Τι θα κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας, με τη διοίκηση-ανέκδοτο της ΕΠΟ

Τι θα κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας, με τη διοίκηση-ανέκδοτο της ΕΠΟ

Στοπ στην παρανομία μπορεί να προκύψει μόνο με έναν τρόπο.

Η θριαμβευτική δικαίωση του Ολυμπιακού από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου για την υπόθεση της «κεντρικής διαχείρισης» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι η δεύτερη, μέσα σε λίγες μέρες βαρύτατη ήττα της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ, είχε προηγηθεί η δικαίωση του Αλέξη Κούγια στην προσφυγή του για τη γνωστή απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων σχετικά με την αδειοδότηση των ομάδων της Football League.

Και στις δύο περιπτώσεις που η ΕΠΟ αναγκάστηκε από την κανονική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη «να βάλει την ουρά στα σκέλια» και να δει αποφάσεις της να ακυρώνονται, ενεργό, κυρίαρχο στην ουσία, ρόλο έπαιξε η στάση του προεδρείου της Ομοσπονδίας, δηλαδή του Αναπληρωτή Προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του Α΄ Αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του Ταμία Κλέαρχου Τζαφέρη, οι τρεις τους εμπλέκονται, ως εκ της θέσεως τους, σε όλες τις αποφάσεις και έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Στην υπόθεση της αδειοδότησης των ομάδων της Football League το Διαιτητικό Δικαστήριο οριστικά και αμετάκλητα αποφάνθηκε ότι οι «τρεις» παραβίασαν τη διάταξη του άρθρου 35ζ του καταστατικού της ΕΠΟ και τροποποίησαν ένα κανονισμό διοργανώσεων (τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων) αφού τα πρωταθλήματα είχαν ξεκινήσει, πράγμα που είναι προδήλως παράνομο και έχει σαν επίπτωση την έκπτωση τους από κάθε αξίωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την έκπτωση αυτή δεν την απάγγειλε το Δικαστήριο, καθώς έκρινε ότι είναι αναρμόδιο, για το λόγο αυτό ο Αλέξης Κούγιας έχει ήδη καταθέσει αναφορά/καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την οποία την καλεί να επιληφθεί και να καλύψει το κενό που υπάρχει.

Στην υπόθεση της τροποποίησης του Καταστατικού της Super League 1 για να ισχύσει από το 2023/2024 η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, οι ίδιοι «τρεις» (ειδικά ο κ. Δημητρίου, ως εκτελών χρέη προέδρου) ξέφυγαν εντελώς από κάθε λογική ακόμη και από αυτή του κανονικού υπαλλήλου συμφερόντων.

Τι έκαναν; Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, είχαν εισηγηθεί την έγκριση διάταξης στο Καταστατικό της ΕΠΟ που δικαίωνε πλήρως την αντίστοιχη τροποποίηση του Καταστατικού της Λίγκας και επιχειρούσε να επιβάλλει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα της Super League 1, ενώ γνώριζαν πως ο νόμος διαφορετικά προβλέπει.

Ως προεδρείο της ΕΠΟ δέχθηκαν και δεν αντέδρασαν καθόλου να εισαχθεί σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ως θέμα, η έγκριση των τροποποιήσεων του Καταστατικού της Λίγκας (κεντρική διαχείριση), ενώ γνώριζαν πως είχε ήδη κατατεθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο και είχαν κάθε νομικό και ηθικό δικαίωμα να απέχουν και να μην πάρουν θέση υπέρ της Λίγκας και των έντεκα (11) ΠΑΕ. Δεν έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος.

Προειδοποιήθηκαν στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ότι η στάση τους είναι ανήθικη και μη αποδεκτή, αλλά έκλεισαν τα αυτιά τους και στοιχήθηκαν πίσω από την παρέα «Μπέος, πατήρ μια υιός Γκαγκάτσης» για να εξυπηρετήσουν του σχεδιασμούς όσων τους έχουν τοποθετήσει στις καρέκλες ακριβώς για να τους εξυπηρετούν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οδήγησαν, αρχηγοί αυτοί, την ΕΠΟ να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο εναντίον του Ολυμπιακού και υπέρ της Super League 1 και – το χειρότερο όλων- υποστήριξαν, με τη στάση του εκπροσώπου τους στην εκδίκαση, το παρανοϊκό ποδοσφαιρικά αίτημα της Λίγκας και των έντεκα (11) ΠΑΕ να δεχθεί το Δικαστήριο ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει τη διαφορά και πως αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση η κανονική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη τους είπε, με τον τρόπο της, πως παρανομούν, πως καταστρατηγούν το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, πως υπερασπίζονται τους παραβάτες του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου, πως δεν μπορούν, δεν έχουν το δικαίωμα να διοικούν όπως γουστάρουν, όπως οι εντολές που δέχονται επιβάλλουν, όπως συμφέρει σε μερικούς που τους εξουσιάζουν.

Φαίνεται πως για τους κ.κ. Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη οι επισημάνσεις της δικαιοσύνης είναι κενό γράμμα. Τις έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την ΕΠΟ όπως το αμπελοχώραφο του παππού τους, χωρίς να υπολογίζουν καταστατικό και κανονισμούς, χωρίς να έχουν την παραμικρή επαφή με το δίκαιο και το ηθικό.

Συνεχίζουν απτόητοι να πιστεύουν ότι ψιχαλίζει την ώρα που τους φτύνουν όλοι, συνεχίζουν να πολιτεύονται με εξυπηρετήσεις και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι, το φως της ημέρας τους ενοχλεί, μοναδικό τους κριτήριο είναι το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, ίσως και το οικογενειακό. Καθώς δεν φαίνεται να μαζεύονται μόνοι τους αφού κόρες και ανηψιές φαίνεται να προαλείφονται για μεγάλα πόστα.

Στοπ στην παρανομία μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να βάλει στέλνοντας τους σπίτι τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ