Στα μισά γήπεδα VAR, στα υπόλοιπα… δε VARιέσαι;

Στα μισά γήπεδα VAR, στα υπόλοιπα… δε VARιέσαι;

Χωρίς δίκτυο που θα έχει την ευθύνη τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων δε μπορεί να λειτουργήσει το VAR.

Δεν είμαι απ’ αυτούς που αρέσκονται στο να ευλογούν τα γένια τους, αλλά μερικές φορές μάλλον κάνει καλό, τονώνει την αυτοπεποίθηση. Στις 18 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει το κόστος υλοποίησης του περίφημου VAR για λογαριασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βασικά για λογαριασμό της Σούπερ Λίγκας, του συνεταιρισμού δηλαδή των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας του πρωταθλήματος. Και τη δουλειά έκανε για λογαριασμό της λίγκας η ΕΠΟ της εξυγίανσης του Βαγγέλη Γραμμένου.

Τέλος πάντων, ψιλά γράμματα. Η άκρη βρέθηκε, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα… ξηλωθεί κάνα δεκάρικο σε εκατομμύρια ευρώ για να φέρουμε το VAR στα μέρη μας. Τι σας έγραφε λοιπόν, εκείνες τις μέρες ο Βασιλάκης ο Δεκάρικος;

Αφενός σημείωσα την προχειρότητα με την οποία στήνεται το όλο εγχείρημα, αλλά δε VARιέσαι τζάμπα είναι. Αφετέρου κατέληξα στη λεπτομέρεια που ακόμη και σήμερα κανείς δε λέει να λάβει υπόψη του. Το γεγονός ότι οι μισές και βάλε ομάδες του πρωταθλήματος δεν έχουν τηλεοπτική στέγη. Τότε, στα μέσα Γενάρη, η φάση ήταν ακόμη πιο σκοτεινή, καθώς το συνδρομητικό δίκτυο είχε αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις επέκτασης του συμβολαίου της κεντρικής διαχείρισης και ακόμη δεν είχε ανακοινώσει ότι έχει συμφωνήσει με κάποιους συλλόγους.

Οι μήνες πέρασαν, πολλά συνέβησαν στο μεσοδιάστημα και η ΕΠΟ έφτασε στο ευχάριστο σημείο να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να παρουσιάσει το VAR με τον Αγγλο πρώην διαιτητή Ντέιβιντ Ελερεϊ. Ο ειδικός στη χρήση τεχνολογίας της FIFA και του διεθνούς συμβουλίου που επικυρώνει τους κανονισμούς ποδοσφαίρου (IFAB) κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του VAR σημείωσε πως η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται σε άμεση συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο που καλύπτει τον αγώνα, καθώς από το συγκεκριμένο δίκτυο προέρχονται και οι εικόνες που αναλύουν οι διαιτητές του VAR.

Δεδομένου λοιπόν, ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες χωρίς τηλεοπτική στέγη, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο φιλόδοξο σχέδιο που θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση, να μετατραπεί σε ακόμη ένα κακόγουστο αστείο που αντί να μειώσει τις γκρίνιες και τις μουρμούρες για τη διαιτησία, θα τις αυξήσει όταν στα μισά γήπεδα θα υπάρχει το VAR και στα υπόλοιπα όχι.

Φυσικά πάντα υπάρχει η λύση να βάλει λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη (μας) η κυβέρνηση και να αυξήσει κατά κάποια εκατομμύρια ευρώ το κόστος και να προχωρήσει το σχέδιο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ