Το βίντεο με την απειλή «καίει» τον Δημητριάδη

Το βίντεο με την απειλή «καίει» τον Δημητριάδη

Αυτονόητη η παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα – Τι λέει το δεδικασμένο με τον Λιούμπος Μίχελ και το περίφημο «you are finished».

Το γεγονός είναι γνωστό στο πανελλήνιο και τηλεοπτικά αποδεδειγμένο! Στο 29΄ (και κάτι ψιλά) του αγώνα Βόλος – ΑΕΚ ο 4ος διαιτητής Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων) έκπληκτος βλέπει μπροστά του ένα έξαλλο Βασίλη Δημητριάδη να τον απειλεί ευθέως, μπροστά στις κάμερες, που μεταδίδουν κανονικά, με τη φράση «θα τα πούμε μετά», αφού πρώτα του είχε καταλογίσει την αποκλειστική ευθύνη για την κίτρινη κάρτα που του έδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Τζοβάρας με τη φράση «εσύ φταις, εσύ φταίς»…

Όπως αποδείχθηκε ο κ. Δημητριάδης, της γνωστής οικογενείας «είναι αλλιώς να είσαι ΑΕΚ», σημειώθηκε με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης για τις συνεχείς και θορυβώδεις παρεμβάσεις του από τον πάγκο της ΑΕΚ, κατάσταση που είχε, ήδη, ξεφύγει και απειλούσε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, εξ αυτού του λόγου έπρεπε ο επαγγελματίας παράγοντας κ. Δημητριάδης να συμμαζευτεί για να μην ξεκινήσουν διάφορες «ομορφιές» στον αγωνιστικό χώρο.

Ο κ. Δημητριάδης έξαλλος επιτέθηκε στον κ. Γρατσάνη και τον απείλησε ευθέως και χωρίς περιστροφές, χωρίς να υπολογίζει τις κάμερες και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στο επεισόδιο. Προτάσσοντας το δάχτυλο του στο πρόσωπο του διαιτητή του καταλόγισε την αποκλειστική ευθύνη για την κίτρινη κάρτα με την οποία παρατηρήθηκε, απείλησε, δηλαδή, «εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο» και σύμφωνα με το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ υπάρχει η αψευδής αντικειμενική βάση ( η τηλεοπτική εικόνα) να κληθεί σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League 1 και αν βρεθεί ένοχος να επιβληθούν στον ίδιο και στην ΑΕΚ οι προβλεπόμενες ποινές.

Βεβαίως, είναι εξαιρετικά πιθανό το επεισόδιο Δημητριάδη – Γρατσάνη να έχει διαφύγει της προσοχής του διαιτητή του αγώνα κ.Τζοβάρα και να μην έχει καταγραφεί στο Φύλλο Αγώνα. Κανένα πρόβλημα. Για όλα έχει φροντίσει ο πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Με την τηλεοπτική εικόνα ανά χείρας ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να ασκήσει τον ρυθμιστικό του ρόλο υπέρ του Κανονισμού και να διώξει πειθαρχικά τον κ. Δημητριάδη με βάση το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα και να ζητήσει από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League 1να του επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές.
Δεν χρειάζεται ο κ. Σπυρόπουλος να περιμένει αν η ΕΠΟ θα τον ενημερώσει επισήμως ή να οχυρωθεί πίσω από την πιθανή μη ενημέρωση του. Αρκεί να ζητήσει ο ίδιος να του διαβιβαστεί η τηλεοπτική εικόνα από την χθεσινή αναμέτρηση του Βόλου, καθώς σε αυτή αποτυπώνεται πλήρως η απειλή προς τον 4ο διαιτητή, δηλαδή προς ένα «εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο».

Μάλιστα, η φετινή έκδοση του Πειθαρχικού Κώδικα έχει διευκρινίσει με bold γράμματα ποιος θεωρείται «εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο», η απειλή σε βάρος του θεωρείται από τις βαρύτερες παραβάσεις του Κώδικα, τιμωρείται ακόμη και «αν δεν έχει τελεστεί στο πλαίσιο ενός αγώνα», δηλαδή τιμωρείται αν συμβεί έξω στο δρόμο.

Πόσο μάλλον αν η απειλή εξελίσσεται σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, την ώρα του αγώνα, δίπλα από τον πάγκο της ΑΕΚ σε κοινή πανελλήνια θέα, είναι τόσο καθαρή και διαπιστωμένη που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την αρνηθεί είτε ο πρωταγωνιστής της, είτε κάποιος τρίτος.

Κι επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα το εκ του παρελθόντος παράδειγμα, καλό είναι να θυμηθούμε την τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Λούμπος Μίχελ σε εκείνο τον αλησμόνητο αγώνα ΠΑΟΚ –ΑΕΚ, όταν «συνελήφθη» να απειλεί τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη με τη φράση « You΄ re finished» (ελληνιστί «τελείωσες».

Ο κ. Μίχελ είχε τότε τιμωρηθεί με το άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα με ενενήντα (90) μέρες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ πρόστιμο.

Στον φετινό Πειθαρχικό Κώδικα η ΕΠΟ έχει δώσει μεγάλη σημασία στο άρθρο για τις απειλές και τους εκφοβισμούς, έχει διευρύνει σημαντικά την ποδοσφαιρική προσέγγιση, ανέδειξε και διευκρίνισε την έννοια του «εντεταλμένου εν γένει ποδοσφαιρικού οργάνου» και για το λόγο αυτό είναι σαφές πως η παράβαση στην οποία υπέπεσε ο κ. Δημητριάδης «ακουμπάει» στο άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Ο κ. Σπυρόπουλος έχει ό,τι χρειάζεται για να ασκήσει τον εποπτικό του υπέρ του Κανονισμού ρόλο, η παράβαση του κ. Δημητριάδη είναι πασιφανής και αποδεδειγμένη, συνεπώς έχει κάθε λόγο να προχωρήσει στη δίωξη για να αποκαταστήσει, εκτός των άλλων, το κύρος του Κανονισμού.

Αλλιώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί αντιμέτωπο κάθε αγωνιστική μέρα με νέους «Δημητριάδηδες», τους οποίους κανένας δεν θα μπορεί να ελέγξει ή να τιμωρήσει πειθαρχικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ