Ο Γιάννης Κάργας δεν είναι πια «στημένος του Ολυμπιακού», αλλά «εξαιρετική μεταγραφή» του ΠΑΟΚ…

Ο Γιάννης Κάργας δεν είναι πια «στημένος του Ολυμπιακού», αλλά «εξαιρετική μεταγραφή» του ΠΑΟΚ…

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και 5 χρόνια μετά, ο Γιάννης Κάργας «ήρθε» να διασύρει μια σκευωρία με πρωταγωνιστή τον Πλατανιά και τις «πλάτες» του ΠΑΟΚ.

Ακριβώς πέντε χρόνια. Τόσα έχουν περάσει από το 2017. Τότε, που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κλέψει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τον Πλατανιά. Και μια φαιδρή ιστορία, που κατέπεσε εκκωφαντικά στα δικαστήρια. Πέντε χρόνια μετά, ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν από τους ποδοσφαιριστές που είχε βάλει στο σημάδι εκείνη την περίοδο, πως «αθώωσε» τον Ολυμπιακό. Πέντε χρόνια μετά, ο Γιάννης Κάργας δεν είναι ένας από τους «στημένους» ποδοσφαιριστές που «στέρησαν το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ». Είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ…

Εκείνο τον Μάιο, το 2017, το ελληνικό ποδόσφαιρο βίωσε για πρώτη φορά το τι θα προκαλούσε η περίφημη «εξυγίανση». Ο Κάργας ήταν από τους ποδοσφαιριστές που είχαν δηλώσει στις αστυνομικές αρχές ότι δεν παρατήρησε κάτι αξιοσημείωτο στα αποδυτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο ημίχρονο της αναμέτρησης της 1ης Απριλίου. Και φυσικά δεν ήταν ο μόνος.

Αλλά τότε τα Μέσα επιρροής του Ιβάν Σαββίδη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακόμη μία «δολοφονία χαρακτήρα», στοχοποιώντας τον Κάργα με τρόπο χυδαίο, ενδεικτικό της υπόστασης που ήθελαν να δώσουν στο ποδόσφαιρο. Ο Κάργας, 22 ετών τότε, στοχοποίηθηκε και επί της ουσίας προσπάθησε να καταστεί «αναξιόπιστος μάρτυρας» από τον επικοινωνιακό οχετό του Δικεφάλου του Βορρά, επειδή αγωνιζόταν στον Πλατανιά ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, φρόντισαν να κάνουν… αλμυρή τη διοίκηση της φαιδρότητας, αναφέροντας εκτός των άλλων πως «Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός είχε γίνει πανελληνίως γνωστός όταν πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ υπέρ του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος τότε στην Παναχαϊκή και λίγο πριν πωληθεί έναντι 250.000 ευρώ στον σύλλογο του Πειραιά, το οποίο έκρινε τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες τον Σεπτέμβριο του 2014 (0-1), ενώ την επόμενη ημέρα είχε παραχωρήσει ραδιοφωνική συνέντευξη στον «Arena FM», αναφέροντας ότι «πολλοί λένε πως ήμουν στημένος και κάτι τέτοια, αλλά όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση»».

Πέντε χρόνια μετά, ο Κάργας δεν είναι στημένος. Πέντε χρόνια μετά, ο Κάργας είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Εκεί όπου θα βρει τρία πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο «σκάνδαλο Πλατανιά». Διότι κανείς καλός δεν χάνεται.

Ο Κάργας, λοιπόν, θα έχει γενικό αρχηγό τον τότε συμπαίκτη του αρχηγό του Πλατανιά, Χρήστο Καρυπίδη. Τον ίδιο Καρυπίδη, τον οποίο είχαν απαθανατίσει (μαζί με άλλους παίκτες της κρητικής ομάδας) να συναντάει το πρόσωπο «επί των ειδικών αποστολών» του ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, ο οποίος όλως τυχαίως, εκείνες τις ημέρες της εκδίκασης της υπόθεσης, είχε ταξιδέψει στα Χανιά. Μάλλον για να πιει τον καφέ του με τους παίκτες του Πλατανιά…

Α, και για να μην το ξεχάσουμε. Ο Κάργας θα βρει στον ΠΑΟΚ και έναν ακόμη πρώην συμπαίκτη του από εκείνη την εποχή. Τον παίκτη που ξεκίνησε τη σκευωρία, αν και αρχικά δήλωσε (στο ραδιόφωνο) πως δεν είχε ιδέα να έχει γίνει κάτι, εξαφανίστηκε από προσώπου γης για σχεδόν έξι μήνες, έπαιξε τρία χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα (τι λέει ο Κούγιας για αυτό;) και πλέον βγάζει το παντεσπάνι του στον ΠΑΟΚ Β: Τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο.

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Και τη λάσπη, όση κι αν ρίξεις, συχνά στην επιστρέφει και με μεγαλύτερη ορμή. Ο Κάργας, που έως και πριν λίγους μήνες ήταν «πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού», όπως και τόσοι άλλοι, πλέον δεν «αγιοποιήθηκε» από τους ίδιους που τον στοχοποιούσαν και τον εξευτέλιζαν. Ας πρόσεχαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ