Το «έργο» της «εξυγίανσης» ετοιμαζόταν από τον Αύγουστο του 2017…

Το «έργο» της «εξυγίανσης» ετοιμαζόταν από τον Αύγουστο του 2017…

Ο έλεγχος της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Ομάδων ήταν από τους πρώτους στόχους της «εξυγίανσης» το δεύτερο μεγαλύτερο εμπόδιο

Μόνο «κεραυνός εν αιθρία» δεν ήταν, για τους παρεπιδημούντες το Πάρκο Γουδή και γενικότερα τον θαυμαστό κόσμο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η υποβάθμιση της ανεξάρτητης Διεύθυνσης Αδειοδότησης Ομάδων σε ένα απλό τμήμα μιας Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων και η συνακόλουθη καρατόμηση του κ. Γιώργου Δημητρίου.

Το «έργο» ετοιμάζονταν ήδη από τον Αύγουστο του 2017, όταν η «εξυγίανση» εγκαταστάθηκε, με τις ευλογίες της FIFA και της UEFA, στο Πάρκο Γουδή και ανάθεσε την διαχείριση των ποδοσφαιρικών υποθέσεων σε μια κανονική συμμορία πρώην υπαλλήλων, αιωνίων ποδοσφαιρικών φαντασμάτων και εν ενεργεία μπράβων. Ο Γραμμένος προήδρευε.

Ο έλεγχος της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Ομάδων ήταν από τους πρώτους στόχους και ο Γιώργος Δημητρίου «με την επαγγελματική και προσωπική τρέλα του» το δεύτερο μεγαλύτερο εμπόδιο, το πρώτο ήταν η Διεύθυνση Αδειοδότησης της UEFA να συνομολογήσει σε αλλαγές και για να συμβεί αυτό χρειάζονταν «κάτι να έχει στα χέρια της».

Αυτό το «κάτι» το προσέφερε στην «εξυγίανση» με όλες της τις δυνάμεις η κυρία Μυρσίνη Ψαροπούλου, εκ των βασικών «εξυγιαντικών πυλώνων» της πρώτης περιόδου, με φημολογούμενες σχέσεις alter ego με τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, «τον εν τοις πράγμασι παράγοντα της ΑΕΚ που αθωώθηκε από τη Δεοντολογία επειδή ήταν μέλος του σωματείου Α.Ο. Κρανέας», αλλά τιμωρήθηκε από την πειθαρχική Επιτροπή της Super League 1 ως «παράγοντας της ΠΑΕ ΑΕΚ». Ωραία «εξυγιαντικά» κόλπα!

Διευθύντρια προσωπικού, άρα εξ ορισμού υπεύθυνη να διασφαλίσει τους «όρους στέγασης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Ομάδων» που η UEFA απαιτούσε, ώστε να απονείμει στην ΕΠΟ το απαραίτητο ISO, η κυρία Ψαροπούλου κώφευσε συστηματικά να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του Κανονισμού Αδειοδότησης.

Απασχολημένη με «τα σημαντικά διευθυντικά της καθήκοντα», μεταξύ των οποίων « η επιλογή του αυτοκινήτου που θα της πληρώνει η ΕΠΟ» και «ερωτευμένη σφόδρα» με τη δυναμική που ανάδυαν κάτι πρωτοπαλίκαρα της εξυγίανσης, μέσω των οποίων βρέθηκε «νταραβεριτζού» στην UEFA, η κυρία Ψαροπούλου έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και την Αδειοδότηση και «τα κλειστά γραφεία» και τον κ. Δημητρίου (όχι τον Παναγιώτη, τον Γιώργο).

Τρία χρόνια λέγεται ότι δεν απάντησε, καν, στις επίμονες ερωτήσεις και στα σχετικά αιτήματα του κ. Δημητρίου «για ένα χώρο γραφείων κλειστό, όπως ο κανονισμός Αδειοδότησης επιβάλλει», προετοιμάζοντας με επιμέλεια αυτό που από τη Δευτέρα 01.11.2021 είναι πραγματικότητα: την υποβάθμιση μιας ανεξάρτητης Διεύθυνσης σε Τμήμα, με επικεφαλής νομικό, και την καρατόμηση του τέως (πλέον) Διευθυντή της και με δικαιολογία ότι «έχασε η ΕΠΟ το ISO, επειδή η αδειοδότηση δεν στεγάζεται σε κλειστού τύπου γραφεία». Δεν είναι καταπληκτικό;

Ο άλλος Δημητρίου, ο Παναγιώτης, «έπαθε κι αυτός έναν έρωτα» με την προοπτική «να μας αδειάσει ο Γιώργος Δημητρίου τη γωνία, αρκετά τον ανεχτήκαμε». Το έψαξε πολύ το πράγμα, η υπόθεση της αδειοδότησης των ομάδων της Football League του έδωσε την ευκαιρία να το κάνει πράξη, να ζητήσει, μάλιστα και την απόλυση του συνεπώνυμου του της Αδειοδότησης. Το Αιγάλεω, η αγαπημένη ομάδα του λατρευτού του ποδοσφαιρικού μέντορα, μπήκε επικεφαλής αυτού του σχεδίου, ζήτησε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την απόλυση του Διευθυντή Αδειοδότησης, μέχρι και ανακοίνωση εξέδωσε μετά την δημοσιοποίηση του νέου Οργανογράμματος της ΕΠΟ για να πανηγυρίσει «για τη δικαίωση του».

Όλα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν την ώρα που ο κ. Γιώργος Δημητρίου και η ανεξάρτητη Διεύθυνση Αδειοδότησης δικαιώθηκαν πλήρως και απολύτως στις εισηγήσεις τους για όλες τις ΠΑΕ της Football League, άρα και του Αιγάλεω, και στα δύο δικαιοδοτικά όργανα της Αδειοδότησης ( το πρωτοβάθμιο/ΠΟΑ και το δευτεροβάθμιο/ΔΟΑ), παρά το γεγονός πως και τα δύο είχαν συγκροτηθεί επί «νέας εξυγίανσης», δηλαδή μετά τις 27 Μαρτίου 2021.

Από εδώ ξεκινάνε «τα προβλήματα» για τη «νέα εξυγίανση». Η αδειοδότηση των ομάδων εμφανίζεται στο καταστατικό της ΕΠΟ ( και το ισχύον έκδοσης 2019 και σε αυτό που δήθεν εγκρίθηκε τον Αύγουστο 2021 και ήδη αναζητείται η τύχη του), ως «Όργανο», ανήκει, δηλαδή, στα «Όργανα» της ΕΠΟ, συνεπώς η ανεξαρτησία του είναι καταστατικά κατοχυρωμένη.

Κι επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 53 του καταστατικού «το όργανο αδειοδότησης των ομάδων είναι υπεύθυνο για το σύστημα αδειοδότησης ομάδων σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Π.Ο.», υπενθυμίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων ( και η έκδοση του 2020 και αυτή του 2021, η έγκριση της οποίας αναμένεται από την UEFA) ομιλούν στο άρθρο 6 για «Διεύθυνση Αδειοδότησης Ομάδων» και όχι «για Τμήμα Αδειοδότησης Ομάδων» το οποίο ανήκει σε μια εντελώς «αούα» Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων.

Άραγε, γιατί η Αδειοδότηση να είναι Τμήμα της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων και όχι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων; Το βασικότερο κριτήριο της αδειοδότησης είναι «το οικονομικό» κι όχι το «νομικό», συνεπώς θα πρέπει, αν χρειάζεται να είναι Τμήμα, να μετακινηθεί στις οικονομικές υποθέσεις και να φύγει από τις νομικές.

Παραμένει στις νομικές υποθέσεις για ένα πολύ απλό λόγο: για να είναι στον έλεγχο του κ. Νίκου Μπάρτζη, πιστού και δοκιμασμένου «εξυγιαντή», που τον φόρεσε στην ΕΠΟ ο μετανοημένος σήμερα Σταύρος Κοντονής, αυτή η «ειδικών ενδιαφερόντων και παθών» περσόνα της πλατείας Κουμουνδούρου, που τώρα δεν της επιτρέπεται ούτε στα παγκάκια ( που τόσο λάτρευε κάποτε) να καθίσει.

Με τον Μπάρτζη επικεφαλής περιμένετε να δείτε μεγαλεία στην αδειοδότηση των ομάδων και πάμπολλα πρωτοσέλιδα … Φύλλο και φτερό θα γίνουν οι φάκελοι των ομάδων προς τέρψη της «ανεξάρτητης δημοσιογραφίας» των γνωστών εργολάβων.

Υ.Γ. Έχει και συνέχεια το έργο, δηλαδή τώρα ξεκινάει …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ