Ο Κλάτενμπεργκ κάνει πλάκα – VAR… ερασιτέχνης στο ντέρμπι, με 4 ματς στη Β’ Γερμανίας!

Ο Κλάτενμπεργκ κάνει πλάκα – VAR… ερασιτέχνης στο ντέρμπι, με 4 ματς στη Β’ Γερμανίας!

Σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής επέλεξε να βάλει στο VAR ένα... παιδάκι με μάλλον αστεία προϋπηρεσία για ένα τέτοιο ντέρμπι.

Τα τελευταία χρόνια τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχουν κρίνει αρκετές φορές τίτλους. Το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν αναμένεται να είναι καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος αφού βρισκόμαστε ακόμη στην έβδομη αγωνιστική ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι που θα έχει μεγάλο βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό όφελος για τον νικητή.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι και οι διαιτητές για ένα τέτοιο ματς θα ήταν ανάλογου επιπέδου. Για τον Ντενίζ Αϊτεκίν και τους βοηθούς του δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Κατηγορίας Elite και με πολλά μεγάλα ματς στο βιογραφικό τους δημιουργούν προσδοκίες για μία σωστή και ακριβοδίκαιη διαιτησία. Εκεί που υπάρχει όμως θέμα, είναι με τον κύριο που ορίστηκε να είναι στο VAR.

Ο παντελώς άγνωστος, Πάτρικ Χανσλμπμπάουερ, διαιτητής τρίτης κατηγορίας στην Γερμανία, είναι αυτός που έβαλε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως υπεύθυνο του VAR. Ένας διαιτητής που στα 31 του χρόνια έχει ως μεγαλύτερο παράσημό του τέσσερα ματς στη δεύτερη κατηγορία της χώρας του και ένα στο Κύπελλο πριν από έναν χρόνο. Ενα παιχνίδι της Χοφενχάιμ με κάποια Τσέμνιτζερ. Από εκεί και πέρα έχει άπειρα ματς σε πρωταθλήματα υποδομών αλλά και στην τρίτη κατηγορία. Μεγαλεία!

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε αυτός ο άνθρωπος σε ένα τόσο κομβικό πόστο, μόνο ο Αγγλος αρχιδιαιτητής θα γνωρίζει. Πάντως είναι δεδομένο πως ούτε και ο ίδιος ο Γερμανός θα περίμενε ποτέ ότι θα ήταν VAR σε ένα τέτοιο ματς έχοντας ουσιαστικά μηδενική εμπειρία. Κι εις ανώτερα θα του ευχηθούμε εμείς, και πού ξέρετε; Μπορεί στο άμεσο μέλλον να τον δούμε και πρώτο διαιτητή σε ντέρμπι. Γιατί όχι; Μήπως θα ρωτήσει και κανέναν ο Μαρκ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ