Δύο βίντεο, μία «συγνώμη», καμία ντροπή για τον Κρμέντσικ (Vids)

Δύο βίντεο, μία «συγνώμη», καμία ντροπή για τον Κρμέντσικ (Vids)

Ο Μίκαελ Κρμέντσικ έβριζε εν χορώ την Πλζεν, σύρθηκε από την ομάδα του και τη γενική κατακραυγή να ζητήσει «συγνώμη», αλλά οι on camera αλητείες του στον τελικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, έμειναν ατιμώρητες να διασύρουν την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

«Λυπάμαι που άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί από την ατμόσφαιρα και τα συνθήματα που απαξιώνουν το σύλλογο της Βικτόρια Πλζεν. Ζητάω συγγνώμη».

Τα λόγια ανήκουν στην Μίχαλ Κρμέντσικ. Είναι η δημόσια απολογία του για ένα βίντεο που δείχνει τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ να τραγουδάει υβριστικό σύνθημα κατά της Βικτόρια Πλζεν, μαζί με τους οπαδούς της νυν ομάδας του Σλάβια Πράγας, μετά την εντός έδρας νίκη επί της Σίγκμα Όλομουτς (1-0) Τετάρτη. Ο Τσέχος στράικερ προκάλεσε σάλο στην πατρίδα του. Καθώς εμφανίστηκε να βρίζει την ομάδα στην οποία ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα του και φόρεσε τη φανέλα της για 10 σερί χρόνια (2010-20)!

Η συμμετοχή του Κρμέντσικ στο υβριστικό σύνθημα των οπαδών της Σλάβια ήρθε μόλις τέσσερις ημέρες πριν το ντέρμπι κορυφής με την Πλζεν. Η Βικτόρια είναι πρώτη με 33 βαθμούς και πηγαίνει στην Πράγα, για να αγωνιστεί κόντρα στη δεύτερη Σλάβια (29 β.). Με τον Κρμέντσικ να βάζει φωτιά στο ντέρμπι, καθώς η συμπεριφορά του προκάλεσε πολύ έντονες αντιδράσεις από το σύνολο του αθλητικού κόσμου. Μάλιστα, ο πρώην συμπαίκτης του στην Βικτόρια Πλζεν και πρώην αρχηγός της τσεχικής ομάδας, Ντέιβιντ Λιμπέρσκι, τον «πετσόκοψε»: «Τι είσαι ικανός να κάνεις για να ευχαριστήσεις τους οπαδος της Σλάβια, που δεν θα σε αποδεχθούν ποτέ, ούτως ή άλλως; Από την άλλη, τώρα έχασε πολλούς οπαδούς που πραγματικά σε συμπαθούσαν».

Για την ιστορία, ο Κρμέντσικ τραγουδούσε σύνθημα της Σλάβια Πράγας, που αναφέρει μεταξύ άλλων «Γαμ… η Βικτόρια Πλζεν» και γενικώς καθυβρίζει την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του. Και μπορεί να ζήτησε συγγνώμη, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη δική του περίπτωση, το φιλότιμο σίγουρα δεν περισσεύει. Το αντίθετο. Είπε συγγνώμη επειδή απλώς έτυχε να είναι ο εαυτός του, σε ένα παιχνίδι εντός της χώρας του. Αρα, έπρεπε να κάνει κάτι για να το μαζέψει. Ενώ και η διοίκηση της Σλάβια πήρε αποστάσεις από τη συμμετοχή του στο σύνθημα!

Αντίθετα, ο Κρμέντσικ, λίγους μήνες πριν, δεν είχε καν την ευθιξία να ζητήσει συγνώμη όταν απροκάλυπτα και χωρίς αυτή τη φορά να έχει οπαδούς να τον… παρασύρουν, έβριζε αισχρά τον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Με το βίντεο εκείνης της φαιδρότητας να ακολουθεί τον παίκτη και να αναδίδει την ποιότητά του. Βίντεο, βεβαίως, απολύτως αντίστοιχα εκείνων του Πάμπλο Γκαρσία, που επίσης είχε επιδοθεί σε ρεσιτάλ ύβρεων και χειρονομιών.

Τότε, βεβαίως, ο Κρμέντσικ, ο Γκαρσία και ο ΠΑΟΚ δεν είχαν ζητήσει συγνώμη από τον Ολυμπιακό και από το ελληνικό κοινό. Γιατί να το κάνουν άλλωστε; Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλα έχουν εξήγηση εάν τα σκεφτεί κάποιος λογικά…

Για την ιστορία, ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Κρμέντσικ δεν τιμωρήθηκαν καν για τις χυδαιότητές τους. Ετσι, γιατί τι σημασία έχει εάν ένας επαγγελματίας προπονητής/παίκτης βρίζει on camera; Δεν προσβάλει το άθλημα, δεν είναι επιτομή της ντροπής και της καφρίλας, δεν είναι ένας κοινός χούλιγκαν με φανέλα ή φόρμα. Στην Ελλάδα, όχι. Στις κανονικές χώρες, είναι όλα τα παραπάνω. Και ακόμη περισσότερα.

Αντί επιλόγου. Στις 31 Μαϊου 2021 ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του Πάμπλο Γκαρσία για τις ύβρεις και τις χειρονομίες του. Οχι, όμως στον Κρμέντσικ! Η υπόθεση πήγε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Και εκεί η ντροπή ολοκληρώθηκε. Με αθώωση του προπονητή του ΠΑΟΚ στις 11 Ιουνίου 2021: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε την εξής απόφαση σχετικά με πειθαρχική δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος του Πάμπλο Γκαρσία. Δίκασε παρόντος του εγκαλουμένου, κήρυξε απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ