«Παναγιώτη μου» – «Θωμά μου»…

«Παναγιώτη μου» – «Θωμά μου»…

Παναγιώτης Δημητρίου - Θωμάς Μητρόπουλος, μια σχέση ζωής και ακραίου παρασκηνίου, με στόχο την ΕΠΟ.

Και ξαφνικά στα σκοινιά. Με τα «κονέ» να μην αρκούν έχοντας να αντιμετωπίσει αεροπαγίτες στο Διαιτητικό Δικαστήριο μετά την προσφυγή της ΑΕΛ που ζητά την έκπτωση των αρμόδιων στην ΕΠΟ επειδή η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας επέτρεψε σε 11 ομάδες, που εντάχτηκαν στην Superleague 2 από το «παράθυρο», να πραγματοποιήσουν μεταγραφές, ενώ δεν είχαν το δικαίωμα, διότι δεν αδειοδοτήθηκαν.

Για τον Παναγιώτη Δημητρίου, που είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, μαζί με τους Αντωνίου (Α΄Αντιπρόεδρο) και Τζαφέρη (Ταμία) «σφίγγει ο κλοιός». Και μαζί «ξεθωριάζει» το όνειρο που ζει, το όνειρο που πάντα ήθελε να ζήσει. Της προεδρίας στην ΕΠΟ. Ο Παναγιώτης Δημητρίου που επί 20 συναπτά χρόνια εκλέγεται στην ΕΠΣ Αθηνών και που απολαμβάνει τις «υπηρεσίες» από του «Θωμά το μαγαζί» που λέει και το λαϊκό άσμα.

Εκλεκτός του «Τίγρη» που έκανε μια… χαψιά τον «πατερούλη» του βορρά στη «μάχη» της ΕΠΟ, έτοιμος να προσφέρει τα πάντα για το καλό του… ποδοσφαίρου του Θωμά.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου που πρωταγωνίστησε στη φαρσοκωμωδία του προπέρσινου τελικού κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ήταν αυτός που επέλεξε, κάνοντας το χατίρι των «δικών» του, το ακατάλληλο γήπεδο της Ριζούπολης για την διεξαγωγή του τελικού, αυτός που ουσιαστικά οδήγησε στο φιάσκο των αναβολών για να γίνει όπως και όποτε επιθυμούσε ο «Τίγρης».

Ο Παναγιώτης Δημητρίου ακόμη και στην εποχή της πλήρους κυριαρχίας του Βασίλη Γκαγκάτση στην Ομοσπονδία, κράτησε την Αθήνα δική του με την καθοριστική συμβολή του Θωμά Μητρόπουλου έλεγξε την Ένωση.

Ενδεικτικό της σχέσης μεταξύ Μελισσανίδη και Δημητρίου είναι ότι ο επικεφαλής της ΑΕΚ παρέστη στις κοπές της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών το 2018 και το 2019. Μάλιστα, το 2018 ο Μελισσανίδης είχε στο πλευρό του τον Θωμά Μητρόπουλο.

Η φιλοδοξία του για την προεδρία της ΕΠΟ, γνωστή εδώ και καιρό. Δεν το έκρυβε άλλωστε ποτέ: «Δεν το απορρίπτω, το αντικείμενο το ξέρω, έχουμε μία Ένωση αρκετά μεγάλη, έχει μεγάλη ιστορία. Αν τυχόν προκύψει αυτό, δεν λέω όχι. Θετικός είμαι», είχε δηλώσει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ στις 27 Μαΐου του 2020, ο Δημητρίου. Ο Δημητρίου που θα ήθελε να είναι αυτός που θα έπαιρνε την θέση του Γραμμένου (άραγε τι κάνει αυτή η ψυχή;) αλλά δεν τον άφησαν οι ισορροπίες. Βγήκε στη μέση μετά και η υπόθεση Ζαγοράκη και έτσι έμεινε στην άκρη για λίγο έχοντας όλο το ελεύθερο να «παίξει μπάλα» για το καλό του… ποδοσφαίρου του Θωμά «πριονίζοντας» και περιμένοντας μια ευκαιρία.

Η ευκαιρία ήρθε μετά την αποχώρηση του Ζαγοράκη όμως ο Δημητρίου, όπως και οι υπόλοιποι «βλαχοπρόεδροι» νομίζει ότι δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Και κάνει ότι γουστάρει, κατά παράβαση των κανονισμών. Η προσφυγή της ΑΕΛ ήταν «κατραπακιά» μεγάλη. Ο Δημητρίου βλέπει το «όνειρο» να γίνεται «εφιάλτης»…

Και ποιος ξέρει, ίσως σύντομα διάφορα ζητήματα να απασχολήσουν και τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος σίγουρα θα έχει πολλή δουλειά να κάνει. Βλέπετε, το ποδόσφαιρό μας και οι πρωταγωνιστές του παρασκηνίου του, είναι «περιβόλια». Αρκεί και η δικαιοσύνη να θέλει να δει την πραγματικότητα. Και να παρεμβαίνει, ως δικαιούται και οφείλει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ