Πώς ο Λουτσέσκου πήρε… όμηρο τον Ιβάν Σαββίδη στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ

Πώς ο Λουτσέσκου πήρε… όμηρο τον Ιβάν Σαββίδη στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ

Ο Σαββίδης έκανε 5-6 συνεντεύξεις, αλλά δεν προσέλαβε κανέναν τεχνικό διευθυντή. Και ο λόγος ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Πάμε λίγους μήνες πίσω. Τότε που ο Ολαφ Ρέμπε αποφάσισε να πάρει το καπελάκι του και να πάει στη Νυρεμβέργη, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού. Και αφού πρώτα είχε πουλήσει τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη στην αγγλική Νόριτς, μέσω της εταιρείας Wasserman, με την οποία δεν έκρυψε ποτέ τις άριστες σχέσεις του.  Τότε μόνο από εδώ, από to10.gr και τον «AGENT LEAKS» διαβάζατε τι πραγματικά συνέβαινε στον ΠΑΟΚ. Όπως και την αποκάλυψη για το «αντίο» του Γερμανού τεχνικού διευθυντή.

Σήμερα, λοιπόν, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο που ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε ή καλύτερα… εξωθήθηκε να μην αντικαταστήσει τον Ρέμπε. Κόντρα στις προθέσεις του. Προθέσεις που είχαν διαφανεί και από το γεγονός ότι ο ίδιος είχε κάνει 5-6 συνεντεύξεις με πολύ σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με σκοπό να αναλάβουν να τρέξουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι όμως, κανείς δεν προσελήφθη. Και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον… προπονητή. Εξηγούμαστε…

Ο Ραζβάν γύρισε στον ΠΑΟΚ καβάλα στο άλογο. Με λιγότερα λεφτά από ό,τι πιστεύουν πολλοί. Αλλά με συμφωνία ότι θα έχει βασικό ρόλο στις μεταγραφές και τις πωλήσεις. Ο Ρουμάνος είναι υπερσυγκεντρωτικός και αυτό επιβεβαιώθηκε από τις πρώτες ημέρες της επιστροφής του. Ηθελε να ασχολείται ο ίδιος με τους παίκτες. Με το τσεκάρισμα. Με την τελική απόφαση. Με τις πωλήσεις. Με όλα. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κάνει έως και διαπραγματεύσεις, χρησιμοποιώντας τις επαφές του πατέρα του, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Στις συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη ο Λουτσέσκου δεν είπε ποτέ ότι δεν θέλει τεχνικό διευθυντή. Αλλά κατέστησε σαφές με τις πράξεις του, ότι ήθελε ο ίδιος τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αφήνοντας δύο λύσεις στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Ή να προσλάβει τεχνικό διευθυντή… διεκπεραιωτή, ουσιαστικά «βοηθό» του Ραζβάν, ή να μην πάρει καθόλου και να έχει το κεφάλι του ήσυχο, αφήνοντας όλες τις επαφές στον προπονητή και τις διαπραγματεύσεις και τα συμβόλαια στους Γκαγκάτση, Γκοντσάρεβα. Και αυτό επέλεξε, εν τέλει.

Δεν είναι μυστικό στην Τούμπα. Ο Σαββίδης και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του συμφώνησαν πως ένας κανονικός τεχνικός διευθυντής, δεν θα δεχόταν ποτέ να κάνει τον… κομπάρσο του Λουτσέσκου. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να μπουν στην ίδια γραμμή. Καθώς ο Ρουμάνος κόουτς είναι απόλυτος στις θέσεις και τις απόψεις του.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς τεχνικό διευθυντή, με αποτέλεσμα οι μεταγραφές να γίνουν από συγκεκριμένες «διόδους». Είτε από παίκτες που ο σύλλογος γνώριζε (Ακπομ, Ολιβέιρα) είτε από γνωστούς του Λουτσέσκου (Μιτρίτσα) είτε από τις «άκρες» του Μιρτσέα Λουτσέσκου (Λούκας Τέιλορ, Κούρτιτς, Σίντκλεϊ).

Επιπλέον, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να βάλει ούτε ευρώ για αγορές-δανεισμούς ποδοσφαιριστών, ο Σαββίδης αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να πληρώσει ακόμη ένα μεγάλο συμβόλαιο σε έναν τεχνικό διευθυντή φίρμα, από τη στιγμή που ο προπονητής θα έκανε ό,τι ήθελε. Όπως και έκανε… Καθώς ακόμη και ο Γιώργος Σαββίδης, παρότι στα χαρτιά είναι ο επικεφαλής του μεταγραφικού σχεδιασμού, δεν είχε καμία εμπλοκή στις επιλογές του Ραζβάν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ