Τι απέδειξε για Μπαλτάκο και Μπένετ η εκτροπή με Σιδηρόπουλο

Τι απέδειξε για Μπαλτάκο και Μπένετ η εκτροπή με Σιδηρόπουλο

Η ΚΕΔ πήγε να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και αυτή δεν ήταν παρά η… πρώτη σφαίρα στη θαλάμη.

Σκηνές απείρου κάλλους για πολλοστή φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την «σφραγίδα» της ΕΠΟ. Και μια (ακόμη) ιστορία που λίγο έλειψε να ανατινάξει την Πέμπτη το πρωτάθλημα της Super League.

Ναι, φτάσαμε ένα… κλικ μακριά και πραγματικά ένας Θεός ξέρει τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Και κυρίως αν δεν αναλάμβανε δράση ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να απενεργοποιήσει τη «βόμβα» της ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία – Γαλλία 86-87: Μυθικός Γκομπέρ έστειλε σπίτι της την Τουρκία – Τώρα τιτανομαχία με Σερβία (vids)

Τον ορισμό του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Συμφωνία κυρίων υπήρχε πριν καν την έναρξη του πρωταθλήματος πως όλα τα ματς-ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΆΕΚ, Άρης) θα διεξάγονταν με ξένο διαιτητή.

Συμφωνία της οποίας μέρος ήταν φυσικά και ο Τάκης Μπαλτάκος που πρότεινε και επέβαλλε -κόντρα στην πλειοψηφία της Σούπερ Λιγκ- τον Στιβ Μπένετ για την θέση του αρχιδιαιτητή με όραμα την «επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών». Οι φήμες λοιπόν που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Τετάρτης, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν το πρωί της Πέμπτης αλλά απέδειξαν πως αυτά που συμβαίνουν στην ΕΠΟ δεν έχουν προηγούμενο. Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής και στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ «εκλεκτός» του Μπένετ ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος!

Κάπου εκεί άρχισε και το παιχνίδι που έπαιζαν οι πιτσιρικάδες πριν από δεκαετίες στις πλατείες: Η περίφημη… «κολοκυθιά». Ο Τάκης Μπαλτάκος υποστήριξε –με επίσημη δήλωση του- πως δεν έχει ιδέα για την απόφαση του Μπένετ να ορίσει Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός που είχε συντονιστεί από τη φημολογία της Τετάρτης ανεπίσημα δήλωνε εξοργισμένος.

Και η ΑΕΚ -που δεν είναι καν κοινό μυστικό πως υποστήριξε την υποψηφιότητα για την προεδρία του Μπαλτάκου στην ΕΠΟ και τον «πόλεμο μέχρις εσχάτων» για την αντικατάσταση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τον Στιβ Μπένετ- υποστήριζε επίσης πως είναι αντίθετη με αυτή την εξέλιξη! Όσο για τον Μπένετ; Ήταν λέει ομιλητής σε ένα «σεμινάριο» στην Κόρινθο και δεν μπορούσε να εντοπιστεί ούτε στο κινητό του για να εξηγήσει τέλος πάντων τι συμβαίνει.

Τι συνέβη λοιπόν; Τρελάθηκε ξαφνικά ο Μπένετ και ενώ ήταν ενημερωμένος από τον Μπαλτάκο –αλλά και γνώστης της κατάστασης ως προηγούμενος συνεργάτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ- αποφάσισε να ρίξει… χειροβομβίδα στη Σούπερ Λιγκ επιλέγοντας Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι; Και αν όντως έκανε κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να έχει μπει ήδη στο αεροπλάνο για την Αγγλία ως επικίνδυνος για την προεδρία της ΚΕΔ;

Ή μήπως τελικά ο Μπαλτάκος που είχε δώσει τον λόγο του στην Σούπερ Λιγκ δεν είχε πει ποτέ στον Άγγλο τι ισχύει για τα ντέρμπι; Όχι πως δεν τον έχουμε ικανό βεβαίως αλλά τόσους καλούς φίλους έχει πια ο Μπένετ στην ΕΠΟ; Δεν θα του έλεγε ένας την αλήθεια;

Μην το κουράζουμε αδίκως. Ούτε ο Μπαλτάκος ξέχασε τη συμφωνία, ούτε ο Μπένετ έκανε του κεφαλιού του. Συνειδητά προέκυψε αυτή η επιλογή ως την αντικατάσταση του Σιδηρόπουλου για να «τεστάρει» αντιδράσεις και να δημιουργήσει δεδικασμένο. Τους χάλασε τη μανέστρα η διαρροή από την ΕΠΟ το βράδυ της Τετάρτης και η παρέμβαση του Μαρινάκη την Πέμπτη. Τα υπόλοιπα είναι για μικρά παιδιά.

Το τι παίζεται πλέον στο πάρκο Γουδή βγάζει μάτι. Το τι θα κάνουν οι FIFA/UEFA είναι που ακόμη αναμένεται. Γιατί όσο οι συνομοσπονδίες κάνουν το… κορόιδο τότε το «σύστημα» θα προσπαθεί να απλώσει τα δίχτυα του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ