Ο Μιλόγεβιτς, το τηλεφώνημα και ένα υστερόγραφο

Ο Μιλόγεβιτς, το τηλεφώνημα και ένα υστερόγραφο

Ποιος βιάστηκε να πει πως το ντέρμπι της Τούμπας… τελείωσε; Σίγουρα όχι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Εξέλιξη «σκύλος δάγκωσε άνθρωπο». Καμία έκπληξη. Προφανώς ούτε για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που αυτές τις ημέρες έχει δεδομένα πια την τιμητική του.

Έφτασαν τέσσερις αγωνιστικές για να σχηματιστεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα το γνωστό «1-2» της τελευταίας τριετίας.

Τι και αν ξεκίνησαν με γκέλα στην πρεμιέρα και οι δύο τους: Και ο Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟΚ μέσα σε δύο εβδομάδες, βρήκαν τρόπο να προσπεράσουν και να υπενθυμίσουν σε όλους το σχηματισμένο status της εποχής.

Αν θα υπάρξει κάποιος που θα μπορέσει να μπει σφήνα; Το timing όσο και αν δεν του φαίνεται είναι καθοριστικό για μια τέτοια απάντηση. Διότι μπορεί κανείς να μην κέρδισε τόσο νωρίς κάτι μεγάλο, πολλοί όμως έχασαν τα πάντα. Διότι πρόλαβαν να χάσουν τα μυαλά τους.

Το παράδειγμα της ΑΕΚ είναι σαφώς το πιο χαρακτηριστικό. Μιας ομάδας που ξεκίνησε από την αρχή, αλλάζοντας το μισό της ρόστερ, αλλά αγνοώντας επιδεικτικά τα «βασικά» μιας τέτοιας επιλογής.

Στην πρεμιέρα μετά το 4-0 με τον νεοφώτιστο Ιωνικό το κλίμα ήταν «δεν σας βλέπουμε» και «ψάξτε για τον δεύτερο».

Στην Κρήτη (2η) έπειτα από το αδιανόητο κάζο να μην επικρατήσει σε ματς που προηγούνταν με 3-0 ως το 79΄ έφταιγαν οι (Έλληνες) διαιτητές και το… «σύστημα». Βγήκε μάλιστα στα ερτζιανά και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ για να απολογηθεί (!!!) για τον συντοπίτη του Φωτιά –που απόψε θα είναι VAR στο Περιστέρι- δίνοντας εμμέσως δίκιο στους ισχυρισμούς της Ένωσης.

Και όσο για την 4η αγωνιστική και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Όλοι πυροβολούν πια ανοιχτά τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς για τις επιλογές του.

Πρόλαβε δηλαδή η ΑΕΚ μέσα σε δύο εβδομάδες να θεωρήσει πως είναι ομάδα με κυβικά τίτλου παρότι δύο χρόνια έμεινε καμιά 40 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Να υποψιαστεί πως την περιμένουν στην γωνία οι διαιτητές. Αλλά και ότι τελικά ίσως στον πάγκο της να έχει έναν –ακόμη- ανεπαρκή προπονητή.

Αν τα έλεγαν όλα αυτά μόνο οπαδοί θα ήταν ως ένα σημείο φυσιολογικό. Κυκλοφορούν όμως στα ρεπορτάζ της και αυτό επιβεβαιώνει πως προφανώς τα νιώθει με έναν τρόπο και ο ίδιος ο οργανισμός.

Την Κυριακή ίσως το ματς της Τούμπας να είχε διαφορετικό σενάριο αν κάποια στιγμή το τεχνικό τιμ επέλεγε να ρίξει στην μάχη τον Μιχάλη Μπακάκη στα τετραγωνικά δράσης του –καταπληκτικού- Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Κλεμάν Μισελάν ήταν σε άλλο γήπεδο και ο Ολλανδός τον έκανε μια χαψιά.

Η ΑΕΚ όμως παρότι κράτησε μια σειρά από ποδοσφαιριστές του προηγούμενου κορμού της, σχεδόν έχει «απαγορεύσει» την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπακάκης, ο Μάνταλος (που ήταν τυχερός διότι δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη), ο Σβάρνας: «κουβαλούν την αρνητική περσινή αύρα» διάβασα για αυτούς και μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ αλλά και από το κάζο με τον ΟΦΗ.

Την ίδια στιγμή ο Ραζβάν Λουτσέσκου που σήμερα απολαμβάνει τιμές «προφέσορα», κάνει το αυτονόητο στο γνώριμο για εκείνον περιβάλλον του ΠΑΟΚ.

Έπειτα από ένα καλοκαίρι που η διοίκηση δεν του έδωσε μεταγραφικό budget, ξεζουμίζει κάθε ποδοσφαιρική στάλα που έχει απομείνει σε ποδοσφαιριστές σαν τον Μπίσεσβαρ –που πέρσι ήταν πεταμένος στην Κύπρο-, τον Πασχαλάκη –που πέρσι δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της ομάδας του στην Τούμπα-, τον Ντόουγκλας που πριν λίγους μήνες ήταν «ανάγκη» η πώληση του, τον Εσίτι κλπ.

Είχε άλλη επιλογή ο Ρουμάνος; Όχι. Θα επέλεγε αυτή τη διαχείριση αν η διοίκηση του προσέφερε budget; Προφανώς όχι.

Καμία φορά όμως είναι καλύτερο να ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Διότι αυτό ως συνθήκη σε συσπειρώνει. «Είμαι εδώ για να δείξω στον Λουτσέσκου ότι παίζω για εκείνον» είπε προ ημερών ο Εσίτι σε μια συνέντευξη του. Ο ΠΑΟΚ έκανε 9 βαθμούς στη σειρά έχοντας MVP σε Τρίπολη και Αγρίνιο τον Πασχαλάκη –που ξεκίνησε τη σεζόν ως αναπληρωματικός- και κλειδί στο ντέρμπι τον Μπίσεσβαρ.

Έχουν δίκιο που τα βάζουν στην ΑΕΚ με τον Μιλόγεβιτς; Ίσως. Ο Σέρβος μόλις στα έξι επίσημα ματς της σεζόν πρόλαβε να:

1) βιώσει έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη Βελέζ.

2) μην νικήσει στο Ηράκλειο ένα ματς που στο 79΄θα το έπαιρνε η ομάδα του ίσως και δίχως προπονητή στον πάγκο.

3) γίνει κόμπος στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Δεν έχουν δίκιο όμως να συνεχίζουν να πιστεύουν ότι 15 προσθήκες σε ένα ρόστερ, οι περισσότερες αμφιβόλου αξίας έστω και αν διαφημίστηκαν διαφορετικά, μπορούν να φέρουν ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα σε μερικές εβδομάδες πέρα από κάποιες «εκλάμψεις» ατομικής ποιότητας. Και ότι είναι απλό να μπουν σφήνα στο δίπολο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Ήδη κυκλοφορεί η αίσθηση ότι την Κυριακή στο Αγρίνιο ο Μιλόγεβιτς παίζει τον… πάγκο του. Διόλου παράξενο για μια ομάδα που έχει αλλάξει επτά την τελευταία τριετία.

Το κακό για τον Σέρβο είναι ότι τα παπαγαλάκια ήδη μεταφέρουν το «τηλεφώνημα του Τίγρη στον προπονητή». Και όποιος έχει τη λόξα της… παρατήρησης αντιλαμβάνεται πως η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει πάντα την σημασία της στον οργανισμό ΑΕΚ.

ΥΓ. Στη σχολή προπονητών από Δευτέρα ο Παναγιώτης Κονέ. Στη Θεσσαλονίκη για να πάρει το δίπλωμα. Οκ είχε ξεκινήσει τη σχετική διεργασία προτού η ΑΕΚ του δώσει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Λες όμως να σημαίνει κάτι παραπάνω;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ