Το οργανωμένο έγκλημα κατά του Άρη

Το οργανωμένο έγκλημα κατά του Άρη

Ο Άρης πληρώνει με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο το γεγονός πως ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια «να μην βολεύεται» στο δοβλέτι και να είναι μόνιμος μπελάς, με την ΕΠΟ να έχει σχεδιάσει ένα οργανωμένο έγκλημα κατά των κίτρινων.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών «από το επόμενο πρωτάθλημα» σε βάρος της ΠΑΕ Άρης «για πλαστογράφηση εγγράφου» ολοκλήρωσε, απλώς, ένα οργανωμένο και σχεδιασμένο σε βάρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ έγκλημα, που προέκυψε και εξελίχθηκε από μια γνωστή, ορατή δια γυμνού οφθαλμού και ομολογημένη με διάφορους τρόπους ποδόσφαιρο-επιχειρηματική χούντα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης πληρώνει με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο το γεγονός πως ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια «να μην βολεύεται» στο δοβλέτι που έχει επιβάλλει στην πόλη της έδρας του ένα σύστημα επιχειρηματικών συμφερόντων με ποδοσφαιρικές αναφορές και με σαφείς γεωπολιτικές επιδιώξεις, στην οπτική του οποίου «οι κίτρινοι» είναι μόνιμος μπελάς που χρειάζεται να περιθωριοποιηθεί ή και να εξαφανιστεί εάν αυτό είναι δυνατό, επειδ … εμποδίζει.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπως και η πρωτόδικη της Επιτροπής Δεοντολογίας αυτό ακριβώς τον σχεδιασμό υπηρετεί, είναι λειτουργικό μέρος μερικών τόσο φανερών ποδοσφαιρικών επιδιώξεων που καταντάει αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία.

Σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το ποδόσφαιρο, σε αυτή την Ομοσπονδία κανένας στοιχειωδώς εχέφρων δεν περίμενε πως υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να δικαιωθεί δικαστικά ο Άρης, όσοι το ανέμεναν μάλλον πρέπει να αλλάξουν δουλειά, για «προφήτες» δεν κάνουν.

Αν κάποιος επιχειρήσει να αποδομήσει την δικαστική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων μπορεί εύκολα να το πράξει, ειδικά αν σχεδιάσει την προσπάθεια αυτή με την αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας από την οποία ξεκίνησε όλο το κακό, η Επιτροπή Εφέσεων απλώς ακολούθησε.

Τεχνικά, το πρόβλημα στην υπόθεση του Άρη είναι ότι δεν έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ καμία από τις μαρτυρίες που δικαιώνουν την δική του πλευρά, αφού αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη της «πλαστογράφησης εγγράφου», αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο κάθε συμμετοχή της ΠΑΕ ή επισήμων εκπροσώπων της.

Προσοχή, μιλάμε για την ίδια Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία τον Απρίλιο του 2017 αθώωσε, με βάση μόνο μαρτυρίες και με όλα τα έγγραφα εναντίον του, τον τέως Πρόεδρο της ΕΠΟ, τότε ακόμη Πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας (και εκλεκτό υποστηρικτή του Άρη), Ευάγγελο (Βαγγέλη για τους φίλους) Γραμμένο από μια βαρύτατη παραπομπή για «πλαστογράφηση εγγράφου» (τρία ήταν τα έγγραφα).

Μόνο με τη μαρτυρία ενός υπαλλήλου της ΕΠΣ Μακεδονίας που ανέλαβε την ευθύνη της «πλαστογράφησης της υπογραφής του Προέδρου» για να εκδοθούν παράνομα σε εάν προπονητή σωματείου της Ένωσης μια ταυτότητα τριετίας προπονητή και μια ταυτότητα εισόδου στην Τεχνική Περιοχή και σε δύο άλλους προπονητές ταυτότητες εισόδου στην Τεχνική Περιοχή, η Επιτροπή Δεοντολογίας αθώωσε πλήρως τον κ. Γραμμένο και του επέτρεψε να είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ (Αύγουστος 2017) για να ταλαιπωρήσει με την απόλυτη ανυπαρξία του το άθλημα επί τετραετία.

Στην εκδίκαση τα σώματα του εγκλήματος (οι ταυτότητες) ήταν παρόντα και κατατεθειμένα, αλλά για την σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν είχαν καμία αποδεικτική αξία, έφτασε η μαρτυρία ενός υπαλλήλου της Ένωσης κι ένα mea culpa για να πεταχτούν τα έγραφα στον κάλαθο των αχρήστων και να παραδοθεί ο Βαγγέλας άσπιλος, αμόλυντος και άχραντος στην ποδοσφαιρική κοινωνία. Εποχές βαριάς εξυγίανσης…

Την ίδια, ακριβώς, τακτική επέλεξε να ακολουθήσει και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο ένα «περί δικαίου αίσθημα» που εξυπηρετεί απολύτως τις αντίπαλες του Άρη ομάδες τόσο στη στενή περιφέρεια της Μακεδονίας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πολιτικά μιλώντας, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Άρης, η τρέλα του Καρυπίδη, οι κινήσεις στο μετεγγραφικό γίγνεσθαι, η δεδομένη ενίσχυση της ομάδας, οι επιδιώξεις της που φτάνουν (ανομολόγητα ίσως) μέχρι και το πρωτάθλημα και «η χαλασμένη σούπα» για κάποιους από τους ισχυρούς της Super League 1, που δεν επιθυμούν για κανένα λόγο ένα «πέμπτο στην παρέα», που είναι, ταυτόχρονα, ικανός να τους κάνει μεγάλα ποδοσφαιρικά χουνέρια.

Οι ανακολουθίες των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ στην εκδίκαση της υπόθεσης Lascov είναι η επιτομή της καθοδηγημένης διαδικασίας, ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ισχυρά εμπόδια στο δρόμο των «κίτρινων», μην ξεχνάτε πως στην υπόθεση είχε εμπλοκή και « Ανεξάρτητος Όμιλος Φίλων Ποδοσφαίρου» που διαβίβασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας «στοιχεία» που αποκάλυψε γνωστή εκπομπή όλως τυχαίως λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. Για τέτοια υπηρεσία δημοσίου συμφέροντος μιλάμε…

Ο σχεδιασμός αποκαλύπτεται σε όλο το μεγαλείο του από την σπουδή της Επιτροπής Δεοντολογίας σαν εκδώσει την απόφαση της μετά την επίσημη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2020/2021, ώστε να είναι βέβαιο πως η ποινή θα εφαρμοστεί από τη νέα περίοδο για να ξεκινήσει ο Άρης το πρωτάθλημα με τα φτερά κομμένα και να είναι όσο λιγότερο γίνεται πρόβλημα ο ανταγωνισμός μαζί του.

Να προσφύγει ο Άρης στο CAS; Δεν ξέρω αν έχει νόημα, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι οι προσφυγές αυτές, συνήθως το Διαιτητικό Δικαστήριο επιβεβαιώνει τις αποφάσεις των εθνικών δικαστικών οργάνων αν έχουν νομότυπα ληφθεί.

Να αγνοήσει αυτή την ενναλακτική για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του; Ούτε αυτό είναι εύκολο να το πει κάποιος.

Ανεξάρτητα από την επιλογή της προσφυγής στο CAS και αν αυτή ικανοποιηθεί ο Άρης χρειάζεται να διαλέξει φίλους και να σημαδέψει τους εχθρούς του, να πάψει να είναι τόσο soft να γίνει σκληρός, ανελέητος αν χρειάζεται και να βρει τρόπο να στείλει παντού το μήνυμα αυτό.

Αν όλοι σου χτυπάνε την πλάτη και λένε δεξιά-αριστερά πόσο καλό παιδί είσαι κάποιο λάθος έχεις κάνεις, ξαναδέστο το θέμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ