Δεν έχει τέλος ο κατήφορος του Μπαλτάκου – «Τηλεοπτικό διάβημα» για Επαγγελματική Διαιτησία και Μητρώο – Απειλεί με Grexit την εθνική ομάδα και τον… Ολυμπιακό

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος του Μπαλτάκου – «Τηλεοπτικό διάβημα» για Επαγγελματική Διαιτησία και Μητρώο – Απειλεί με Grexit την εθνική ομάδα και τον… Ολυμπιακό

Άλλα αντί άλλων στο «διάβημα» Μπαλτάκου - Τοποθετήσεις εκτός τόπου και χρόνου για το Μητρώο αλλά και την Επαγγελματική Διαιτησία.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Open». Διότι με όσα είπε μάλλον επιβεβαίωσε όλους εκείνους που περιγράφουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ ως ακατάλληλο για την θεσμική θέση που διατηρεί. Κάποιος που νομίζει ότι μπορεί να αγνοεί τη Νομοθεσία και τους Κανόνες, να αγνοεί τους επενδυτές που έχουν ξοδέψει εκατ ευρώ στο ποδόσφαιρο, να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο οποίο έβαλε με το έτσι θέλω «λουκέτο».

Μέχρι και με Grexit απείλησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως μπορεί να δεχτεί μια τέτοια ποινή; Η εθνική ομάδα και ο Ολυμπιακός αγωνίζονται έξω από τα σύνορα…

Διαβάστε επίσης: Η αινιγματική ανάρτηση του Κώστα Καραπαπά (pics)

«Το Grexit γίνεται από λάθη που κάνει η κυβέρνηση κάθε χώρας, όχι η Ομοσπονδία. Κινδυνεύουμε αν γίνουν συγκεκριμένα πράγματα από την Κυβέρνηση. Αν γίνει Grexit θα γίνει μόνο λόγω κρατικών παρεμβάσεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με ύφος χιλίων Καρδιναλίων και το αποτελείωσε βάζοντας στην εξίσωση και τον συνεταιρισμό της Super League: «Δεν είπα ότι κινδυνεύουμε αόριστα, μόνο με συγκεκριμένες ενέργειες, η κυβερνητικές ή από τη Λίγκα κινδυνεύουμε. Μόνο έτσι. Αν μου το είχαν ψιθυρίσει από την UEFA ότι κινδυνεύουμε δεν θα το έλεγα δημόσια».

Τι εννοεί ο… ποιητής; Ότι θα πρέπει η Super League να κάνει πίσω με την επαγγελματική διαιτησία για να κρατήσει η ΕΠΟ τα κλειδιά. Και βέβαια να κάνει πίσω η Κυβέρνηση με το Μητρώο. Να μην καταγραφούν οι ποδοσφαιρικές ομάδες που επιδοτούνται από το Κράτος και χρησιμοποιούν τα γήπεδα της χώρας. Να έχει μητρώο ο Μπαλτάκος και να εμφανίζει (φυσικά για τις εκλογές) σε λειτουργία 2.000 παραπάνω σωματεία από όσα πραγματικά υπάρχουν. Και εκείνοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους κάθισαν και τον άκουγαν.

« Αυτά τα οποία θα έρθουν απαιτούν μία ΕΠΟ ανεξάρτητη και αυτόνομη που θα μπορεί να αποφασίζει. Με Αυγενάκη δεν έχω καμία αντιπαράθεση. Εγώ δεν απαντάω στον Αυγενάκη, απαντάω στην κυβέρνηση γιατί αυτό είναι το σωστό. Η κυβέρνηση έχει άγνοια κινδύνου. Σε καμία ομοσπονδία δεν έχει βγάλει η κυβέρνηση ανακοίνωση ότι θα διοργανώσει εκείνη την επαγγελματική διαιτησία. Δεν μπορώ να απαντήσω για Αυγενάκη και Μαρινάκη.

Όταν η Λίγκα είπε ότι το 5% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θα γίνει 1%, λίγες ημέρες μετά το ανακοίνωσε ο Αυγενάκης στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Το δέχθηκα γιατί δεν ήθελα να έχω κόντρα με την κυβέρνηση, δεν αρέσει στην UEFA να έχεις κόντρα με τους πολιτικούς σου. Η ΓΣ είπε ότι αφού δεν έχουμε επαγγελματική διαιτησία, θα πάρουμε το 4%, θα το κρατήσουμε και θα το δώσουμε στις Ενώσεις».

Και όσο για το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ: «Δεν πρόκειται να πω τι θα κάνουμε, οι εξελίξεις θα είναι εξελίξεις προσαρμογής. Σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει ξαναγίνει να αδειοδοτεί η κυβέρνηση τα σωματεία. Αυτό δεν υπάρχει. Όταν έχεις τη δυνατότητα αδειοδότησης και να λέει «εσύ παίζεις, εσύ δεν παίζεις», έχεις και τη δυνατότητα επιρροής των εκλογών στις ΕΠΣ. Είπε κάπου ο Αυγενάκης ότι η ΕΠΟ θέλει να ελέγξει τις εκλογές. Αν η ΕΠΟ δεν ελέγχει τις εκλογές της ΕΠΟ, ποιος θα τις ελέγξει.

Η ΕΠΟ είναι οι Ενώσεις και οι Ενώσεις το ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση θα ασχολείται ότι μια ομάδα στη Θεσπρωτία θα αλλάξει προπονητή; Γιατί εκεί καταλήγουμε. Αφού δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση… Δυνητικά μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επιρροής και αυτό μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο νόμος του Μητρώου άσχετα αν δεν εφαρμόστηκε είναι της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν μπορείς να δίνεις στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αποφασίζει ποιο σωματείο παίζει και πιο όχι γιατί τότε για ποιόν λόγο υπάρχει η ΕΠΟ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ