Τάκης Μπαλτάκος: Φιάσκο με αποδείξεις- Μεγάλη δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Τάκης Μπαλτάκος: Φιάσκο με αποδείξεις- Μεγάλη δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Γιατί ο Τάκης Μπαλτάκος μετάνιωσε πικρά την χθεσινή Γ.Σ της ΕΠΟ. Ποιες οι εξελίξεις σε τέσσερα μεγάλα μέτωπα και γιατί επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης 

Κανονικό φιάσκο υπέστη ο Τάκης Μπαλτάκος στην (ακόμη μια) έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Και μιας και αυτή η εξέλιξη δεν ήταν κάτι περισσότερο ή λιγότερο από το αυτονόητο; Scripta manent («τα γραπτά μένουν») που έλεγαν και οι Λατίνοι: Είναι βέβαιο πως αρκετοί το ανέσυραν από τις μαθητικές τους μνήμες, χθες το μεσημέρι αποχωρώντας από την αίθουσα του ξενοδοχείου όπου διεξήχθη η Γ.Σ. Ο λόγος; Η απόλυτη επιβεβαίωση της επιστολής του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τρίτη βράδυ προέβλεψε με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Super League.

Ναι, λόγια του αέρα και επικοινωνιακές κορώνες δίχως περιεχόμενο από τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ όσα προηγήθηκαν της διαδικασίας: Για το «Μητρώο». Την «επαγγελματική διαιτησία». Το ποσοστό της Ομοσπονδίας από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Και όσο για τον περίφημο «μισθό του προέδρου» που ο ίδιος είχε βάλει στην ατζέντα της Γ.Σ; Ούτε καν ειπώθηκε (κάτι για «οδοιπορικά» ψέλλισε.  Γιατί; Διότι όπως είχε εκτιμήσει σωστά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και αν κάποιοι παριστάνουν τα… κουτσαβάκια κόντρα στους νόμους του Κράτους και τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων δεν έχουν καμία τύχη, όταν έρχεται η ώρα της κρίσης.

  • Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος» στη Μασσαλία με Τούντορ: Η «γκάφα» του αιώνα, ο Βαλμπουενά και η ανοιχτή κόντρα με τους ποδοσφαιριστές (vid)

Διαδοχικά τα «χαστούκια» νομιμότητας χθες. Επιβεβαιωμένα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.  Τα όσα ανέφερε για «την απόφαση περί άρσης της αναστολής διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων». Για «τη μείωση του ποσοστού παρακράτησης από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ» καθώς «το θέμα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που θα προτείνει τις δέουσες λύσεις». Και βέβαια για την «επαγγελματική διαιτησία» όπου ο «Παναγιώτης Μπαλτάκος πρότεινε να μην ληφθεί τιμωρητική απόφαση για τη Super League, σε ένδειξη καλής πίστης και θέλησης και αποφασίστηκε η σύγκληση σύσκεψης για την επόμενη εβδομάδα στην ΕΠΟ, με συμμετοχή όλων των φορέων (ΚΕΔ, διεθνείς διαιτητές, επαγγελματικές λίγκες) ώστε να εξεταστεί ο τρόπος υλοποίησής της». Να μην ισχύσει η τιμωρία που ο ίδιος πρότεινε και έφερε στη Συνέλευση.

Δηλαδή; Έσπασε το «λουκέτο» της αναστολής των πρωταθλημάτων που ήταν η αντίδραση για το «Μητρώο» με την Ομοσπονδία να χτυπά ξανά την πόρτα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αναζητώντας λύση στο αδιέξοδο που η ίδια προκάλεσε για έναν νόμο του Κράτους που έχει ήδη ισχύσει σε όλες τις άλλες αθλητικές Ομοσπονδίες.  Μεταφέρεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου το θέμα του «ποσοστού» από τα τηλεοπτικά για το οποίο η ΕΠΟ «απειλούσε» τις ΠΑΕ με θέα στο μεταγραφικό παράθυρο του Γενάρη. Και ανοίγει κύκλος διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των φορέων για την «επαγγελματική διαιτησία», όταν η Ομοσπονδία μέχρι προχθές ήθελε να ψηφιστεί ως και η αποβολή της Super League από τη Γ.Σ αν επέμενε στο αίτημα της να αναλάβει την ευθύνη του εγχειρήματος.

Σε όλα έχασε ο Μπαλτάκος. Μόνος του απειλεί, μόνος του δημιουργεί θέματα, μόνος του συγκαλεί κάθε τρεις και λίγο έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, μόνος του μένει και όταν έρχεται η ώρα του… λογαριασμού. Διότι τα όσα υποστηρίζει η ΕΠΟ εξυπηρετώντας την ατζέντα της δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Ούτε το «αυτοδιοίκητο» απειλείται από την καταγραφή των Σωματείων στο «Μητρώο», ούτε υπάρχει ένας νορμάλ λόγος που θα μπορεί να πείσει κάποιον ότι πρέπει με το έτσι θέλω να κρατήσει τη διαιτησία στα χέρια του από τη στιγμή που ψηφίστηκε στη Βουλή το δικαίωμα της Super League να αναλάβει την λειτουργία της. Ούτε φυσικά θα δώσει κανείς σημασία στις ψευτο-απειλές του για το ποσοστό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα από τη στιγμή που σύμφωνα με τους Νόμους οι ομάδες πρέπει πλέον να καταβάλουν το 1% του ποσοστού.

Όση «αβάντα» και αν του κάνουν τα ΜΜΕ του «συστήματος», η αλήθεια δεν αλλάζει. Ούτε ο… λογαριασμός!

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ