Αποκάλυψη – «Μπαμ» ΠΑΟΚ με Φερνάντο – Ο Μπότο ρώτησε για τον Βραζιλιάνο μέσο (Vids)

Αποκάλυψη – «Μπαμ» ΠΑΟΚ με Φερνάντο – Ο Μπότο ρώτησε για τον Βραζιλιάνο μέσο (Vids)

Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε... σφήνα στη συμφωνία του Βραζιλιάνου μέσου με τη Λας Πάλμας, που χάλασε την τελευταία στιγμή.

Η έλευση του Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ έχει φέρει και έντονη κινητικότητα τις τελευταίες μέρες όσον αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης του Δικεφάλου του βορρά. Ο νέος αθλητικός διευθυντής του συλλόγου έχει συνεχείς επαφές με ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, αλλά και ομάδες, προκειμένου να ολοκληρώσει τουλάχιστον 2-3 μεταγραφές που θα αλλάξουν την εικόνα του ΠΑΟΚ και θα τον ανεβάσουν επίπεδο.

Η θέση που ψάχνει απεγνωσμένα παίκτη από το «πάνω ράφι» ο Πορτογάλος είναι αυτή του κεντρικού μέσου, με τον Μπότο να προσπαθεί να ολοκληρώσει μια μεταγραφή που θα «ταράξει» τα νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, ο νέος αθλητικός διευθυντής των Κυπελλούχων Ελλάδος ρώτησε για τον σπουδαίο Βραζιλιάνο μέσο, Φερνάντο.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κάνει δικό του τον 29χρονο Βραζιλιάνο χαφ, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από τη συμφωνία με τη Λας Πάλμας. Παρόλα αυτά η μετακίνηση του στην ισπανική ομάδα χάλασε την τελευταία στιγμή και ο λόγος φαίνεται πως είναι και ο ΠΑΟΚ, με τον Μπότο να έχει επαφές με τον ατζέντη του παίκτη για να μάθει τις προθέσεις του. Οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο προς το παρόν, όμως δεν αποκλείεται στο προσεχές διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις, δεδομένου ότι και ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για μέσο που να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και ο Φερνάντο είναι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για έναν μέσο που κυριαρχεί στον άξονα και μπορεί και να μαρκάρει αλλά και να δημιουργήσει. Είναι δεξιοπόδαρος, με πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση και με δεδομένη ικανότητα και στη δημιουργία, αλλά και στο κοντρολάρισμα του ρυθμού ενός ματς, ενώ πρόκειται και για έναν ιδιαίτερα σκληρό ποδοσφαιριστή, αφού έχει δεχτεί 75 κίτρινες κάρτες.

Από εκεί και πέρα, η καριέρα του έμπειρου Βραζιλιάνου μιλάει από μόνη της εξάλλου, αφού μιλάμε για έναν παίκτη που έχει συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του και συνολικές μεταγραφές που αγγίζουν τα 46.000.000 ευρώ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Γκρέμιο όπου είχε 88 συμμετοχές και το καλοκαίρι του 2013 ανάγκασε τη Σαχτάρ να βγάλει από τα ταμεία της 11.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της, με την ουκρανική ομάδα να είναι «μανούλα» στην αγορά ποδοσφαιριστών από τη χώρα του καφέ. Στην Ουκρανία ο Φερνάντο εκτόξευσε την αξία του ακόμη περισσότερο, καταγράφοντας σε δυο χρόνια 47 συμμετοχές και 3 τέρματα, προτού μετακομίσει στην Ιταλία και τη Σαμπντόρια το 2015 για 8.000.000 ευρώ.

Στην ιταλική ομάδα 38 φορές και σκόραρε 4 τέρματα και έναν χρόνο μετά η Σπαρτάκ Μόσχας έδωσε 12.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Βραζιλιάνος στη Ρωσία είχε συνολικά 98 συμμετοχές με 12 γκολ και 10 ασίστ σε τρία χρόνια, αλλά και έναν δανεισμό στην Μπενζίνγκ Γκοουάν, όπου κατέγραψε 26 ματς και 4 τέρματα, αναγκάζοντας τους Κινέζους να αγοράσουν τα δικαιώματα του 9.600.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, αλλά και με τους άνδρες, όπου έχει 8 συμμετοχές, ενώ από τον περασμένο Αύγουστο έλυσε τη συνεργασία του με την Μπενζίνγκ και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Φερνάντο έχει μεγάλη πέραση φυσικά, αφού πρόκειται για έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου, με τη Λας Πάλμας να φτάνει πολύ κοντά στην απόκτηση του, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από το MLS, αλλά και από τη Βραζιλία και την Ασία. Ωστόσο, ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη, αφού είναι ακόμη σε παραγωγική ηλικία (29). Ο Μπότο από την πλευρά του ρώτησε την πλευρά του παίκτη για τις απαιτήσεις του και τις ανάγκες του, ενώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει φτάσει να έχει κασέ ακόμη και 6.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ