Γιατί ο Μίλτος είναι αλλιώς, είναι ξεχωριστός…

Γιατί ο Μίλτος είναι αλλιώς, είναι ξεχωριστός…

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πατέντα. Ένα καρτούν με υπερδύναμη τη θετική ενέργεια και το coolness, στον πραγματικό κόσμο τις μουντρουχιάς, της κακίας και της ζηλοφθονίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας «μικρός θεός» του στίβου. Μια δροσερή νότα στην ελληνική καθημερινότητα. Ενας ξεχωριστός τύπος, που θέλεις να τον βλέπεις να αγωνίζεται και τον θαυμάζεις ακόμη περισσότερο όταν τον βλέπεις εκτός αγωνιστικών χώρων. Διότι εκεί ανακαλύπτεις πως ένας ελίτ αθλητής, μπορεί να είναι τόσο κουλ και τόσο προσγειωμένος, όσο κανείς άλλοτε στην ελληνική αθλητική κοινότητα. Σε όλη την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Τεντόγλου γύρισε από το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον με το αργυρό μετάλλιο στο στήθος. Το 23ο που είχε κατακτήσει η χώρα μας σε αντίστοιχες διοργανώσεις. Αλλά το μοναδικό που δεν πανηγυρίστηκε, από εκείνον που το κατέκτησε.

Ναι, ο Τεντόγλου είναι χαλαρός, αλλά είναι και αφοπλιστικά δίκαιος και ειλικρινής. «Θα ήταν ντροπή να πάρω το χρυσό με 8.32μ.», είχε πει τότε, λίγο μετά από εκείνον τον αγώνα. Στη συνέχεια κατάλαβε ότι υπερέβαλλε, αλλά αυτή η υπερβολή είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

Διότι σε αντίθεση με όλους τους άλλους αθλητές που έχει βγάλει η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, αυτός ο καταπληκτικός τύπος από την Γρεβενά, δεν έχει ταμπού, δεν έχει ανασφάλειες, δεν έχει εγωπάθεια, δεν έχει καμία διάθεση να στρογγυλέψει τις γωνίες σε ό,τι κάνει.

Ο παρκουρίστας που έχει στην κατοχή του χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (2017), Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών (2018), Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2019 και φυσικά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, δεν ικανοποιήθηκε με τον εαυτό του για την απόδοσή του στο Όρεγκον. Δεν είχε δίκιο, αλλά είπαμε, αυτός είναι ο Τεντόγλου. Δεν τον ενδιαφέρει να έχει δίκιο. Τον νοιάζει να λέει αυτό που θέλει. Και να κάνει αυτό που θέλει. Και το έκανε.

Για την ακρίβεια… το ξανάκανε! Διότι ο Μίλτος Τεντόγλου όχι μόνο στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά το έκανε με ρεκόρ αγώνων (8.52μ.)! Και φυσικά έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και δεύτερος στον ελληνικό στίβο, ακολουθώντας την Κατερίνα Στεφανίδη (σ.σ. δύο διαδοχικά χρυσά στα Ευρωπαϊκά 2016 και 2018).

Ο ίδιος ζήτησε – απαίτησε – να δούμε όλοι την προσπάθεια της συναθλήτριάς του σήμερα το απόγευμα (20:00) στο επί κοντώ. Ξενέρωσε on camera που οι διοργανωτές πήραν πίσω τη 2η θέση από τον Βρετανό Τζέικομπ Φίντσαμ Ντιουκς (8.06μ.) και τελικά έφτασε να κατακτά το χρυσό με 55 πόντους απόσταση άλματος από τον εν τέλει δεύτερο, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (επίσης 8.06μ.).

Είπαμε, όμως, ο Τεντόγλου, ο δικός μας Μίλτος, είναι ξεχωριστός. Είναι αλλιώς από ό,τι έχεις συνηθίσει. Και για αυτό, ίσως ο κορυφαίος αθλητής που έχει εμφανίσει η Ελλάδα στους στίβους, θα γίνει και ο πιο αγαπητός. Από όλους. Με ένα δικό του, διαφορετικό στιλ.

Που ανάλογό του, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Είναι πατέντα Μίλτος Τεντόγλου. Ένα καρτούν με υπερδύναμή του τη θετική ενέργεια και το coolness, στον πραγματικό κόσμο τις μουντρουχιάς, της κακίας και της ζηλοφθονίας. One of a kind…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ