Σφαγή Παναθηναϊκού; Πέντε φάουλ ο Μιλουτίνοφ…

Σφαγή Παναθηναϊκού; Πέντε φάουλ ο Μιλουτίνοφ…

Στο ΟΑΚΑ δεν έγινε τίποτε διαφορετικό από όσα έκαναν επί σχεδόν 20 χρόνια οι «εκλεκτοί» του Βασιλακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ.

«Ψάχνετε δικαιολογίες για ακόμη μία ήττα». «Είχαμε την καλύτερη ομάδα, για αυτό νικούσαμε». «Ένα λάθος έγινε, από το non call χάσατε το πρωτάθλημα;». «Ο Μιλουτίνοφ έχει νεύρα, για αυτό παίρνει τόσα φάουλ με τον Παναθηναϊκό». «Παράγκα υπάρχει στο ποδόσφαιρο, όχι στο μπάσκετ». «Ο Βασιλακόπουλος αγαπάει το άθλημα, όχι τον Παναθηναϊκό». «Ετυχε να οριστούν Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Όλα τα παραπάνω είναι φράσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για να δικαιολογηθούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα «χειρουργεία» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Με θύτη τον Παναθηναϊκό και (κατά βάση) θύμα τον Ολυμπιακό. Φράσεις με κυνισμό και ειρωνεία. Βλέπετε, όλοι ήξεραν, όλοι έβλεπαν, όλοι καταλάβαιναν. Αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Εως το #MEXRITELOUS, κανείς δεν αντιδρούσε. Ούτε καν ο Ολυμπιακός, καθώς για πολλά χρόνια υπήρχε η λογική του «εμείς δεν θα νικήσουμε και τους διαιτητές».

Και όντως, ο Ολυμπιακός νίκησε πολλές φορές και τις ιστορικές αλητείες που έγιναν εναντίον τους, αλλά όταν απέναντί σου έχεις έναν καλό αντίπαλο και παράλληλα μια διαιτησία χυδαία, πόσες φορές να νικήσεις; Πόσες φορές να κρατήσεις το μυαλό σου χωρίς συννεφιά και σε τάξη; Πώς να μπορέσεις να μείνεις ήρεμος και με καθαρό μυαλό απέναντι σε ακρότητες και σε αποφάσεις που προκαλούσαν την κοινή λογική και βίαζαν το προφανές;

Πώς να δεχθείς ότι ο Μιλουτίνοφ, ο κορυφαίος ψηλός στην Ευρωλίγκα εδώ και πάνω από 5 χρόνια, ΕΠΡΕΠΕ κάθε φορά στο ΟΑΚΑ να ξεκινάει με 3 φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο; Πώς να δεχθείς τον Γιασικεβίτσιους να κάνει πέντε βήματα και το καλάθι του να μετράει; Πώς να δεχθείς τον Διαμαντίδη να γκρεμίζει τον Σκούνι Πεν, να σηκώνει το χέρι… παραδεχόμενος το φάουλ, αλλά το κοράκι να λέει «παίζετε»; Πώς να δεχθείς ότι μία εβδομάδα πριν είχες μάθει τους… τυχαίους ορισμούς των διαιτητών του ντέρμπι; Πώς να μην εκραγείς όταν όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει τη φαιδρότητα των υπευθύνων του μπάσκετ, «βράζει» ο κόσμος με έναν διαιτητή, η ΚΑΕ έχει ζητήσει να μην διαιτητεύσει ποτέ ξανά αγώνα της και η ΚΕΔ τον ορίζει σε ματς στο ΣΕΦ;

Ο Παναθηναϊκός ένιωσε το βράδυ της Παρασκευής είδε μια μίνι εκδοχή όσων συνέβαιναν στο ελληνικό μπάσκετ επί πάνω από 20 χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι οι διαιτητές του αγώνα με την Αρμάνι όχι μόνο τον «έσφαξαν», αλλά αποφάσισαν με το «έτσι θέλω» ότι η ιταλική ομάδα θα νικήσει. Εάν χρειαζόταν να παίξουν εκτελέσουν και βολή οι ίδιοι, θα το έκαναν. Ακριβώς όπως έκαναν και πολλά από τα εργαλεία του συστήματος της παλιάς ΕΟΚ έναντι του Ολυμπιακού.

Η εποχή Βασιλακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ παρήλθε ανεπιστρεπτί, αλλά όσα σκοτεινά συνέβησαν σε αυτό το διάστημα, θα αποτελούν για πάντα μια μαύρη σκιά που θα ακολουθεί το άθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ