Άραγε η Κυβέρνηση τι λέει για το… paparazzi στον Κλάτενμπεργκ

Άραγε η Κυβέρνηση τι λέει για το… paparazzi στον Κλάτενμπεργκ

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση στον δικαστή, και τρεις μέρες πριν το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός, ο αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ έμαθε και επίσημα ότι «παρακολουθείται».

Ούτε εβδομάδα δεν έχει περάσει από την υπόθεση του Δικαστή, Αθανάσιου Κουτρίκη. Την επίθεση στον (τακτικό) Δικαστή της ΕΠΟ που όχι μόνο σόκαρε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και έγινε «θέμα» συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της προβολής που του έδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Δικαστής που πήρε Τρίτη στα χέρια του μια κρίσιμη αναψηλάφηση υπόθεσης που απειλεί με έκπτωση το μισό διοικητικό συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Που την Τετάρτη βρήκε έξω από το σπίτι του, το αμάξι του σπασμένο, με ένα «παλούκι» καρφωμένο στο παρμπρίζ μπροστά από την θέση του οδηγού. Και που την ίδια μέρα με συνοπτικές διαδικασίες παραιτήθηκε από τα Πειθαρχικά Όργανα της ΕΠΟ, δείχνοντας πολλά με τούτη την επιλογή.

Για «Μαφία» μίλησαν τα διεθνή ΜΜΕ. Για «Μαφία» που στα πλοκάμια της είναι παραδομένο ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και ενώ η ΕΠΟ θέλησε με ανακοίνωση της, να πάρει αποστάσεις από το θέμα και ούτε λίγο, ούτε πολύ να τα βάλει με τα ΜΜΕ που προέβαλαν την υπόθεση;

Χθες, ούτε μια βδομάδα μετά, βρέθηκε ξανά σε θέση παράξενη. Τουλάχιστον αμήχανη. Διότι «κάποιος» θέλησε να στείλει ένα νέο «μήνυμα» στο ποδόσφαιρο, με τρόπο ανάλογο με τον Δικαστή:

Τη φορά αυτή απευθείας στον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Και μάλιστα να το κάνει «θεαματικά». Με φωτογραφίες paparazzi από την ιδιωτική του ζωή.

Είναι διάσημος ηθοποιός ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ή τέλος πάντων κάποιος που αφορά το «αναγνωστικό κοινό» της εφημερίδας Espresso; Προφανώς όχι. Τότε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα αποφάσισε να αφιερώσει πρωτοσέλιδη αναφορά αλλά και μια ολόκληρη σελίδα σε φωτό-ρεπορτάζ από ένα γεύμα του Άγγλου αρχιδιαιτητή σε εστιατόριο του Πειραιά; Για να καταλάβετε, ήταν τόσο άβολο το «θέμα» για την γενικότερη φιλοσοφία της εφημερίδας που σε ένα εμφανές σημείο της σελίδας είχε ως έξτρα πληροφορία ότι στο διπλανό τραπέζι κάθονταν ο κριτής του GNTM, Δημήτρης Σκουλός. Μπας και… πείσει το κοινό να ρίξει μια ματιά και στο «κυρίως πιάτο».

Δεν επέλεξε τον Σκουλό όμως, η εφημερίδα που ανήκει στον όμιλο Φιλιππάκη (με τις γνωστές «φιλίες» στον χώρο). Επέλεξε τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ για να «χτίσει» το κεντρικό θέμα της σελίδας. Ο τίτλος του ρεπορτάζ; Τρούμπα tours με ξεναγό για τον Κλάτενμπεργκ. Ότι δηλαδή ο Άγγλος δεν πήγε μόνο για φαγητό με την παρέα του, αλλά ότι ξεναγήθηκε και στις γειτονίες του Πειραιά. Για την ιστορία (και μιας και το πιθανότερο είναι να μην το ξέρουν αυτό οι αναγνώστες της εφημερίδας) την Κυριακή, υπάρχει ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για τη 10η αγωνιστική της Super League.

Το κατά τα άλλα αθώο paparazzi story δηλαδή τι λέει; Λέει στον κόσμο ότι ο Κλάτενμπεργκ (ξεναγήθηκε και) έφαγε στον Πειραιά, πριν από το ντέρμπι (άραγε αν είχε επιλέξει κάποιο από τα εστιατόρια της Νέας Φιλαδέλφειας, θα έκανε το ίδιο;). Προσπαθεί δηλαδή μέσω των αθλητικών ΜΜΕ που αναδημοσιεύουν το σχετικό ρεπορτάζ, να δημιουργήσει τεταμένο «κλίμα» για την Κυριακή και για ένα ματς που θα διεξαχθεί παρουσία 40.000 θεατών; Να υποκινήσει αθλητική βία στο γνωστό ΟΑΚΑ; Άγνωστο.

Σίγουρα όμως στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τον επιλεγμένο από τις FIFA και UEFA αρχιδιαιτητή ότι «κάποιος» δεν παίρνει στιγμή τα μάτια του από πάνω του. Ότι ο Άγγλος έχει μονίμως από πίσω του μια «σκιά» που ασχολείται και με την ιδιωτική του ζωή. Και ότι άμα λάχει τον κάνει και θέμα… paparazzi.

Είναι δεδομένο ότι η ΕΠΟ θα έπρεπε να είχε πάρει θέση για αυτή την μυστήρια – και ποινικώς κολάσιμη- υπόθεση. Αλλά φυσικά το γραφείο τύπου της ΕΠΟ και όσοι την διοικούν δεν έχουν τα ίδια αντανακλαστικά … στην υπόθεση Κουτρίκη μεταμεσονύχτια έσπευσε να ανακοινώσει η ΕΠΟ ότι οι δράστες δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο, εδώ στον κ. Κλατενμπεργκ οι δράστες με τι είχαν σχέση;;;;

Ο κ. Κλάτενμπεργκ είναι βρετανός υπήκοος και εκεί το κράτος είναι σοβαρό και αμείλικτο. Εδώ;

Τι κάνει η κυβέρνηση;

Ο κ.Αυγενάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού; Ο κ. Γεραπετρίτης που συναντούσε τους αξιωματούχος της UEFA και της FIFA κάθε τρεις και λίγο; Οι κ.κ. Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης; Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είχε εξαγγείλει πριν σχεδόν 2 χρόνια «έχουμε λάβει μια πολιτική απόφαση να «καθαρίσουμε» το ελληνικό ποδόσφαιρο μια και καλή»;

Θα συνεχίσουν να αφήνουν ανενόχλητο το παραποδόσφαιρο να βιαιοπραγεί κατά ξένων διαιτητών, να «παραιτεί» απειλώντας μη αρεστούς ανώτατους δικαστές, να παρακολουθεί μη ελεγχόμενους αρχιδιαιτητές και… να καταλύει κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους αναβαθμίζοντας κάθε φορά τους στόχους της;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ