Παραπάνω από επίπεδο Κόνφερενς δεν μπορεί…

Παραπάνω από επίπεδο Κόνφερενς δεν μπορεί…

Δεν είναι όλες οι διοργανώσεις για όλους. Η Μαρσέιγ είναι ομάδα που τυχαία βρίσκεται στην πιο αδύναμη διοργάνωση της Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ μπορεί μέχρι εκεί.

Το λένε και διαφορά επιπέδου. Κάπως έτσι η Μαρσέιγ είναι στα ημιτελικά της διοργάνωσης παρέα με Λέστερ, Ρόμα και Φέγενορντ. Μια τετράδα από ομάδες που θα μπορούσαν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν και στο Γιουρόπα Λιγκ. Από τα δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης παρά την προσπάθεια της ΟΥΕΦΑ να αλλάξει τα δεδομένα δίνοντας την ευκαιρία και στους μικρούς αποφασίζοντας την θεσμοθέτηση του τρίτου τη τάξει θεσμού. Το Κόνφερενς είναι για ομάδες από τα χαμηλά, ειδικά στο ξεκίνημα του.

Στους ομίλους και στα πρώτα νοκ-άουτ. Αν μάλιστα έχεις την τύχη με το μέρος σου με κληρώσεις που μπορούν να σε κάνουν να ελπίζεις τότε μπορεί να φτάσει ακόμη και μέχρι τα προημιτελικά, όπως κατάφερε φέτος ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά που επέδειξε μετά από χρόνια μια πολύ καλή ευρωπαϊκή παρουσία εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο πήχης έπεσε. Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ είναι πλέον απαγορευτικές διοργανώσεις για ομάδες του επιπέδου ΠΑΟΚ που άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε στο νεοσύστατο Κόνφερενς.

Η διαφορά βεβαίως είναι πως όταν βρήκε μπροστά του μια ομάδα που πραγματικά δεν ανήκει σε αυτή την διοργάνωση το ταξίδι τελείωσε με δύο ήττες. Η Μαρσέιγ είναι ομάδα που τυχαία βρίσκεται στην πιο αδύναμη διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί μέχρι εκεί. Σε ποια άλλη διοργάνωση άλλωστε θα είχε την ευκαιρία με δύο νίκες επί ομάδας από το Γιβραλτάρ και δύο ισοπαλίες με τους αδύναμους Σλοβάκους της Σλόβαν να προκριθεί από τους ομίλους. Σε ποια άλλη διοργάνωση, πιο σωστά, θα είχε τέτοιους αντιπάλους σε όμιλο ειδικά ο ΠΑΟΚ που μέχρι να κάνει την φετινή του πορεία μετρούσε σωρεία αποτυχιών και αποκλεισμών από ομάδες… χαμένες στο χάρτη.

Μια ματιά στο τι γίνεται στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ δείχνει και την τεράστια διαφορά αλλά και την ουσία της σκέψης της ΟΥΕΦΑ να «υποβιβάσει» στο Κόνφερενς ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ.

Η Αιντραχτ Φρανκφούρτης ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα με μεγάλο διπλό μέσα στο Καμπ Νου και πέρασε στα ημιτελικά μαζί με Λειψία που λύγισε την Αταλάντα, Γουέστ Χαμ που διέλυσε την Λιόν και τους Ρέιντζερς.

Η Αιντραχτ που ήταν η ομάδα που ανάγκασε τον Ολυμπιακό να μείνει δεύτερος στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και να παίξει με την Αταλάντα στα νοκ-άουτ πριν τους «16».

Ο Ολυμπιακός που το καλοκαίρι εφόσον ολοκληρώσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει την προσπάθεια του να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει αποδείξει πολλάκις ότι αξίζει να βρίσκεται την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα μπορεί ξανά να σκέφτεται το όνειρο στο Κόνφερενς στο οποίο ανήκει. Καθώς, όπως αποδείχθηκε και απέναντι στην πρώτη ομάδα που είναι πάνω από το επίπεδο αυτό, δεν μπορεί για παραπάνω από Κόνφερενς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ