Θα χάσει ο Παναθηναϊκός τον Βιτάλ ή θα τον πληρώσει… μισή τιμή τον Γενάρη;

Θα χάσει ο Παναθηναϊκός τον Βιτάλ ή θα τον πληρώσει… μισή τιμή τον Γενάρη;

Η απόδοση του Ματέους Βιτάλ πέφτει ολοένα και περισσότερο. Μαζί πέφτει και η τιμή του. Η Κορίνθιανς θέλει να τον πουλήσει, ο Γιοβάνοβιτς τον έχει σε εκτίμηση. Τι ισχύει και τι θα γίνει με τον Βραζιλιάνο;

Ο Ματέους Βιτάλ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με εντυπωσιακό τρόπο. Ιδιαίτερα η πρώτη του παρουσία στη Λεωφόρο ήταν το κάτι άλλο. Ασίστ, εντυπωσιακές ενέργειες, ντρίπλες, βραζιλιάνικο παιχνίδι… αλάνας από έναν παίκτη που είχαν χρόνια να δουν στον Παναθηναϊκό. Έκανε τον κόσμο να ξεσηκωθεί πολλές φορές. Και να πληρώσει εισιτήριο στο επόμενο παιχνίδι για να τον απολαύσει.

Παιχνίδι με το παιχνίδι, όμως, η απόδοση του 24χρονου μεσοεπιθετικού έπεφτε ολοένα και περισσότερο. Παρά τις ευκαιρίες που του έδινε ο Γιοβάνοβιτς, ο Βιτάλ δεν δικαίωνε τον προπονητή του. Υπάρχει ελαφρυντικό. «Κουβαλάει» περισσότερα από 50 παιχνίδια μέσα στο 2021. Παίζει ασταμάτητα σε Βραζιλία και Ελλάδα από τον Γενάρη έως τώρα που αλλάζει ο χρόνος. Φυσιολογική είναι η πτώση στην απόδοσή του. Οφείλεται εν πολλοίς στην κούραση.

Τι συμφωνία έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με την Κορίνθιανς για τον Βιτάλ; Δανεικός μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Και οψιόν αγοράς εκείνη την περίοδο τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Όμως από τον Αύγουστο, όταν και έγινε το deal, μέχρι σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Και έχει αλλάξει και το σκεπτικό των ανθρώπων της Κορίνθιανς. Οι Βραζιλιάνοι… μυρίστηκαν χρήμα. Και το θέλουν τώρα. Έστω κι αν είναι λιγότερο το ποσό από τα τέσσερα εκατομμύρια που αρχικά κοστολογούσαν τον ποδοσφαιριστή.

Οι πληροφορίες από τη Βραζιλία λένε πως η Κορίνθιανς θα προχωρούσε άμεσα στην πώληση του παίκτη ακόμα και με τα μισά χρήματα που αρχικά είχε συμφωνήσει. Δηλαδή με δύο εκατομμύρια ευρώ. Είτε στον Παναθηναϊκό, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα επιθυμούσε να πάρει τον παίκτη.

Γιατί τα μισά; Γιατί οι Βραζιλιάνοι θεωρούν πως τέσσερα εκατομμύρια δεν πρόκειται να βρουν. Ούτε ο Παναθηναϊκός θα τα πληρώσει, ούτε άλλη ομάδα. Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι που λένε. Και έχουν στείλει μήνυμα και στην ελληνική ομάδα και σε άλλους ενδιαφερόμενους για δύο εκατομμύρια.

Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός; Με την εικόνα που δείχνει ο Βιτάλ, τέσσερα εκατομμύρια δεν πρόκειται να δώσει ποτέ. Ακόμα όμως και αν θυμίσει τον παίκτη του ξεκινήματος, πάλι είναι πολλά τα λεφτά. Δεν υπάρχουν τόσα λεφτά, παρά την αλλαγή οικονομικής πολιτικής από τον Παναθηναϊκό. Ο Βιτάλ είναι ακόμα σε διαδικασία αξιολόγησης, άρα είναι δύσκολο ακόμα και τώρα να δώσουν τα μισά χρήματα. Κι ας κινδυνεύουν να τον χάσουν από άλλον σύλλογο, που θα σπεύσει να τον αγοράσει από την Κορίνθιανς.

Όμως η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Βιτάλ. Ο Παναθηναϊκός θα… παίξει με τον χρόνο. Θα ρισκάρει. Και θα ζυγίσει την κατάσταση τον ερχόμενο Μάιο. Το ιδανικό θα είναι τότε να μπει σε παζάρια με την Κορίνθιανς, εφόσον ο Γιοβάνοβιτς ζητήσει την παραμονή του παίκτη. Η εισήγηση του Σέρβου πάντως είναι ακόμα θετική για τον Βραζιλιάνο. Θεωρεί πως απλά χρειάζεται λίγη αποφόρτιση, λίγη ξεκούραση και θα επανέλθει στις καλές εμφανίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ