Παναθηναϊκός: Η αλήθεια για το «6Χ6», η Ντνίπρο, ο Ολυμπιακός και τα νέα Super League δεδομένα

Παναθηναϊκός: Η αλήθεια για το «6Χ6», η Ντνίπρο, ο Ολυμπιακός και τα νέα Super League δεδομένα

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει με… τρένο. Η γραμμή «εξπρές» όμως προφανώς και χωρά συζήτηση.

Με το πόδι στο γκάζι ο Παναθηναϊκός. Και με όλα εκείνα τα «συστατικά» που είναι απαραίτητα για ένα ξεκίνημα επιπέδου 6Χ6.

Αφετηρία που θέλοντας και μη βάζει τους Πράσινους σε τροχιά πρωταθλητισμού από πολύ νωρίς. Πιθανότατα νωρίτερα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που και χθες το βράδυ από τη Τούμπα προσπάθησε να στείλει μήνυμα στα αποδυτήρια του για να διατηρηθούν οι τόνοι χαμηλοί: «Είμαστε μια ομάδα που ακόμη δημιουργείται» είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης: Νέες «ρουκέτες» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε Μπαλτάκο και ΕΠΟ!

Ρίχνουν όμως οι περισσότεροι μια ματιά στο πρόγραμμα που ακολουθεί (Αστέρας εντός, Λαμία εκτός) και ήδη με το μυαλό τους… αυγατίζουν το σερί. Δεν είναι παράλογο. Ειδικά για έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό που όλα αυτά έχουν να του συμβούν χρόνια ολόκληρα…

Δεν κάνει ο Παναθηναϊκός ως τώρα κάτι φοβερό στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με εκείνους που μπορούν να βλέπουν το ποδόσφαιρο με υπομονή, ψυχραιμία και γνώσεις. Έχει όμως στη φαρέτρα του, το προνόμιο της δεύτερης σεζόν ενός ικανού προπονητή με πείρα στον πρωταθλητισμό. Και έναν κορμό που επιβεβαιώνει πως μπορεί να βελτιωθεί και άλλο.

Η απίθανη αφετηρία του Αϊτόρ (7 γκολ, 2 ασίστ σε 6 αγωνιστικές), η ανασταλτική συμπεριφορά (2 γκολ παθητικό), η ψυχολογία ενός συνόλου που νιώθει καλά. Η δύναμη της έδρας. Όλα κέρδη που οι Πράσινοι τα έβαλαν από πέρσι στην τράπεζα. Κεφάλαιο που ήδη αποφέρει κέρδη.

Από την άλλη έχει και εκείνη την ιδιαίτερη ποδοσφαιρική ρέντα που πάντα απαιτείται σε ένα τέτοιο ξεκίνημα: Πέναλτι στο 45’+3΄ με τον Ιωνικό στην πρεμιέρα για το τελικό 1-0. Δύο πέναλτι (που ένας Θεός ξέρει αν ήταν) σε χρόνο ρεκόρ με την ΑΕΚ στην ανατροπή του 0-1 σε 2-1. Πέναλτι χθες στη Τούμπα που δεν είδε ο διαιτητής αλλά και «έλεγχος» του VAR στο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ και σωστά «ακυρώθηκε» από την τεχνολογία.

Τραυματισμός του βασικού πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννενα (Με 0-0 αποχώρησε στο γήπεδο ο Αθανασίου στο 27΄) και ένας 18χρονος αντικαταστάτης (Σούλης) που από το άγχος του έφυγε η μπάλα από τα χέρια σε δύο γκολ! Όπως βεβαίως και το μοναδικό γκολ (1-0) στο πρώτο σουτ με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Δεν είναι ένα και δύο ματς, είναι τα πέντε από τα έξι. Και χωρίς φυσικά να αποτελούν «ποινικό αδίκημα» είναι μια διαφορετική ανάγνωση ενός σερί από μια ομάδα που όλα ως εδώ της πάνε δεξιά.

Θέλετε και άλλα; Η ακατανόητη αφετηρία του Ολυμπιακού που από μόνη της είναι ένα ψυχολογικό πουσάρισμα για όλους τους άλλους. Ο χειρότερος ΠΑΟΚ της τελευταίας 6ετιας κλπ.

Δεν προσπαθεί να αποδομήσει κανείς τον Παναθηναϊκό. Είναι μια από τις δύο ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη (μαζί με τη Ντνίπρο) με μόνο νίκες στο πρωτάθλημα ως τώρα. Καλό είναι όμως τα πράγματα να παραμένουν κοντά στο φυσικό τους μέγεθος. Τουλάχιστον όσο η κουβέντα παραμένει στο ποδόσφαιρο.

Από την άλλη, το να έχεις ήδη +7 από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, να έχεις νικήσει τον Δικέφαλο του Βορρά και την ΑΕΚ. Να νιώθεις πως το momentum είναι πλασμένο για χάρη σου είναι όλα «σημάδια». Για τον πρωταθλητισμό που λέγαμε.

Προφανώς θα έρθουν και «ανάποδα» αποτελέσματα. Θα έρθουν και στραβοπατήματα. Σημασία έχει όμως πότε θα προκύψουν αυτά. Και κυρίως πως θα είναι οι υπόλοιποι προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν. Βασικά ο Ολυμπιακός του Μίτσελ. Κατ επέκταση και η ΑΕΚ που πλέον με το νέο της γήπεδο σαφώς και έχει ένα όπλο παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ