ΕΠΟ: Τον «έφαγαν» γιατί τους είπε ότι παρανομούν – Και για να παραδειγματιστούν και οι επόμενοι

ΕΠΟ: Τον «έφαγαν» γιατί τους είπε ότι παρανομούν – Και για να παραδειγματιστούν και οι επόμενοι

Ο «αποκεφαλισμός» του Δημητρίου… ο Θωμάς και το «μήνυμα» σε εκείνους που «αν δεν είναι μαζί μας, είναι με τους… άλλους».

Κοινό μυστικό από τα τέλη Αυγούστου.  Πλέον όμως πήρε και χαρακτήρα επίσημο. Ο Γιώργος Δημητρίου -μέχρι… χθες Προϊστάμενος Αδειοδοτήσεων- εξαφανίστηκε από το «οργανόγραμμα» της ΕΠΟ. Μετατράπηκε σε απλό υπάλληλο. Γιατί; Διότι δεν θέλησε να κάνει το «χατίρι» της διοίκησης της Ομοσπονδίας, να «κατοχυρώσει» την παρανομία που έχει εδώ και εβδομάδες αφήσει «έκθετους» τους Παναγιώτη Δημητρίου, Στέργιο Αντωνίου και Κλέαρχο Τζαφέρη. Να «κουκουλώσει» την περίφημη υπόθεση με τις παράνομες αδειοδοτήσεις των ομάδων που μετακόμισαν από την Football League, στην Super League 2.

Ναι, κάτι από… Σικελία στο πάρκο Γουδή. Με την Κυβέρνηση να αγναντεύει το πέλαγος και τις διεθνείς συνομοσπονδίες (που ακόμη περιμένουν την εναρμόνιση με την ολιστική μελέτη) να βρίσκονται για πολλοστή φορά πίσω από τις εξελίξεις. Έκανε ένας άνθρωπος στην ΕΠΟ την δουλειά του. Του ζητήθηκε τον Αύγουστο με το «έτσι θέλω» από την «διοίκηση» να παραβλέψει τους κανονισμούς και την νομοθεσία και να περάσει κάτι από το… ραντάρ μια ανεκδιήγητη απόφαση. Τους απάντησε ότι δεν μπορεί, διότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Και τον έστειλαν στην… εξέδρα. Για παραδειγματισμό. Διότι κατ όπως φαίνεται στην ΕΠΟ νόμος είναι η «εξυγίανση». Και τα πρωτοπαλίκαρα της. Και «αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι με τους… άλλους».

Διόλου τυχαίο άλλωστε και το πρόσωπο που αντικαθιστά τον Γιώργο Δημητρίου στο πόστο. Ο Βασίλης Σαράκης, από τη Νομική Υπηρεσία. Ο βοηθός του Νικόλαου Μπάρτζη που ο μύθος λέει ότι απαντά στα… φιλιπιννέζικα κάθε φορά που του απευθύνει τον λόγο ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος. Ο Σαράκης που παραδέχθηκε στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή πως: «Μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη». Στην συνεδρίαση που ο Μάκης Γκαγκάτσης φώναξε πως ντρέπεται που είναι μέλος αυτής της ΕΠΟ.

Χαθήκατε; Δεν πρέπει. Διότι πιθανότατα θα χάσετε και τα καλύτερα. Απλή είναι η υπόθεση. Ήθελε η ΕΠΟ να επιτρέψει στο Αιγάλεω (άραγε τι κάνει ο Θωμάς;) και σε άλλες ομάδες που ορκίζονται «πίστη» στην σημερινή διοίκηση να κάνουν μεταγραφές και τέλος πάντων να συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League 2, δίχως να πληρούν τις προϋποθέσεις για την νόμιμη αδειοδότηση τους. Δίχως δηλαδή να έχουν το μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται, να είναι «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους κλπ. Η ΕΠΟ ζήτησε από τον Γιώργο Δημητρίου να γίνει για εκείνες κάτι σαν… Άγιος Βασίλης, Αύγουστο μήνα. Εκείνος τους εξήγησε ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο διότι είναι παράνομο. Και κάπου εκεί άρχισε να ακούγεται από τα ηχεία η φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι: «Another one bites the dust». Ένας ακόμη που τον έφαγε που η… σκόνη. Ήταν 26/8 όταν η ΠΑΕ Αιγάλεω (και άλλο τραγούδι ταιριάζει εδώ, «Θωμά είσαι σπίτι») με ανακοίνωση της ζήτησε την απομάκρυνση του Γιώργου Δημητρίου από την διεύθυνση αδειοτήσεων.

Ο Δημητρίου πήγε στον πάγκο. Και την δουλειά ανέλαβε να την κάνει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου. Ο αντιπρόεδρος α΄ Στέργιος Αντωνίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης. Νύχτα αποφάσισαν ότι οι ομάδες μπορούν να πάρουν την σχετική άδεια και να αρχίζουν να ψωνίζουν από το μεταγραφικό παζάρι. Ακολούθησε η προσφυγή του Αλέξη Κούγια στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Και το «μπαμ» της Δικαιοσύνης. Η οριστική και αμετάκλητη απόφαση  που έλαβαν την υπ´αριθμό 22/14.09.2021 καταφανώς παράνομη απόφαση, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να καταργηθεί, ειδικά και φωτογραφικά για δέκα (10) ομάδες, η διαδικασία της αδειοδότησης για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, το Προεδρείο της ΕΠΟ πήγε την παρανομία σε άλλο επίπεδο, κατέλυσαν κάθε έννοια αρμοδιότητας και παραβίασαν ευθέως το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Και αντί οι τρεις αυτοί κύριοι να είναι ήδη στο σπίτι τους μαζί με τον Μπάρτζη και τον Σαράκη που «Μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη». Πήγε στην εξέδρα ο Γιώργος Δημήτριου. Και η… ζωή στο πάρκο Γουδή συνεχίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ