Καλή Ανάσταση και καλό (ποδοσφαιρικό) Πάσχα

Καλή Ανάσταση και καλό (ποδοσφαιρικό) Πάσχα

Η Ελλάδα απολαμβάνει τη μεγάλη γιορτή, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης παίζει μπάλα και εμείς στοίχημα.

Πολύ ωραίο είναι το Πάσχα. Δεν δουλεύει κανείς πλην αρκετών εργαζομένων στην εστίαση, στις μεταφορές, στα νοσοκομεία και στις δημοσιογραφικές ιστοσελίδες. Όλοι περνούν ωραία, είτε με τρελά φαγοπότια είτε με κάθε είδους ποτά είτε με χορούς και τραγούδια είτε με την έξαρση του θρησκευτικού συναισθήματος για όσους το έχουν βαθιά ριζωμένο μέσα τους.

Και ο …καμμένος όλα αυτά θα κάνει φυσικά. Δεν είναι από τον πλανήτη Άρη. Αλλά είναι αδύνατο να εξελίσσεται αγωνιστική σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου και να μην ποντάρει σε μερικά παιχνιδάκια.

Επειδή τα πρακτορεία κλείνουν νωρίς το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου έχουμε προτάσεις για ολόκληρο το διήμερο. Και τις παρουσιάζουμε με το γνωστό μας τρόπο.

Τα στάνταρ

Η Μπενφίκα προηγείται οριακά στην κατάταξη του πορτογαλικού πρωταθλήματος και την επόμενη αγωνιστική συγκρούεται με την Πόρτο για να κάνει «σετ μπολ» τίτλου ή και «ματς μπολ» αν μπορεί. Ό,τι και να γίνει απέναντι στους «Δράκους», προέχει η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σετούμπαλ. Απλά υποδεέστερη αυτή και το διπλό το ποντάρουν όσοι αναζητούν σημεία αυξημένης «σιγουριάς» ή αλλιώς περιορισμένου κινδύνου.

Την Κυριακή του Πάσχα η Λιόν καλείται επιτακτικά να φύγει νικήτρια από το Σεντ Συμφοριέν της ουραγού Μετς. Οι «λιονέ» δεν επιβαρύνονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και για να επιστρέψουν του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ δίνουν πολύ μεγάλη μάχη με τη Μαρσέιγ.

Το συνδυαστικό

Την Κυριακή του Πάσχα η Βασιλεία καλείται να υποχρεώσει την ελλιπή Λουγκάνο στην έκτη διαδοχική ήττα. Μπορεί να το κάνει. Άλλωστε χρειάζεται και τους βαθμούς για να οριστικοποιήσει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Champions League. Διπλό μετά over 2,5, αφού οι γηπεδούχοι συνηθίζουν να δέχονται πολλά γκολ το τελευταίο διάστημα.

Τα γκολ

Όλα Κυριακάτικα και Πασχαλινά. Εντυπωσιάζει επιθετικά η Νις, στέκεται μια χαρά στον ίδιο τομέα και η Ρεν. Μπορούν αμφότερες να κερδίσουν ή έστω να διεκδικήσουν την επικράτηση. Τη χρειάζονται γιατί στοχεύουν σε έξοδο στο Europa League.

Ακριβώς ίδιο το φόντο στην αναμέτρηση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τη Χοφενχάιμ στη Μπουντεσλίγκα.

Και κάτι πέρα από αυτά. Η Ρασίνγκ Κλουμπ προσφέρει γκολ και θέαμα εδώ και μήνες στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής. Εσχάτως κάνει το ίδιο και η Ρίβερ Πλέιτ.

Οι βόμβες

Πώς είπατε; Η Λίβερπουλ με σχεδόν εξασφαλισμένη θέση στην τετράδα, απουσίες και εν μέσω προημιτελικών Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρει μυαλό για να δώσει ντέρμπι με την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ; Πεντάρια ο άσος, τεσσάρια το Χ.

Και την Κυριακή γιατί η Μαρσέιγ είναι γκράντε φαβορί απέναντι στη δυσκολοκατάβλητη, φορμαρισμένη, αμυντικά άψογη και με σοβαρούς στόχους Μονπελιέ; Η Ολιμπίκ την Πέμπτη έχασε από τη Λειψία στη Γερμανία και την ερχόμενη δίνει ρεβάνς με στόχο την ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα.

Οι σκόρερ

Ποιος είναι ο πιο ποιοτικός ξεκούραστος άσος της Μπαρτσελόνα; Φυσικά ο Κουτίνιο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League. Να μη βάλει ένα γκολ στην εστία της Λεγκανιές;

Αν περιμένουμε πολλά γκολ στο Νις – Ρεν, να μην γραφτεί ένα στο ενεργητικό του Μπαλοτέλι που έχει δικά του και τα πέναλτι;

Και αν στη Λιόν επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ Μαριάνο Ντίαζ,, να μην βρει δίχτυα απέναντι στην άμυνα της Μετς;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ