Το intro μιας αναβολής (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) που θα τα τινάξει όλα στον αέρα

Το intro μιας αναβολής (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) που θα τα τινάξει όλα στον αέρα

Δεν χρειάζεται… κληρονομικό χάρισμα με αυτή την ΕΠΟ.

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το πρόγραμμα των ρεβάνς του κυπέλλου και είναι αλήθεια πως η ΕΠΟ για πολλοστή φορά κέρδισε την παράσταση. Πως; Με μια ακόμη παράσταση που δεν χρειάζεται να έχεις το… κληρονομικό χάρισμα για να την αντιληφθείς ως το φινάλε της. Και ας ξεκίνησε μόλις η πρώτη πράξη.

Το «φιλέτο» των προημιτελικών ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αλλά και η παρτίδα της πιο εμπορικής ομάδας της χώρας (Ολυμπιακός) ακριβώς την ίδια ημέρα και ώρα: 17.00. Χμ… Φαντάσου τη χαρά που θα κάνει το συνδρομητικό κανάλι που πλήρωσε 1.7 εκατ ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης. Ιδανικές οι προϋποθέσεις:

Εργάσιμη, νωρίς το απόγευμα τα δύο σημαντικότερα παιχνίδια της φάσης των «8». Και μάλιστα το ένα πάνω στο άλλο, ώστε οι συνδρομητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν και τα δύο! Ο ανταγωνιστής να έβγαζε το πρόγραμμα μεγαλύτερη επιείκεια θα έδειχνε.

Μπορεί τα παλικάρια στο Πάρκο Γουδή να υπέπεσαν σε τέτοια γκάφα; Μπορεί. Όλα τα μπορεί μια παρέα ανθρώπων που προ διετίας ήθελε να διεξάγει τελικό κυπέλλου στη Ριζούπολη και που εδώ και μια διετία τοποθετεί τον τελικό του κυπέλλου ακριβώς εκεί που γίνεται σμπαράλια ο προγραμματισμός του επόμενου πρωταθλητή (που συμπτωματικά σε αυτό το διάστημα είναι ο ίδιος και μάλιστα με άνεση).

Μπορεί όμως και να τους αδικούμε. Να μην πρόκειται για λάθος, αλλά ίσως για ένα ενδιαφέρον εισαγωγικό σημείωμα για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Φαντάσου λέει όλα αυτά να μην είναι τίποτε άλλο παρά η απαρχή ενός αφηγήματος μιας ενδεχόμενης αναβολής! Υπερβολές; Ίσως. Έχει ενδιαφέρον πάντως πως αν ρωτούσες σήμερα και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά αρνητικοί θα ήταν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ΑΕΚ έχει ένα σωρό προβλήματα covid άρα λογικά κάθε αγωνιστική υποχρέωση που απομακρύνεται είναι για εκείνη καλό νέο. Ο ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι το πρόγραμμα θα πρέπει την Τετάρτη να δώσει μάχη πρόκρισης στο ΟΑΚΑ και την Κυριακή να υποδεχθεί στη Τούμπα τον Ολυμπιακό. Κανονικός μπελάς δηλαδή για μια ομάδα που όπου χρειάστηκε να παίξει τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα τα έκανε μούσκεμα.

Ακόμη και έτσι όμως, λογικά αναρωτιέσαι; «Μα, γίνονται τέτοια πράγματα»; Δεν αποκλείεται να είναι απλά μια σειρά από συμπτώσεις; Οι ανάγκες δύο ομάδων που επί της ουσίας ελέγχουν την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Η κακή επιλογή του προγράμματος. Ο τηλεοπτικός πάροχος που προφανώς και θα αντιδράσει. Η… κοινωνία η άδικη κλπ!

Έχω πάντως να προσθέσω στη συζήτηση, δίχως να θέλω να χαλάσω μια τέτοια όμορφη ιστορία, μια μικρή απορία. Οι άλλοι τι ακριβώς είναι; Έχουν καταλάβει στην ΕΠΟ; Πιστεύουν στα αλήθεια πως θα υπάρξει κύπελλο την Τετάρτη αν αναβληθεί το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ; Χάος θα προκαλέσει ένα τέτοιο «μαγείρεμα». Θα τινάξει τη διοργάνωση στην αέρα. Και πιθανότατα, όχι μόνον αυτή…

Υ.Γ. Κοίτα να δεις και άλλη μια σύμπτωση. Το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ παίζει ο Παναθηναϊκός με την Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα. Έχει γούστο να μας πουν πως «δεσμεύεται» το ΟΑΚΑ εξαιτίας αυτού του αγώνα και δεν… Πλάκα θα έχει, έ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ