Της ΕΠΟ τα καμώματα

Της ΕΠΟ τα καμώματα

Ο Γιώργος Δημητρίου αποτελεί ένα Οργανόγραμμα Υπηρεσιών που εξασφαλίζει πλήρως τον ανεμπόδιστο έλεγχο όλων των κρίσιμων τομέων της ΕΠΟ και επιτρέπει στα αφεντικά «της εξυγίανσης» να βάλουν χέρι και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ΠΑΕ

Η καρατόμηση του, έως τη Δευτέρα 01.11.2021 Διευθυντή Αδειοδότησης Ομάδων, Γιώργου Δημητρίου, είναι η κορυφαία από όλες τις αλλαγές που η «εξυγίανση», δια του Ιάκωβου Φιλιππούση, χωρίς να ρωτήσει κανένα, χωρίς να λάβει την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής ( προφανώς τη θεωρεί δεδομένη), αποφάσισε και επέβαλε βίαια στη δομή και στην οργάνωση της Ομοσπονδίας.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Δημητρίου συμπυκνώθηκε η απόφαση να προκύψει ένα Οργανόγραμμα Υπηρεσιών τέτοιο που να εξασφαλίζει πλήρως τον ανεμπόδιστο έλεγχο όλων των κρίσιμων τομέων της ΕΠΟ και να επιτρέπει στα αφεντικά «της εξυγίανσης» να βάλουν χέρι ακόμη και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ΠΑΕ, μέσω μιας αδειοδότησης εντελώς διαβρωμένης και χειραγωγημένης.

Στον υποβιβασμό του κ. Δημητρίου σε απλό υπάλληλο ήταν αποφασιστική, όπως ευθέως λέγεται, η συμμετοχή όλο το προηγούμενο διάστημα της κυρίας Μυρσίνης Ψαροπούλου, ανιψιάς του κ. Ψαρόπουλου, Διευθύντριας προσωπικού με το προηγούμενο οργανόγραμμα και Υπέρ-διευθύντριας ποδοσφαίρου με αυτό που ισχύει από τη Δευτέρα, πρώτη Νοεμβρίου 2021.

Παρατηρητές με καλή γνώση των παρασκηνίων της καθημερινής λειτουργίας της ΕΠΟ συνδυάζουν ευθέως την υποβάθμιση του κ. Δημητρίου με τις συνεχείς προσπάθειες της κυρίας Ψαροπούλου «να του κάνει τη ζωή δύσκολη» με την ιδιότητα της ως Διευθύντρια Προσωπικού και «να τον εκθέτει διαρκώς απέναντι στην UEFA, αρνούμενη να υλοποιήσει της εντολές της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της UEFA, η οποία επί μία τριετία ζητούσε από την ΕΠΟ να εγκατασταθεί ο κ. Δημητρίου και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αδειοδότησης σε γραφεία κλειστού τύπου για λόγους ασφάλειας και εχεμύθειας των στοιχείων των φακέλων που οι ΠΑΕ υποβάλλουν κάθε αγωνιστική περίοδο».

Υπάλληλοι «παλαιάς κοπής», με άμεση γνώση όσων συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες, παραδέχονται πως « η αντιμετώπιση του κ. Δημητρίου από την κυρία Ψαροπούλου ήταν τουλάχιστον εχθρική, καθώς συστηματικά αρνούνταν να υλοποιήσει τις εντολές της UEFA, οι οποίες επαναλαμβάνονταν κάθε χρόνο στη διάρκεια της αξιολόγησης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης των Ομάδων από την αντίστοιχη της UEFA και κάθε χρόνο διατυπώνονταν η ίδια ένσταση για τον χώρο των γραφείων».

Η άρνηση αυτή, που οδήγησε την Διεύθυνση Αδειοδότησης της UEFA να ακυρώσει την πιστοποίηση ISO προς την Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, αποδεικνύεται πως ήταν μέρος ενός ολόκληρου σχεδίου για να «εξαφανιστεί» από τον χάρτη ο κ. Δημητρίου, χωρίς να ανοίξει μύτη, να καταργηθεί η ανεξαρτησία της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Ομάδων και να καταντήσει, μια τόσο κρίσιμη για την αξιοπιστία και την ακεραιότητα των διοργανώσεων Διεύθυνση, να είναι ένα απλό τμήμα σε μια ευρύτερη διεύθυνση υπό τον κ. Νίκο Μπάρτζη, γνωστό και από τις κατά παραγγελία γνωμοδοτήσεις.

Για την επιμέλεια την οποία επέδειξε στο καθήκον της αυτό καθώς και για άλλες «επικίνδυνες αποστολές» η κυρία Ψαροπούλου, ανιψιά του κ. Ψαρόπουλου (παρολίγο Προέδρου της ΕΠΟ στη θέση του Θόδωρου Ζαγοράκη και κατά δήλωση του «ολυμπιακάκια») ανταμείφθηκε με τη θέση της Διευθύντριας στην υπέρ-Διεύθυνση Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που έχει συγκεντρώσει στην ευθύνη της «τη μισή ομοσπονδία».

«Που να το ξέραμε κι εμείς, να πηγαίναμε για σπουδές γυμνάστριας στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και να γυρίζαμε στην Ελλάδα με ένα πτυχίο από εκείνα που χρειάζονταν πολύ διάβασμα και πολύ… άσκηση για να τα αποκτήσει κανείς, για να διεκδικήσουμε να διοικούμε τη μισή ΕΠΟ» έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου υπάλληλοι στο Πάρκο Γουδή που τους βρήκε στην ΕΠΟ η κυρία Ψαροπούλου και σήμερα «είναι αναγκασμένοι» να της αναφέρονται στον πληθυντικό.

Η μετεωρική εκτόξευση της κυρίας Μυρσίνης Ψαροπούλου έχει προκαλέσει σεισμό στις τάξεις των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας, οι χαρακτηρισμοί είναι ακραίοι και σε πολλές περιπτώσεις οξύτατα «προσωπικοί», το τελευταίο προφανώς και δεν ανήκει στην κανονική κριτική που ο καθένας δικαιούται να ασκήσει για την διαστημική πορεία της «Μυρσινούλας» στο Πάρκο Γουδή.

Στο παρασκήνιο λέγονται πολλά και υπονοούνται περισσότερα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν ευθέως, με όπλο την εμπειρία τους, την ελάχιστη, έστω, ικανότητα της να διοικήσει τόσο κρίσιμους τομείς για το ελληνικό ποδόσφαιρο «με ένα πτυχίο γυμνάστριας από τη Ρουμανία, όσο και αν αυτό μπορεί να πιστοποιήσει την ικανότητα της στις κυβιστήσεις ή στην κατακόρυφο»!

Την μεγάλη συμμετοχή της, όμως, στην ακύρωση της πιστοποίησης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Ομάδων από την UEFA κανένα δεν την αρνείται, την παραδέχονται όλοι, ανεξάρτητα αν ψάχνουν να βρουν πως γίνεται « ο θύτης» να προβιβάζεται σε Υπέρ – Διευθύντρια Ποδοσφαίρου και το «θύμα» να καταλήγει απλός υπάλληλος σε ένα Τμήμα, που σε τίποτε δεν θυμίζει την ανεξάρτητη, ισχυρή και εχέμυθη Διεύθυνση Αδειοδότησης Ομάδων για την οποία η ΕΠΟ μια περηφάνεια την έβγαζε τα προηγούμενα χρόνια.

Τελικά, φαίνεται πως η αξιοσύνη του κ. Δημητρίου δεν είχε την απαραίτητη πιστοποίηση από τα ΤΕΦΑΑ Βουκουρεστίου, βασικό προσόν για να θεωρείται σήμερα κάποιος στην ΕΠΟ «επιτυχημένος»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ