To VAR…ομετρικό χαμηλό της Super League, στέλνει «ψηλά» τον Παναθηναϊκό – Μια ιστορία με 5+1 πέναλτι και 12 βαθμούς (vids)

To VAR…ομετρικό χαμηλό της Super League, στέλνει «ψηλά» τον Παναθηναϊκό – Μια ιστορία με 5+1 πέναλτι και 12 βαθμούς (vids)

Το «απόλυτο» για τον Παναθηναϊκό περνά από την άσπρη βούλα.

Το απόλυτο 7Χ7 χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό και κατ επέκταση ολόκληρη την αφετηρία της Super League. Ασταμάτητοι οι Πράσινοι με 12-2 γκολ, τον Αιτόρ να αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο MVP σε αυτό το ξεκίνημα, την Λεωφόρο sold out κλπ. Σημάδια πρωταθλητισμού; Πιθανότατα, αν και ακόμη είναι νωρίς.

Μεταξύ μας όμως αυτό που συζητά ολόκληρη η ποδοσφαιρική πιάτσα δεν είναι μόνο το πράσινο momentum, ούτε η πολύ καλή δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είναι και αυτή η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το VAR. Σαν ο… φύλακας άγγελος τους λειτουργεί από Κυριακή σε Κυριακή και από πέναλτι σε πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Λιβαδειά: Άγρια γιούχα για Λουτσέσκου και παίκτες του ΠΑΟΚ

Έχουν κερδίσει 5 πέναλτι ως τώρα οι πρωτοπόροι (Παναθηναϊκός-Ιωνικός 1-0, 2 στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2, Παναθηναϊκός-Αστέρας 1-0) και τα τέσσερα τα έδωσε το VAR, ενώ ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο είχε αρχικά διαφορετική άποψη. Και είναι βεβαίως και εκείνο το πέναλτι που δόθηκε υπερ του ΠΑΟΚ λίγο πριν το φινάλε της Τούμπας αλλά το πήρε πίσω το VAR.

Σούμα από την άσπρη βούλα; Ακριβώς 12 βαθμοί. Οι 12 από τους 21 που έχει ως τώρα ο Παναθηναϊκός.

Εξαιρώντας λοιπόν το πέναλτι στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό (45΄+3΄) που δόθηκε απευθείας από τον διαιτητή και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, τα πέναλτι που έδωσε το VAR είναι τα εξής:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 (δείτε στο 2:11 και στο 3:15)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (δείτε στο 6.00)

Και Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (δείτε στο 2.59)

Από αυτά τα τέσσερα πέναλτι τα δύο με την ΑΕΚ σηκώνουν τεράστια συζήτηση. Και δεν είναι τυχαίο ότι η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση κλπ για την διαιτησία. Πέναλτι που όσες φορές και να τα δεις δεν σε πείθουν πως δόθηκαν σωστά.

Και το αποψινό όμως δεν είναι… μακριά. Η φάση του 76΄που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Ο διαιτητής που είναι κοντά δεν δίνει τίποτα στη μονομαχία του Ζουκάνοβιτς με τον Αιτόρ. Το VAR του λέει πως είναι πέναλτι. Και εκείνος συμφωνεί. Όμως κοιτάζοντας με προσοχή τη φάση φαίνεται πως Αϊτόρ μαρκάρει αντικανονικά τον αμυντικό από πίσω και επί της ουσίας να προκαλεί εκείνος αντικανονική επαφή με τον αντίπαλο, πριν «τσιμπήσει» τη μπάλα.

Αν το δει κάποιος με προσοχή θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο VAR (ο… κορυφαίος Σιδηρόπουλος) κακώς συνέστησε στον διαιτητή να πάει στην οθόνη για έλεγχο της φάσης, αφού δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο λάθος.

Όπως ακριβώς συνέβη και στα δύο πέναλτι με την ΑΕΚ.

Και μιας και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι… σύμπτωση. Αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή η «επανάληψη» στη Λεωφόρο. Και η αξία της… παρατήρησης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ