ανταποκρίθηκε, πέρα από κάποιους πρόθυμους ή υποκινούμενους. Γιατί η πλάκα έχει και ένα όριο. Ακόμη και ο τελευταίος χουλιγκάνος αντιλαμβάνεται πότε έχεις επιχειρήματα και πότε απλώς προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο.

Στη συλλογιστική του Μάκη Γκαγκάτση και των συν αυτώ, αυτή η τακτική άρμοζε στο προφίλ του ΠΑΟΚ. Η πλάκα. Ο χαβαλές. Το μόνο που δεν είπαν ήταν ότι ο Γκαρθία πήδηξε προς το ιπτάμενο ρολό, για να αυτοτραυματιστεί. Αν και σε αυτό πλησίασε η επανάληψη της θεωρίας ότι τον τραυμάτισε ο γιατρός του Ολυμπιακού. Ο οποίος μάλλον δεν πρέπει να γέλασε πολύ με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση και όπως φαίνεται, δεν σκοπεύει να αστειευτεί ούτε στο δικαστήριο, σε λίγο καιρό. Εκεί που θα πρέπει να λογοδοτήσουν ο ΠΑΟΚ και οι εμπνευστές της καταπάτησης κάθε επαγγελματικής και ηθικής υπόστασης ανθρώπων.

Η απάντηση του Μάκη Γκαγκάτση για το μηχανάκι είναι η τελευταία πράξη της σάτιρας που κακόπαιξε ο ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα. Είναι το μεγάλο φινάλε, η μεγάλη έξοδος από τη σκηνή. Με τη διαφορά ότι στο θέατρο όλα γίνονται σε έναν φανταστικό κόσμο. Τα όσα είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης και η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ αποτελούν κομμάτι της πραγματικής ζωής. Στην πραγματική ζωή, λοιπόν, η πλάκα και η έλλειψη σοβαρότητας δεν έχουν θέση σε σοβαρά ζητήματα, παρά μόνο εάν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων.

Ο Ιβάν Σαββίδης εκτέθηκε από τα στελέχη του. Με πρώτο και… καλύτερο τον Μάκη Γκαγκάτση. Το πρωτοπαλίκαρο της διοίκησης του ΠΑΟΚ έριξε σε παγίδα το αφεντικό του. Αντί να τηρήσει μια σοβαρή εικόνα για το προφίλ του Σαββίδη, το τσαλάκωσε, το ποδοπάτησε και τον άφησε έκθετο στην κρίση του… κοινού.

Μια κακοπαιγμένη κωμωδία, έφτασε στο τέλος της. Και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχασαν. Ηττήθηκαν κατά κράτος για όσα έκαναν. Και ασχέτως της τελικής απόφασης του κ. Σκουτέρη, με την επιλογή τους να μετατρέψουν σε «Δελφινάριο» τη δικαστική αίθουσα, έδειξαν ότι είναι ένοχοι και για τον τραυματισμό του Γκαρθία, αλλά για τον βαρύτατο τραυματισμό της πραγματικής, σοβαρής και ουσιαστικής σάτιρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ