Το… χεράκι του Καραπαπά και η «πρώτη φορά» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου επί «Εξυγίανσης»

Το… χεράκι του Καραπαπά και η «πρώτη φορά» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου επί «Εξυγίανσης»

Ο Κώστας Καραπαπάς έλαβε το ηθικό δίδαγμα της κλήρωσης του Κυπέλλου από την ΕΠΟ, που έφερε για πρώτη φορά αντιμέτωπους ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στους «8».

«Χωρίς να βάλεις χεράκι, δεν μπορείς να μαγειρέψεις όπως θέλεις». Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα που κρατάει ο Κώστας Καραπαπάς. Από τι; Μα, προφανώς, από την κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Ακόμη μία κλήρωση, που θα γινόταν με τη γνωστή «παρατραγουδίσια» διαδικασία της ΕΠΟ. Ενας πρόεδρος ΕΠΣ να παίρνει τον φάκελο. Η «κυρία Μαρία» να κάνει τη βοηθό κλήρωσης και πάμε παρακάτω.

Μην έχετε καμία αμφιβολία. Εάν ο Παναθηναϊκός και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός δεν είχαν αντιδράσει για τη διαδικασία που είχε αποφασίσει να ακολουθήσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα ίδια θα βλέπαμε. Οχι μόνο ως διαδικασία κλήρωσης. Αλλά, ποιος ξέρει; Ισως εάν έμπαιναν στη… σαλατιέρα που χρησιμοποιούσαν τα καμάρια της ΕΠΟ για τις κληρώσεις όλα αυτά τα χρόνια τα χέρια κάποιου λαμπρού στελέχους της Ομοσπονδίας, ίσως, ίσως να συνεχιζόταν η παράδοση και να μην βλέπαμε ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στα προημιτελικά.

Να, όμως, που ακόμη το νέο σύστημα, αλλά και τα χέρια του Κώστα Κατσουράνη, έκαναν το… απίθανο. Αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ στα χρόνια της Εξυγίανσης. Αυτό που κανείς δεν ήθελε καν να σκεφτεί ως ενδεχόμενο. Τα δυο «αγαπημένα» σωματεία της «νέας τάξης πραγμάτων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να κοντράρουν το ένα το άλλο πριν τον… τελικό. Διότι για πρώτη φορά στην εποχή της εξυγίανσης κληρώνονται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Τυχαίο θα ήταν.

Σαν εκείνες τις «χεράτες» κληρώσεις της ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου, που έβγαζαν 9/10 φορές τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και φυσικά επίσης ήταν θέμα τύχης και δεν γινόταν προσχεδιασμένα από την Ομοσπονδία. Η τύχη πάνω από όλα.

Κλείνοντας, μια ειδική μνεία στους «εμπνευσμένους» λόγους που έβγαλαν ο «θέλω να γίνω πρόεδρος» Παναγιώτης Δημητρίου, και ο εκτελεστικός γραμματέας «για όλες τις δουλειές», Ιάκωβος Φιλιππούσης. Ο πρώτος μας συγκίνησε (#NOT) με την ομιλία του για «διαφάνεια» στην Ομοσπονδία και την υποσχέθηκε. Ενώ ο Jacob μας εντυπωσίασε (#NOT) με το πλάνο του για το Κύπελλο της «νέας εποχής» και το… rebranding της διοργάνωσης, αλλά δεν εξήγησε γιατί οι κληρώσεις άλλαξαν μετά τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ