ΑΕΚ: Σύσκεψη για τα σοβαρά θέματα ασφαλείας που προκύπτουν στο νέο γήπεδο- Τώρα που το γήπεδο άνοιξε (pics)

ΑΕΚ: Σύσκεψη για τα σοβαρά θέματα ασφαλείας που προκύπτουν στο νέο γήπεδο- Τώρα που το γήπεδο άνοιξε (pics)

Ο Περιφερειάρχης Πατούλης και ο αντι-περιφερειάρχης Ρώμας κατάλαβαν τι έκαναν με το γήπεδο της ΑΕΚ;

Θα μπορούσε να είναι για… γέλια όσα προκύπτουν γύρω από την ΑΕΚ. Δυστυχώς όμως είναι για κλάματα μιας και η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την αντιμετωπίσει κάποιος με χιούμορ.Πραγματοποιήθηκαν λέει διαδοχικές συσκέψεις από χθες Τρίτη στα υψηλότερα κλιμάκια της Ένωσης προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα «ασφαλείας» που προκύπτουν στη χρήση του νέου γηπέδου.

Διαβάστε επίσης: Αραούχο στα χνάρια του… Ντέμη

Θέματα που είχαν διαπιστωθεί πρωτίστως από την Επιτροπή Αδειοδότησης της Περιφέρειας, αλλά που εξαιρώντας την υπεύθυνη «μηχανικό» όλοι οι υπόλοιποι έκλεισαν τα μάτια σπεύδοντας να ικανοποιήσουν το αίτημα του Δημήτρη Μελισσανίδη για «εγκαίνια δίχως τα απαραίτητα έργα βελτίωσης»

Κάπως έτσι είδαμε ένα καγκελάκι ύψους 0.5 μέτρου να χωρίζει τα δύο «πέταλα» του γηπέδου με τις δύο εστίες του αγωνιστικού χώρου στον οποίο μπορεί να βρεθεί κάθε… πικραμένος ανά πάσα στιγμή. Και βέβαια έγινε απόλυτα κατανοητό ότι υπό αυτές τις συνθήκες μοιάζει απίθανο να διεξαχθεί «ντέρμπι» στην OPAP Arena. Ντέρμπι σαν αυτό που έρχεται στις 30/10 με τον ΠΑΟΚ.

Παρουσίασε χθες βράδυ το 10.gr μέσα από την στήλη «ΒΑΛΕ ΜΕ ΜΕΣΑ» ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Και μια σειρά από συζητήσεις που έκαναν οι ίδιοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στα social media. Φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο και διαπίστωσαν με τα ίδια τους τα μάτια όλα αυτά τα προβλήματα «ασφαλείας». Και τα… διακοσμητικά καγκελάκια, και τους υπεράριθμους στις κερκίδες που δεν επέτρεψαν ακόμη και σε κατόχους διαρκείας να καθίσουν στις θέσεις τους. Και την ατελείωτη χρήση καπνογόνων – «μια μπύρα στο χέρι και ένα καπνογόνο στην τσέπη»  ήταν η προτροπή των οργανωμένων σε κάθε φίλαθλο για το ματς της Δευτέρας- που προφανώς προέκυψε από τον μηδαμινό έλεγχο.

Τι αναφέρει λοιπόν το σημερινό ρεπορτάζ από την ίδια την ομάδα; Ότι «Στην ΑΕΚ θέλουν να λύσουν το προσεχές διάστημα όλα τα λειτουργικά προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιάστηκαν στο ματς με τον Ιωνικό. Στην Ένωση λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τα παράπονα των φίλων της ΑΕΚ για θέματα ασφαλείας, όπως η παρουσία οπαδών στα σκαλιά του γηπέδου ή η είσοδος υπεράριθμων φίλων της ομάδας και θέλουν να τα λύσουν. Είναι δεδομένο πως η ΠΑΕ έχει συγκεντρώσει όλα τα προβλήματα, παράπονα αν θέλετε και τα στελέχη της έχουν συζητήσει και αναζητήσει λύσεις προκειμένου να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Στην ΑΕΚ θέλουν να είναι βελτιωμένα τα πράγματα στο εντός έδρας παιχνίδι της 16ης Οκτωβρίου με τον Ατρόμητο και να λειτουργούν τα πάντα στον μέγιστο δυνατό βαθμό στο ντέρμπι της 30ης Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ».

Όπως θα παρατηρήσατε η… καταγραφή σταματά, στο τόσο… όσο. Για τα κιγκλιδώματα που λείπουν προφανώς ούτε λόγος. Διότι αυτό κάνει… τζιζ έστω και σαν αναφορά. Αυτό που από την πρώτη στιγμή εντόπισε και έβαλε στο τραπέζι η «μηχανικός» της Επιτροπής Αδειοδότησης της Περιφέρειας

Ήθελαν πρώτα να ανοίξουν το γήπεδο –σαν test event- δηλαδή και έπειτα να προχωρήσουν σε διαπιστώσεις; Θα φτιάξουν τώρα, με το γήπεδο πλέον σε χρήση.  τα απαραίτητα προστατευτικά κιγκλιδώματα που προβλέπει το ίδιο το σχέδιο που έχει σταλεί στην UEFA μαζί με τον φάκελο υποψηφιότητας για έναν τελικό Conference League; Και ποιος εγγυάται ότι όλα θα πάνε καλά και δη στο ματς με τον ΠΑΟΚ;

Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο όλο αυτό που συμβαίνει. Αλλά δεν είναι μόνο ευθύνη της διοίκησης της ΕΠΟ. Ο Περιφερειάρχης Πατούλης και ο αντι-περιφερειάρχης Ρώμας κατάλαβαν τι έκαναν; Κατάλαβαν τι σημαίνει να βάζεις την υπογραφή σου σε ένα έργο που φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους δίχως τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ