Οι πρώτες… ενδείξεις της εποχής Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό – Τι σημαίνει η «διπλή» επιλογή Βόβορα και Σερέλη

Οι πρώτες… ενδείξεις της εποχής Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό – Τι σημαίνει η «διπλή» επιλογή Βόβορα και Σερέλη

Σε τροχιά ανακοινώσεων πλέον η εποχή Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό. Με τον πολύπειρο κόουτς σε ρόλο GM να τοποθετεί τα πρώτα κομμάτια στο δικό του παζλ. Εκείνα που αφορούν στον… πάγκο.

Η επιστροφή του Γιώργου Βόβορα σε ρόλο πρώτου προπονητή. Και η επένδυση στον Χρήστο Σερέλη για την θέση του «ασίσταντ» είναι ήδη δύο κινήσεις με μπόλικο ενδιαφέρον και μάλιστα σε διαφορετικά επίπεδα. Και μεταξύ μας; Όσο και αν οι Πράσινοι έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν, δείχνουν να είναι κομμάτια της ίδιας ιδέας. Σα να λέμε;

Ο Γιώργος Βόβορας ξέρει καλά τον οργανισμό Παναθηναϊκός. Ήταν ο βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο, έπειτα ανέλαβε την ευθύνη και σαν πρώτος προπονητής. Έχει δεδομένα καλή επικοινωνία με τον «Άρτζι», ξέρει το κλαμπ άρα δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και «αποδείξεις» ότι μπορεί να αντέξει το βάρος. Όπως ξέρει και τους περισσότερους από τους παίκτες του ρόστερ.

Και είναι και κάτι ακόμη: «οικονομικός» σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποζημιώσει τον Δημήτρη Πρίφτη. Στην ίδια που όπως ανακοινώθηκε υπάρχει ήδη ένας εκτροχιασμός ύψους 3 εκατ ευρώ σε σχέση με το σχέδιο «έσοδα-έξοδα» πάνω στο οποίο «στήθηκε» η σεζόν. Η επιλογή Βόβορα είναι μια κίνηση που μοιάζει να πληρεί μια σειρά από προϋποθέσεις.

Ακόμη πιο «συμβατή» όμως είναι εκείνη του Σερέλη. Ενός προπονητή επιπέδου Α1 που πέρσι έφτασε το Λαύριο ως τους τελικούς. Ουσιαστικά ένας από τους πιο καλούς Έλληνες τεχνικούς της νέας γενιάς. Με κίνητρο να δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Και με τρομερή ικανότητα να διαλέγει σωστά και φτηνά από την αγορά της Αμερικής. Έχει φέρει μια σειρά από σπουδαίους παίκτες στην Ελλάδα, το Λαύριο τα τελευταία χρόνια. Και αυτό σίγουρα έχει παίξει ρόλο στην επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη που ανέλαβε να φτιάξει τον Παναθηναϊκό από την αρχή, με μικρό μπάτζετ αλλά μεγάλες προσδοκίες.

Η δουλειά στους Πράσινους θα γίνει σε… δύο χρόνους. Ο πρώτος αφορά στο βραχυπρόθεσμο πλάνο της «ενίσχυσης» για τους τελικούς της Α1. Ο δεύτερος και σημαντικός αφορά στην δημιουργία της επόμενης ομάδας. Οι επόμενες παρεμβάσεις του Πεδουλάκη αναμένονται πια στο ρόστερ. Με πληροφορίες να τον θέλουν να έχει αποφασίσει δύο κινήσεις. Μια απόκτησης πλει-μέικερ αντί του Στέφαν Γιόβιτς που είναι ξανά τραυματίας. Και άλλη μια που θα ξεκινά από την αποχώρηση του Οκάρο Γουάιτ με το δυσβάσταχτο συμβόλαιο και την όχι ακριβώς… καλή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ