Εγκληματική οργάνωση : Ουπς… 404 για το κακούργημα

Εγκληματική οργάνωση : Ουπς… 404 για το κακούργημα

Πρώτα από όλα να το ξεκαθαρίσουμε. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα (που βούλευμα στα χέρια του δεν έχει, αλλά παριστάνει πως έχει). Ακόμη και στους καλύτερους. Σε εκείνους που τέτοιες υποθέσεις τις… παίζουν στα δάχτυλα όπως όλα αυτά τα χρόνια «ανακοινώνουν». Σε εκείνους που γνωρίζουν, που προειδοποιούν, που κουνάνε το δάχτυλο! Αν ήταν λάστιχο […]

Πρώτα από όλα να το ξεκαθαρίσουμε. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα (που βούλευμα στα χέρια του δεν έχει, αλλά παριστάνει πως έχει). Ακόμη και στους καλύτερους. Σε εκείνους που τέτοιες υποθέσεις τις… παίζουν στα δάχτυλα όπως όλα αυτά τα χρόνια «ανακοινώνουν». Σε εκείνους που γνωρίζουν, που προειδοποιούν, που κουνάνε το δάχτυλο!

Αν ήταν λάστιχο θα πάθαιναν «φούιτ», αν ήταν η ΕΡΤ θα πάθαιναν «μαύρο». Δεν είναι όμως και έπαθαν «ουπς… 404». Τέσσερα κακουργήματα λέει, εγκληματική οργάνωση λέει, σαρωτικές εξελίξεις λέει, μέχρι που κάποιος τράβηξε τη πρίζα. Ξαδερφάκι του Γιούρι Γκέλερ θα ήταν. Ο Γιούρι… Γκέλας, ο ανθεκτικός που όλα τα αντέχει.

Εκεί λοιπόν που έτρεχε το κείμενο νεράκι, για όσα δεινά ήρθαν να δικαιώσουν τα ρεπορτάζ χρόνων, τελικά να σου, οι εκπτώσεις αρχές Νοέμβρη. Το αφεντικό τρελάθηκε.

Ένα λέει το κακούργημα και αυτό μάλλον πάει για πλημμέλημα (έτσι για να βάλουμε και εμείς ένα χεράκι στο ρεπορτάζ). Ένα και το πλημμέλημα που παραγράφεται (σε καλό μου, δεύτερη είδηση στο καπάκι). Ένα το χελιδόνι…

Καμία αναφορά στο κατηγορητήριο σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση, ηθική αυτουργία κλπ. Καμία εμπλοκή για την ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια… είναι στο ΣΗΜΑΔΙ.

Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Προφανώς ζητάς συγγνώμη για το λάθος, και παραθέτεις το σωστό. Έστω παραδέχεσαι ότι δεν έχεις αποδείξεις, ότι δεν έχεις το βούλευμα. Σε τελική ανάλυση ρεπορτάζ είναι, μπορεί κάποια στιγμή να μην ξέρεις. Ακόμη και εσύ που –όλα τα σφάζεις, όλα τα…- αποκαλύπτεις!

Έχεις ευθύνη απέναντι σε όσους «καταδίκασες» όλα αυτά τα χρόνια με όλες εκείνες τις κατηγορίες που (όπως φαίνεται) το βούλευμα δεν αναφέρει. Και σε εκείνους που πάνε σε δίκη, και στους άλλους που ήδη αθωώθηκαν και μέχρι να συμβεί αυτό τους… πέρασες από σαράντα θάλασσες.

Ευθύνη απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό, και στην «αλήθεια» (ουπς, μα το Ροστόφ συγκινήθηκα).

Όχι όμως, τι λέω. Αυτά είναι για τους… μέτριους. Κάνεις ένας… ουπς 404, αντικαθιστάς το κείμενο και δεν τρέχει τίποτε, μέχρι να βρεις τρόπο να το «ανακατέψεις» αλλιώς. Τόσες εκπομπές μαγειρικής έχει η τηλεόραση άλλωστε, σε καμία ο Σεφ δεν πέταξε το φαΐ στα σκουπίδια!

Προσοχή για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, μιας και άλλο που δεν θέλουν κάποιοι: Ο νόμος είναι για όλους. Η απονομή δικαιοσύνης, ανάγκη. Να τιμωρηθεί κάθε ένοχος. Σε πραγματικό δικαστήριο, όχι στο πεζοδρόμιο του «λέγε, λέγε».

Εδώ το θέμα όμως είναι η δημοσιογραφία και η ΑΛΗΘΕΙΑ. Το μοντέλο που εξηγεί πολλά για πολλούς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς: Ουπς 404…

Βασίλης Δεκάρικος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ