Είσαι διαιτητής και θέλεις… Super League: Γίνε αντί-Ολυμπιακός και τα άλλα θα έρθουν

Είσαι διαιτητής και θέλεις… Super League: Γίνε αντί-Ολυμπιακός και τα άλλα θα έρθουν

Ο Ολυμπιακός ξέρει καλά τι λέει στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Τα «γιουσουφάκια» των Χαλίφηδων κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση της ομάδας Β΄ με το Αιγάλεω. Εκεί όπου κάποιος διαιτητής Κόκκορης και ένας επόπτης Τσούκας από την ΕΠΣ Αρκαδίας προσέφεραν απλόχερα το γέλιο στο «κοινό» αλλά και μια νέα οπτική στους κανονισμούς. Ακύρωσαν γκολ των Ερυθρόλευκων με τον σκόρερ Αλγκασίμ Μπα να καλύπτεται όχι από έναν, όχι από δύο, αλλά από τρεις αμυντικούς των γηπεδούχων.

Έργο… τέχνης στα αγαπημένα λημέρια του Θωμά που αν μη τι άλλο μπορεί να καμαρώνει για τα «παιδιά» του.

Απαραίτητη σημείωση: Τον «Παράγκα» διαβάζεις, όχι τα… νεροπίστολα που παριστάνουν τους έγκριτους. Και αν σε ενδιαφέρει όντως να καταλάβεις δύο πράγματα δώσε την απαραίτητη προσοχή.

Υπάρχει ένας ολόκληρος «πόλεμος» γύρω από τη Διαιτησία με τον Μπαλτάκο, τον Γιαννάκη και τους άλλους να βρίσκονται στις επάλξεις προσπαθώντας να κρατήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στα σκοτάδια.

Μάχη δίνουν σε βάρος της «επαγγελματικής διαιτησίας» όπου είναι θεσμός σε όλα τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη της Ευρώπης. «Μάχη» για τον… επιούσιο καθώς ξέρουν πως αν η διαιτησία φύγει από τα χέρια της ΕΠΟ, εκείνη θα πρέπει να γίνει κανονική Ομοσπονδία και τότε όλοι αυτοί χάθηκαν από προσώπου Γης.

Δεν θα έχει έπειτα η ΕΠΟ σοβαρό «νταραβέρι» και μεροκάματα. Θα τους έχει απομείνει στη σφαίρα της επιρροής τους μόνο η «Δικαιοσύνη», αλλά με αυτή δεν θα μπορούν να παριστάνουν τους «σημαντικούς» στα αφεντικά τους.

Θέλουν τη Διαιτησία. Και έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Προσπαθούν να γαλουχήσουν μια γενιά από διαιτητές που το κύριο προσόν τους θα είναι το «αντι-Ολυμπιακός» στο βιογραφικό τους. Θέλουν τους «πίνακες» για να μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν στη Super League 1 όποιον είναι έτοιμος να κάνει ως και… «έγκλημα» για χάρη τους.

Παράλληλα θέλουν μέσω των «πινάκων» να ελέγχουν και τις ΕΠΣ καθώς οι «δικές» μας θα έχουν διαιτητές στη πρώτη κατηγορία, και οι άλλες «όχι».

Για αυτό θέλουν και «δικό» τους αρχιδιαιτητή εξ ου και έφαγαν τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ που δεν τους έκανε τα χατίρια. Για αυτό τον στολίζουν με τρεις-τέσσερις Έλληνες δικούς τους που κάθε τρεις και λίγο… παίρνουν αύξηση μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής. Για αυτό παλεύουν και μοχθούν.

Θέλουν να χτίσουν μια διαιτησία με τύπους πρόθυμους σαν τα παλικάρια με τα μαύρα προχθές στο Αιγάλεω: Αυτούς πως δεν είχαν πρόβλημα να γελοιοποιηθούν σε μια εξόφθαλμη φάση και που φυσικά δεν τους νοιάζει αν η ΚΕΔ για τα… μάτια του κόσμου θα τους βάλει στην άκρη για μερικές εβδομάδες.

Η Super League 2 είναι το σκαλοπάτι για την Super League 1. Και οι διαιτητές που ανεβαίνουν αυτό το σκαλοπάτι πρέπει πρωτίστως να έχουν «αντι-Ολυμπιακές» αποδείξεις στους αγωνιστικούς χώρους.

Και βέβαια είναι και τα υπόλοιπα: Ανάμεσα στα πλέον διεφθαρμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης η Super League 2. Πως θα αυγατίζουν οι… εμπνεύσεις των «στοιχηματζίδων» αν δεν εγγυόνται οι διαιτητές και οι επόπτες για τις επενδύσεις; Και τα «σπαθόλουρα» των Χαλίφηδων όπως ο καθένας καταλαβαίνει δεν ενδιαφέρονται μόνο να κάνουν τη δουλειά των αφεντικών τους. Έχουν πάντα κατά νου και τις δικές τους.. υποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 για λόγους αναπτυξιακούς και κατ επέκταση για να βοηθήσει στην αναβάθμιση ενός ισοπεδωμένου προϊόντος. Δύο χρόνια δεν βάζει στο ταμείο του, ούτε εκείνα που δικαιούται (όπως και οι άλλοι εκπρόσωποι των «μεγάλων»).

Προφανώς αν θέλει αύριο το πρωί φτιάχνει μια ομάδα που θα κάνει 28 νίκες σε 28 αγωνιστικές ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού και ξεφτιλίζοντας όλα εκείνα τα «μειράκια» της διαιτησίας που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν καριέρα στην… πλάτη του.

Με τη σημερινή του ανακοίνωση έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αν μη τι άλλο ξέρει και καταλαβαίνει. Όπως επίσης και ότι αν κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με την υπομονή του, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γελοιοποιηθούν σε κοινή θέα.

Και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ