Ποια δολοφονία; Το… χρονόμετρο της ερευνήτριας της ΕΠΟ

Ποια δολοφονία; Το… χρονόμετρο της ερευνήτριας της ΕΠΟ

Αυτές τις σκληρές και πονεμένες για όλους τους Έλληνες μέρες αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να ξεκινήσει να διερευνά την καταγγελία που έκανε πριν ένα χρόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε βάρος του Σιαμπάνη και της ΠΑΕ Άρης…

Η στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού «έξω από την πόρτα του σπιτιού του» στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα ορκισμένων δολοφόνων χούλιγκαν του ΠΑΟΚ συντάραξε ολόκληρη την Ελλάδα, έγινε θέμα στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη, συζητήθηκε σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια της Ευρώπης, έγινε πανό σε γήπεδα.

Η αποτρόπαια σφαγή του νεαρού από την ομάδα των δολοφόνων του προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού που ζήτησε την άμεση ανεύρεση και τιμωρία των ενόχων, οδήγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να τοποθετηθεί δημόσια και να απαιτήσει την αντιμετώπιση του φαινομένου του χουλιγκανισμού, ένωσε όλους τους οπαδούς, επέβαλε ακόμη και στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ να βγουν δημόσια να ζητήσουν συγγνώμη και να δηλώνουν «φταίμε κι εμείς για τη δολοφονία».

Στο Χαριλάου κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αφήνουν ακόμη λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 18χρονος φίλαθλος του Άρη και στη Βέροια το χώμα στον τάφο του είναι ακόμη φρέσκο. Κι όμως, στην Αθήνα, στο Πάρκο Γουδή, στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κάποιοι λειτουργούν με εντελώς δικά τους κριτήρια λες και ζουν σε άλλο πλανήτη!

Αυτές τις σκληρές και πονεμένες για όλους τους Έλληνες μέρες αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να ξεκινήσει να διερευνά την καταγγελία που έκανε στις 20.01.2021 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε βάρος του Σιαμπάνη και της ΠΑΕ Άρης για την καθυστερημένη ενημέρωση «της διοργανώτριας και της ΕΠΟ για την καταγγελία της απόπειρας δωροδοκίας του νεαρού τερματοφύλακα από δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων είχε παλιά νόμιμη σχέση συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»!!!! Μα την Παναγία, είναι αλήθεια!

Την έρευνα ανέλαβε η πρωτοδίκης κυρία Μαρία Ευθυμίου, για την οποία φαίνεται ότι η περίοδος που περνάμε ήταν ιδανική για να ξεκινήσει να ερευνάει την παραβίαση του άρθρου 30 του Κώδικα Δεοντολογίας που κατάγγειλε ο ΠΑΟΚ.

Θυμάστε όλοι την υπόθεση: Τον Δεκέμβριο του 2020, αμέσως μετά τον αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ, δημοσιοποιήθηκε η απόπειρα δωροδοκίας του νεαρού γκολκήπερ του Άρη από δύο άτομα, που του προσέφεραν 100.000 ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα και έθεσαν στη διάθεση του και άλλα λεφτά αν μπορούσε να βρει και συμπαίκτες του να πάρουν μέρος στην χειραγώγηση του αγώνα.

Όταν αποκαλύφθηκε πως ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της απόπειρας είχε στο παρελθόν υπαλληλική σχέση με τον ΠΑΟΚ ( γενικός αρχηγός) οι επιτελείς του «Δικεφάλου» για να ξεφύγουν από την πίεση και να μετριάσουν τις πιθανότητες μιας καταστροφικής εξέλιξης για την ομάδα του κατέθεσαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας καταγγελία σε βάρος του Σιαμπάνη και του Άρη με βάση το άρθρο 30 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Τι αναφέρει το άρθρο 30; Πως όποιος προσεγγιστεί για να χειραγωγηθεί ένας αγώνας οφείλει να ενημερώσει άμεσα, εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών τη διοργανώτρια αρχή και την ΕΠΟ για το γεγονός σε διαφορετική περίπτωση (αν καθυστερήσει να ενημερώσει) τιμωρείται με διετή, τουλάχιστον, απαγόρευση να εκτελεί οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Πότε έγινε η καταγγελία από τον κ. Μάκη Γκαγκάτση; Στις 20 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή ένα χρόνο και κάτι ψιλά πριν.

Ε, λοιπόν, μετά από ένα και πλέον χρόνο η Επιτροπή αποφάσισε τώρα να ξεκινήσει την έρευνα για την παραβίαση του άρθρου 30 του Κώδικα Δεοντολογίας, για το αν δηλαδή πέρασε μια μέρα, τρεις ώρες ή πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση του 48ώρου που ο Σιαμπάνης είδε έκπληκτος δύο τύπους να του προσφέρουν 100.000 ευρώ για να στήσει το ματς ή από τότε που ενημέρωσε την ΠΑΕ Άρης (όπως και έκανε).

Είναι προφανές πως η πρωτοβουλία για μια τέτοια έρευνα είναι άκαιρη, ατυχής και χωρίς κανένα νόημα.

Η σκέψη και μόνο (με νωπή τη δολοφονία του Άλκη) τι θα είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη αν « η διοργανώτρια αρχή και η ΕΠΟ» είχαν ενημερωθεί «εντός 48ώρου», δηλαδή πριν την διεξαγωγή του ντέρμπι της πόλης, φτάνει για να καταλάβει κανείς πως η «καθυστέρηση» (αν τελικώς νοείται ως τέτοια) ήταν σωτήρια για πολλές ζωές σε ένα γήπεδο που θα έβραζε και σε μια πόλη στο έλεος συμμοριών οργανωμένων οπαδών και δολοφόνων.

Μιλάμε τώρα για μια αποδεδειγμένη και με τη βούλας της τακτικής δικαιοσύνης απόπειρα δωροδοκίας που αποκαλύφθηκε όταν έπρεπε, δηλαδή αμέσως μετά τον αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ.

Γιατί είναι αποδεδειγμένη η απόπειρα δωροδοκίας; Επειδή, στις 08.0.2021 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε ως αληθινή την καταγγελία του Σιαμπάνη και άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα «της προσφοράς παροχής δώρου για επιρροή αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται στις εγχώριες στοιχηματικές διοργανώσεις» σε βάρος των δύο ατόμων που προσέγγισαν τον Σιαμπάνη, ήδη έχουν καταθέσει στον ανακριτή οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, αλλά και επιτελείς του ΠΑΟΚ και του Άρη και οσονούπω ολοκληρώνεται η ανάκριση και αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης.

Σε αυτό το πραγματικό σκηνικό είναι αστείο να καλείται η κυρία Ευθυμίου να ερευνήσει «με το χρονόμετρο στα χέρια» αν η καταγγελία στην διοργανώτρια αρχή έγινε εντός 48 ωρών από το περιστατικό, αν έπρεπε να την κάνει ο ποδοσφαιριστής ή η ομάδα του, αν η ενημέρωση της ομάδα από τον ποδοσφαιριστή συνιστά τον απαλλάσσει ή όχι και άλλες ανάλογες παραδοξότητες.

Αλήθεια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Χαραλαμπος Κωτουλόπουλος γνωρίζει ότι τρέχει τέτοια έρευνα και αυτό είναι με τις ευλογίες του;;;; Δεν έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί η Επιτροπή σας κ. Πρόεδρε;;;;; Έλεος δηλαδή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ