Το θράσος, ο Τζακ που κουνάει το δάχτυλο και η επαγγελματική διαιτησία

Το θράσος, ο Τζακ που κουνάει το δάχτυλο και η επαγγελματική διαιτησία

Αν συμβεί τι θα απομείνει για να ασχολείται ο «Παναής Δημητρίου;»

Πώς το λέει ο λαός; «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Να τα διαβάζεις και να μην πιστεύεις στα μάτια σου από την… άνεση και το στιλ των εγκάθετων της εξυγίανσης στην ΕΠΟ να προσπαθούν να παραδώσουν, με μια «τρία πουλάκια κάθονταν» ανακοίνωση, μαθήματα ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου στην κυβέρνηση και στην ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια.

Οι φυτευτοί στο Πάρκο Γουδή από την εξυγίανση να κάνουν υποδείξεις για την αξία του καταστατικού της ΕΠΟ και των κανονισμών της και να προειδοποιούν τον κ. Αυγενάκη πως όσες επιτροπές και να κάνει ο Υφυπουργός το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ κι αυτή θα κάνει κουμάντο στον αιώνα τον άπαντα όπως της γουστάρει.

Διαβάζεις αυτό τις εμπνεύσεις Τζακ Φιλιππούση (στο όνομα της ΕΠΟ) με αφορμή τη συνέντευξη Αυγενάκη, στην οποία αποκαλύφθηκε η συνάντηση του με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τα όσα συζήτησαν και εκείνα που συμφώνησαν για τη διαιτησία στην Ελλάδα και λες «δεν μπορεί, είναι σαν να κάνει αίτηση για νηπιαγωγός σε παιδικό σταθμό στην Ιερουσαλήμ ο Ηρώδης».
Εγκαλεί τον κ. Αυγενάκη ο Φιλιππούσης, ο άλλοτε μπροστινός του Κοντονή, που βρέθηκε στην περίφημη ΠΔΕ του για να ελέγχει τον Γιάννη Δρόσο, επειδή ο Ζακυνθινός δεν του είχε καμία εμπιστοσύνη, επειδή μιλούσε ρώσικα.

Κάνει υποδείξεις για την αξία του αυτοδιοίκητου αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ που βρέθηκε στο τιμόνι του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις ευλογίες όλων των Υφυπουργών Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση που ξημεροβραδιάζονταν στο γραφείο του Κοντονή, οι άνθρωποι που τον καθοδηγούσαν τι να κάνει και πώς να το κάνει για να διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιτρέψει στη συμμαχία των ανύπαρκτων ποδοσφαιρικά να αλώσουν την Ομοσπονδία και την ελληνική διαιτησία.

Υπερασπίζεται το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο η ΕΠΟ του Κοντονή και του Βασιλειάδη. Των Υπουργών που αντιμετώπιζαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν το αμπελοχώραφο του παππού τους και έκαναν ό,τι γούσταραν, ό,τι τους υποδείκνυαν τα φαντάσματα του ποδοσφαιρικού παρελθόντος που βρήκαν ευκαιρία να επανέλθουν, μέχρι κι ο Θωμάς βρήκε άκρη με τις υπουργάρες του ΣΥΡΙΖΑ κι έγινε ξανά αφεντικό.

Ο Κοντονής που ήθελε να διορίζει διαιτητές και βοηθούς στον Τελικό του Κυπέλλου κι έβαζε λουκέτο στην έναρξη του πρωταθλήματος αν δεν αποκαθιστώνταν στην θέση που αυτός επιθυμούσε η αγαπημένη του δικαστικός κι ο Βασιλειάδης που πίστεψε πως θα γίνει ήρωας και μοίραζε το κρατικό χρήμα αβέρτα για μια καταστροφική αναδιάρθρωση των κατηγοριών ( τότε που τον έψησε ο Γκαγκάτσης ότι θα βγει βουλευτής αν το κάνει) σε αυτή την ΕΠΟ της εξυγίανσης στηρίχτηκαν για να νομιμοποιήσουν τις ακραίες παρεμβάσεις τους στο αυτοδιοίκητο.

«Απειλεί», εμμέσως πλην σαφώς, τον Υφυπουργό Αθλητισμού (όποιος και να είναι, δεν έχει σημασία), δηλαδή την κυβέρνηση, η ΕΠΟ που, όπως ο κ. Αυγενάκης αποκάλυψε στη συνέντευξη του, είδε τη FIFA να της στέλνει το καταστατικό πίσω και να ζητάει πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση με τις FIFA/UEFA και όχι η ΕΠΟ, και την ίδια ώρα πουλάει φούμαρα στην Εκτελεστική Επιτροπή ότι το νέο καταστατικό έχει εγκριθεί και ισχύει (αυτά δεν έλεγε ο Φιλιππούσης για το Οργανόγραμμα των Υπηρεσιών).

«Ων ουκ έστιν αριθμός» είναι όσα έκανε αυτή η ΕΠΟ της εξυγίανσης παρέα με τις «υπουργάρες» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα το θέμα δεν είναι ένα πολιτικό μνημόσυνο, αλλά να απαντηθεί το ερώτημα « γιατί τόση κωλοπιλάλα στο Πάρκο για τη συνάντηση Αυγενάκη – Κλάτενμπεργκ;».

Επειδή … η επαγγελματική διαιτησία κύριες και κύριοι. Η προοπτική να υλοποιηθεί η συμφωνία κυβέρνησης – Κλάτενμπεργκ, να ιδρυθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σώμα επαγγελματικής διαιτησίας, να επεκταθεί η χρήση VAR και στη Super League 2 και να εξαφανιστούν οι βλαχοπρόεδροι από τη ζωή των διαιτητών είναι ό,τι χειρότερο για τους… αφεντάδες του Πάρκου και των ΕΠΣ που έχουν καλομάθει με τον έλεγχο των διαιτητών και κάνουν παιχνίδι με τα σφυρίγματα κάθε αγωνιστική.

Έτσι και το σχέδιο Κλάτενμπεργκ ξεκινήσει να εφαρμόζεται αλλάζει όλη η εικόνα, χάνεται από τα χέρια των «τυράννων των ΕΠΣ» ένα σημαντικό «παραγωγικό εργαλείο» που χώμα πιάνει και χρυσάφι γίνεται, χάνονται ωφελήματα για όλη την… παρέα, ξεδοντιάζονται συστήματα, το έργο περνάει σε άλλο επίπεδο.

Αν σπάσει αυτή η απίστευτη σχέση εξάρτησης των Προέδρων των ΕΠΣ με τους διαιτητές από την ώρα που ξεκινάει την καριέρα τους μέχρι να την εγκαταλείψουν και δεν θα μπορεί, πλέον, ο κάθε άεργος να παριστάνει το αφεντικό των διαιτητών και να κανονίζει αγώνες και αποτελέσματα, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορεί να επενδύσει στην ακεραιότητα των αγώνων και στην αξιοπιστία των διοργανώσεων και να υπολογίζει βάσιμα σε μια διαφορετική επόμενη μέρα.

Τι κατάλαβε η ΕΠΟ; Πως η εξέλιξη αυτή έχει την κυβερνητική στήριξη, έχει την αποδοχή από τις διεθνείς ομοσπονδίες FIFA/UEFA (αλλιώς δεν θα τη συζητούσε ο δικός τους άνθρωπος με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης), είναι έτοιμη να ξεκινήσει να σχεδιάζεται για να υλοποιηθεί, οπότε «έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες» για τους νταραβερτζήδες και τη συνομοταξία τους.

Ε, αυτό δεν αντέχεται κυρίες και κύριοι! Αν συμβεί τι θα απομείνει για να ασχολείται ο «Παναής Δημητρίου;» Η καριέρα της κόρης του ή οι προσκλήσεις για τα ματς της Super League 1 στην Αθήνα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ