Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας φώναζε «σκουλήκια» – Η ΕΠΟ θα ασχοληθεί;

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας φώναζε «σκουλήκια» – Η ΕΠΟ θα ασχοληθεί;

Μια εβδομάδα πέρασε από τις βρισιές του Τζαβέλλα στο Χαριλάου, αλλά η ΕΠΟ δεν έχει πάρει την παραμικρή θέση για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

Η ευαισθησία της ΕΠΟ σε θέματα που αφορούν την Εθνική ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της αρχίζει και τελειώνει στις κουβέντες που εκείνοι μπορεί να πουν ενώπιον της κάμερας. Κι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο βασικός είναι το ποια φανέλα συλλόγου φορούν. Ή φορούσαν στο παρελθόν.

Υπήρξαν «καρατομήσεις» ποδοσφαιριστών που ήταν απαραίτητοι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απλά και μόνο επειδή είπαν την αλήθεια. Ή επειδή διαφώνησαν με κάποιες επιλογές προπονητών. Δεν αντιλαμβάνονται στην Ομοσπονδία πως μπορεί να συμβεί σε όλο τον κόσμο. Πως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες να υπάρχουν και διαφωνίες. Μόλις πριν από δύο μέρες στον Παναθηναϊκό ο Σένκεφελντ βγήκε μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και επί της ουσίας διαφώνησε με την τακτική της ομάδας.

«Έπρεπε να είχαμε νικήσει, δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο αντίπαλος. Κάναμε μακρινές μπαλιές… Όταν βλέπεις ότι κάποια πράγματα δεν βγαίνουν, πρέπει να βρεις εναλλακτική. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δούμε πώς θα βελτιωθούμε. Να μάθουμε από τα λάθη. Κλειστήκαμε στα καρέ μας. Αυτή είναι η κατάσταση, έτσι είναι τα πράγματα, αλλά δεν θα ήθελα να πω περισσότερα», είπε ο Ολλανδός. Τι θα πρέπει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς; Να τον πετάξει εκτός ομάδας; Δεν είναι δα και ο… Σιόβας, σωστά;

Αυτή η «ευαισθησία» που έδειξε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε άλλες περιπτώσεις πήγε περίπατο στην περίπτωση του Τζαβέλλα. Προσέξτε, όχι όποιου κι όποιου διεθνή ποδοσφαιριστή. Αλλά ενός εκ των αρχηγών της Εθνικής. Και ενός εκ των πιο παλιών μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, που θα έπρεπε να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα στα πολλά νέα παιδιά που μπήκαν στο ρόστερ επί εποχής Φαν Σιπ.

Ο Τζαβέλλας πανηγύρισε γκολ στο Χαριλάου, σε μέρα που όλη η Ελλάδα θρηνούσε ένα 19χρονο παιδί φωνάζοντας επιδεικτικά μπροστά στην κάμερα «σκουλήκια». Και άλλα συνοδευτικά για το τι θέλει να κάνει στα «σκουλήκια». Όπου σκουλήκια, ο Τζαβέλλας εννοούσε τους φιλάθλους τον Άρη, οι οποίοι λέει τον έβριζαν και γι’ αυτό απάντησε. Αν είναι κάθε φορά που οι φίλαθλοι βρίζουν ποδοσφαιριστές, εκείνοι να απαντούν, θα χαθεί η μπάλα. Ο Τζαβέλλας θα έπρεπε να το ξέρει, αφού δεν είναι και ο πιο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της κάθε εξέδρας. Και έχει δώσει δικαιώματα για να μην είναι.

Μάλιστα ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν έκανε την αχαρακτήριστη και άκρως αδικαιολόγητη κίνησή του σε μια στιγμή άσχετη. Δεν γύρισε επί τόπου σε αυτούς που τον έβριζαν από την εξέδρα να τους απαντήσει. Το έκανε όταν ο συμπαίκτης του, Σέρχιο Αραούχο, σχημάτιζε με τα χέρια του το «Α» του Άλκη και συγκλόνιζε όλη τη χώρα. Εκείνη τη στιγμή βρήκε ο Τζαβέλλας να «πουλήσει» τη μαγκιά του.

Ο Τζαβέλλας αυτός είναι και δεν θα αλλάξει τώρα στα 34 του που οδεύει προς τη δύση της καριέρας του. Ούτε από εκείνον περιμένουμε κάτι διαφορετικό, ούτε από την ΑΕΚ που σε άλλα κι άλλα ήξερε κι εκείνη να δείχνει την ευαισθησία της, αλλά εδώ… τσιμουδιά.

Έχει περάσει όμως κοντά μία εβδομάδα και η σιωπή της ΕΠΟ μοιάζει το ίδιο… ένοχη. Κοτζάμ αρχηγός της Εθνικής είναι ο Τζαβέλλας. Τι γνώμη έχει η Ομοσπονδία για τον χαρακτηρισμό «σκουλήκια» που ξεστόμισε; Και μάλιστα τη μέρα της κηδείας του Άλκη; Διαφωνεί με την πράξη του παίκτη της ΑΕΚ; Αν ναι, έκανε κάτι γι’ αυτό; Θα παρέμβει στις επιλογές του νέου προπονητή της όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις βάζοντας STOP σε κλήσεις παικτών, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα και στους υπόλοιπους διεθνείς;

Και τώρα που είπαμε νέος προπονητής: ο Πογέτ έρχεται να υπογράψει και θα πάει κατευθείαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να δει ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Που αλλού θα πήγαινε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ