Το χάος στην ΕΠΟ του Φιλιππούση και η κωμωδία της Εκτελεστικής Επιτροπής

Το χάος στην ΕΠΟ του Φιλιππούση και η κωμωδία της Εκτελεστικής Επιτροπής

Το νέο Καταστατικό που αγνοείται. Το νέο οργανόγραμμα που θα αποφασίσει τη νομιμότητα του το alter ego του Γιαννάκη. Και ο Τζακ που κάνει… ότι θέλει δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης που.. όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Οι… στενοί φίλοι του που είναι εκεί με διάθεση να δικαιολογήσουν ανά πάσα στιγμή τα αδικαιολόγητα (και στη… φωτιά να πέσουν για την «εξυγίανση»).

Ο ΠΑΟΚ που… κρατά το φανάρι. Και η Εκτελεστική Επιτροπή του Δημητρίου που πλέον κάθε της συνεδρίαση επιβεβαιώνει πως το πάρκο Γουδή δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας μας.

Οι παραστάσεις της, είναι δεδομένα για το Δελφινάριο. Ή για την… Εισαγγελία, μιας και οι διαδοχικές παρανομίες αργά ή γρήγορα εκεί θα στείλουν τους εκλεκτούς της ιδέας που… ήρθε για να αλλάξει τις Κυριακές μας.

Επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω με τρόπο εμφατικό στην σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Εκείνης που διεξήχθη υπό την σκιά μιας σειράς εξωδίκων που έφτασαν στο πάρκο Γουδή σε βάρος της διοίκησης της. Δύο Διευθυντικά στελέχη της Ομοσπονδίας (Γ. Δημητρίου, Ντ. Κοξένογλου), αλλά και μια υπάλληλος της ΚΕΔ (Βαρβάρα Παλάσκα) που μεταφέρθηκε στο τμήμα οδηγών(!) καταγγέλλουν με αυτά, μια νέα σειρά από παραβιάσεις του Καταστατικού της ΕΠΟ: τη φορά αυτή μέσω του νέου «οργανογράμματος». Τη μεγάλη «χάρτα» που οραματίστηκε και υλοποίησε ο εκτελεστικός γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης που πλέον μην κρατώντας ούτε τα προσχήματα έχει μετατρέψει τον (αναπληρωτή πρόεδρο) Παναγιώτη Δημητρίου και την Ε.Ε σε… Τζανετάκο.

Έχασαν τις θέσεις τους και τις δουλειές τους άνθρωποι με εικοσαετή εμπειρία και ισχυρά βιογραφικά. Υποβιβάστηκαν σε απλούς «υπαλλήλους» για λόγους… αντεκδίκησης από τη νέα διοίκηση, κατ όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν στα εξώδικα με παραλήπτη την διοίκηση, τον εκτελεστικό γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση και τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου. Και όμως σήμερα η ΕΠΟ δεν είχε… όρεξη να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις για την υπόθεση.

Παρότι ο Τάκης Αγραφιώτης με επιστολή του είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση, στην Εκτελεστική Επιτροπή σήμερα σφύριζαν αδιάφορα μην έχοντας απαντήσεις σε οτιδήποτε. Ούτε καν αν ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, σαν εκτελεστικός γραμματέας είχε το δικαίωμα να σχηματίσει δίχως να ρωτήσει κανέναν το περίφημο οργανόγραμμα που έκανε άνω κάτω την Ομοσπονδία. Αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή να ερωτηθεί σχετικά η Νομική Υπηρεσία. Ποια νομική υπηρεσία όμως; Αυτή του Μπάρτζη που καμαρώνει ως το alter ego του Γιαννάκη (άρα και του Τζακ).

Ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Τάκης Αγραφιώτης, το αυτονόητο: Να ερωτηθεί για την υπόθεση κάποιος καθηγητής Πανεπιστημίου. Κάποιος με γνώσεις στο αντικείμενο που θα μπορούσε να λύσει όλες τις απορίες για την «υπέρβαση» του Φιλιππούση. Σιγά μην επέτρεπαν όμως στην ΕΠΟ να μπει στα πόδια τους κάποιος που θα θελήσει να «φωτίσει» τα νόμιμα. Στην Νομική Υπηρεσία του Μπάρτζη, αποφάσισαν οι «βλαχοπρόεδροι» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που για πολλοστή φορά έγινε… ουρά προκαλώντας χαμόγελα.

Ήταν όμως μονάχα το οργανόγραμμα που για πολλοστή φορά υπέδειξε τα αυτονόητα στην σημερινή Ε.Ε; Όχι. Ήταν και ένα ακόμη θέμα που ο Τάκης Αγραφιώτης έβαλε στην ατζέντα της συνεδρίασης. Η ερώτηση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, αναφορικά με το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ. Εκείνο που έχει «εγκριθεί» από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ από τις 27 Αυγούστου. Κανείς όμως δεν ήξερε να απαντήσει αν η ΕΠΟ λειτουργεί σήμερα με το προηγούμενο Καταστατικό ή με το νέο. Σιγά το παράξενο.

Έχει γίνει η εφαρμογή του νέου Καταστατικού της Ομοσπονδίας πετυχημένο ανέκδοτο. Και υπάρχει πλέον μια υπόθεση τον μήνα για να υπενθυμίζει ότι στο πάρκο Γουδή προφανώς συμβαίνουν πράγματα που ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και ΠΑΕ που υποχρεούνται να είναι ο οικονομικός «αιμοδότης» της Ομοσπονδίας δεν έχουν ιδέα. Ή –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- συμβιβάζονται με την ιδέα να παριστάνουν ότι δεν έχουν ιδέα.

Τον Σεπτέμβρη παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αιχμές για ξεκάθαρες παρεμβάσεις στο έργο του.

Τον Οκτώβρη το σκάνδαλο που κατέπεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο με την παράνομη αδειοδότηση των 10 ομάδων της Super League 2, έκανε τον Μάκη Γκαγκάτση να ξεστομίσει εκείνη την περίφημη «Ντρέπομαι που συμμετέχω σε αυτή την ΕΠΟ» ατάκα και έστειλε στην «τσιμπίδα» της Επιτροπής Δεοντολογίας τον «σκληρό πυρήνα» της σημερινής διοίκησης με θέα στην «έκπτωση» από τα αξιώματα τους.

Τον Νοέμβρη μια ανάλογη ιστορία ξαναβάζει τους ίδιους ανθρώπους στην ίδια θέση. Και την ΕΠΟ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Μια φορά το μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ