Σαββατοκύριακο βγαλμένο από τα ομορφότερα όνειρα του παραποδοσφαίρου της «Εξυγίανσης»

Σαββατοκύριακο βγαλμένο από τα ομορφότερα όνειρα του παραποδοσφαίρου της «Εξυγίανσης»

Τρία πέναλτι, όλα λάθος, υπέρ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. 4ος διαιτητής να ζητάει αλλαγή παίκτη για να μην αποβληθεί. Διαιτητής να απογοητεύεται με γκολ. Αλλος διαιτητής να μην δείχνει πέναλτι το... fatality. Ολα τέλεια.

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, έρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι πρωταγωνιστές του και σε αποστομώνουν. Νέες πρακτικές, νέα κόλπα, νέες εφευρέσεις, όλα νέα. Ολα τέλεια. Ολα για το… καλό του ποδοσφαίρου. Ή και του παραποδοσφαίρου. Αλλά τι σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι το «ποδόσφαιρο», που λένε και οι «φιλόσοφοι» από τα Lidl. Με το Σαββατοκύριακο που πέρασε να αποτελεί την ονείρωξη των σκιών του παραποδοσφαίρου μας. Διότι τα είχαμε όλα. Κυριολεκτικά.

Στην Τούμπα ο γίγας Κουτσιάυτης και ο υπερ-γίγας Ευαγγέλου από το VAR, έδωσαν δύο μαγικά πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Και είχαν 100% επιτυχία. Διότι κανένα από τα δύο δεν ήταν. Εχασαν, βέβαια, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Απόλλων Σμύρνης, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οπως και το γεγονός ότι η ομάδα του Μονεμβασιώτη, που πριν λίγους μήνες… αγαπούσε τον Κλάτενμπεργκ, επειδή απέσυρε την εμπιστοσύνη του ο Ολυμπιακός, αλλά το βράδυ του Σαββάτου έβγαλε επίσημη ανακοίνωση και έκανε λόγο για «ντροπή» και για αλλοίωση.

Την ίδια ημέρα ο Φωτιάς, έδωσε ρεσιτάλ. Και εκτέθηκε σε σημείο διασυρμού. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, ε; Τουλάχιστον χάρηκαν αυτοί που τον έβλεπαν. Διότι ο «αστροναύτης», όπως τον λένε και οι συνάδελφοί του, λόγω των σπουδών του στην αστροφυσική, μάλλον έκανε ότι κοιτούσε τα αστέρια στο πέναλτι-αποκεφαλισμό που έκανε ο Μελίσσας στον Βαλμπουενά. Και, εντάξει, ας πούμε ότι δεν το είδε το πέναλτι στην κανονική διάρκεια. Ας πούμε ότι δεν το είδε ούτε η Κουρομπίλια, που η «στούκα» γίνεται μπροστά στα μάτια της. Στο VAR τι έκανε 4 λεπτά; Τι προσπαθούσε να καταλάβει; Γιατί δίσταζε; Τι τον προβλημάτιζε τόσο; Τα ευκόλως εννοούμενα κλπ κλπ…

Και επεισή η καλή ημέρα, το καλό Σαββατοκύριακο, από το πρωί φαίνεται, ήρθε και Κυριακή να επιβεβαιώσει το ονειρικό διήμερο της «Εξυγίανσης». Με τον «άρχοντα» Διαμαντόπουλο και τους συν αυτώ, να δίνουν ρεσιτάλ. Ο διαιτητής του ΑΕΚ-Αρης, λοιπόν, τα έκανε όλα λάθος. Ολα όμως. Δεν απέβαλλε τον Ρότα για δύο καρατιές. Εδωσε πέναλτι – μαϊμού, βουτιά κανονική, στον Μάνταλο. Και έπρεπε να τον εγκαλέσει ο VAR Ρούπερτι για να δείξει κόκκινη κάρτα στον Μήτογλου, σε μία φάση ορισμό αποβολής, την οποία ο ίδιος είχε κάνει κίτρινη δευτερόλεπτα νωρίτερα. Τουλάχιστον ο ίδιος δεν χρειάστηκε 4 λεπτά στο VAR για να καταλάβει την «πατάτα» του.

Αλλά το πιο ωραίο, η στιγμή της αγωνιστικής είναι η αλλαγή του Ρότα. Μια αλλαγή που κανονικά θα έπρεπε να έχει προκαλέσει διώξεις και άμεση έρευνα για το τι συνέβη. Και οι συμπτώσεις είναι πάρα πολλές για να τις παραβλέψεις. Παραδέχεται ο Αργύρης Γιαννίκης δημόσια ότι τον έβγαλε στο 26′ για να μην αποβληθεί. Αλλά είπε τη μισή αλήθεια. Ολόκληρη την είπε ο Ρότα, λίγη ώρα μετά. Οταν ομολόγησε πως ο προπονητής του τον ενημέρωσε πως ο 4ος διαιτητής (Καραντώνης) του είπε να τον βγάλει από το γήπεδο, ειδάλλως θα αποβληθεί στο επόμενο σκληρό μαρκάρισμα.

Ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει υπάρξει τέτοια ομολογία. Ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει ομολογηθεί από τους πρωταγωνιστές κάτι τέτοιο. Να πρέπει να αποβάλεις έναν παίκτη. Να μην τον αποβάλεις. Να λέει ο διαιτητής στον προπονητή βγάλτον. Και στο τέλος προπονητής και παίκτης να λένε την ιστορία, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Αυτό δεν είναι η μαγεία της εξυγίανσης;

Και φυσικά μετά από όλα αυτά, πώς τα παράσιτα της ενημέρωσης να μην πανηγυρίζουν; Πώς να μην πετούν τη σκούφια τους για τα «κερδισμένα Σαββατοκύριακα»; Τους το χάλασε λίγο ο Ολλανδός Ρούπερτι, βέβαια, αλλά πού θα πάει; Θα τους διώξουμε και τους ξένους, που ήρθαν και μας παίρνουν πίσω τις κίτρινες κάρτες και υποδεικνύουν σωστά πέναλτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ