Ο νέος προπονητής της Εθνικής, οι μάνατζερ, ο Κωνσταντινίδης, η ΑΕΚ και το δίλημμα Κόλερ ή Πογέτ

Ο νέος προπονητής της Εθνικής, οι μάνατζερ, ο Κωνσταντινίδης, η ΑΕΚ και το δίλημμα Κόλερ ή Πογέτ

«To10» αναλύει την υπόθεση «ομοσπονδιακός τεχνικός» και εξηγεί ποιοι και γιατί στην ΕΠΟ ψηφίζουν Κόλερ ή Πογέτ για την τελική κρίση της Πέμπτης (03/02).

Ηταν 26 Νοεμβρίου όταν ο Τζον Φαν Σιπ ανακοίνωσε ο ίδιος το τέλος του από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Για πάνω από δύο μήνες η ΕΠΟ και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι, εντός και εκτός Ομοσπονδίας, έκαναν… παρέλαση ονομάτων. Πρότειναν από προπονητές που δεν μπορούν να έρθουν έως και τον… κάθε πικραμένο, επειδή το όνομά του έπρεπε να ακουστεί, καθώς οι σχέσεις με ένα ή περισσότερα γραφεία μάνατζερ ήταν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για αρκετούς στο πάρκο Γουδή. Γιατί άραγε;

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα φτάσουμε στην 3η Φεβρουαρίου. Ημέρα κατά την οποία η φοβερή και τρομερή ΕΠΟ θα αποφασίσει να πάρει τη μεγάλη, αναφορικά με τον προπονητή που θα κληθεί να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με τα ονόματα που προτάσσουν οι ποδοσφαιρικοί «ειδικοί» της ΕΠΟ, ως ιδανικούς για να οδηγήσουν ξανά σε επιτυχίες την Εθνική, να εμφανίζονται δύο: Ο 61χρονος Ελβετός τεχνικός, Μαρσέλ Κόλερ και ο 62χρονος πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ.

Και οι δύο, αν μη τι άλλο, είναι έμπειροι τεχνικοί. Ο Κόλερ, μάλιστα, έχει και εμπειρία από εθνικές ομάδες, καθώς είχε μείνει για 6 χρόνια (2011-17) στον πάγκο της Εθνικής Αυστρίας. Από την άλλη, ο Πογέτ έχει εμπειρία μόνο από συλλόγους, καθώς δεν έχει καθίσει ποτέ σε πάγκο εθνικής ομάδας. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό.

Και οι δύο έχουν διαφορετικά ερείσματα στην ΕΠΟ. Ο Κόλερ είναι επιλογή Κώστα Κωνσταντινίδη, καθώς τον γνωρίζει από το γερμανικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, εάν ο Κόλερ δεν είχε απολυθεί τον Ιούνιο του 2004 από την Κολωνία, θα τον είχε και προπονητή ο νυν τεχνικός διευθυντής όλων των Εθνικών Ομάδων, ο οποίος εκείνο το καλοκαίρι πήγε στα «Κριάρια». Και ο οποίος γνωρίζει καλά και τους ατζέντηδες του προπονητή, καθώς και ο ίδιος ήταν ατζέντης, πριν το σύστημα της ΑΕΚ στην ΕΠΟ τον επιλέξει για κουμανταδόρο.

Η ΑΕΚ έχει άμεση σχέση και με τον δεύτερο βασικό υποψήφιο για τον πάγκο της Εθνικής. Ο Πογέτ ήταν προπονητής τη Ενωσης τη σεζόν 2015-16. Και παρά το γεγονός ότι είχε χωρίσει επεισοδιακά με την Ενωση τον Απρίλιο του 2016, ανακοινώνοντας μετά από συνάντηση με τον Μελισσανίδη ότι «θα αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν, γιατί διάβασα παραπλανητικά ρεπορτάζ στις εφημερίδες μετά τη συνάντησή μου με τον ιδιοκτήτη», το 2019, ο ίδιος ο «Τίγρης» είχε προσπαθήσει να τον προσλάβει ξανά. Με τον Περουβιανό, ωστόσο, να αρνείται, καθώς «δεν με εμπνέει το πρότζεκτ».

Τώρα, λοιπόν, το όνομά του μπήκε στο τραπέζι της ΕΠΟ από το μπλοκ της ΑΕΚ. Και η Ομοσπονδία θα πρέπει να διαλέξει ποιον θα προσλάβει, κυρίως μεταξύ των συγκεκριμένων δύο. Την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου συνεδριάζει και αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή. Με τους Φύσσα και Κωνσταντινίδη να έχουν κι άλλα ονόματα στη λίστα, αλλά με τις… κυρίαρχες δυνάμεις της Ομοσπονδίας να καταλήγουν σε έναν από τους δύο. Κόλερ ή Πογέτ; Πογέτ ή Κόλερ; Την Πέμπτη η απόφαση. Και οι… καυτές λεπτομέρειες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ