Οι χαμένες ευκαιρίες των «αιωνίων» και η εντυπωσιακή, έως τώρα, Ευρωλίγκα

Οι χαμένες ευκαιρίες των «αιωνίων» και η εντυπωσιακή, έως τώρα, Ευρωλίγκα

Σε Λιόν και Βαρκελώνη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντίστοιχα έμειναν με το… παραλίγο την ώρα που εξελίσσεται ίσως η πιο συναρπαστική regular season της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος στο 10-4 με καλύτερη διαφορά πόντων από Φενέρ, Μπαρτσελόνα και Μονακό. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ρεκόρ 8αδας με 7-7 έχοντας κάνει την νίκη-υπέρβαση που τόσο επίμονα αναζητεί.

Αν μιλούσαμε με ποδοσφαιρικούς όρους, η 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ήταν… δοκάρι και έξω για τους «αιώνιους» που με διαφορετικό τρόπο ο καθένας δεν μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο.

Ο Ολυμπιακός από το +21 είδε το ματς με την Βιλερμπάν να γίνεται ντέρμπι, πήγε να το πάρει στο τέλος αλλά το έχασε… αλά Μίσιτς στο φινάλε επιλέγοντας ξανά να το νικήσει από την άμυνα, χάνοντας το από την επίθεση των Γάλλων και το τρίποντο buzzer beater. Και όλα αυτά ενώ η Βιλερμπάν έκανε την αντεπίθεση που την οδήγησε εν τέλει στην ολική επαναφορά και μια μεγάλη νίκη με τα τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά φοβισμένος απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο, όπως η Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, κατόρθωσε να περιορίσει την διαφορά σε λογικά πλαίσια, έκανε την αντεπίθεση στο φινάλε και όταν έφτασε στον πόντο έτοιμος για τη μεγάλη νίκη που αναζητά εναγωνίως στην φετινή διοργάνωση, έχασε με κάτω τα χέρια…

Στο 9-4 ο Ολυμπιακός και στο 6-8 ο Παναθηναϊκός μετά από 14 αγωνιστικές σε μια Ευρωλίγκα που εξελίσσεται ως μια από τις πιο συναρπαστικές, αν όχι η Νο1, της regular season. Με τους «αιωνίους» να ξέρουν πως μπορούν να πετύχουν τον αρχικό τους στόχο, 4αδα για Ολυμπιακό, 8αδα για Παναθηναϊκό βλέποντας συνάμα πως στη φετινή σεζόν αρκούν 1-2 άσχημα αποτελέσματα για να… εκτροχιαστείς.

Δείτε άλλωστε την βαθμολογία. Οι πρώτοι με 10-4, Φενέρ, Μπαρτσελόνα και Μονακό. Στο 4,5,6 μαζί, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Μπασκόνια. Οι αποστάσεις ελάχιστες. Και λίγο πιο κάτω; Ο κακός χαμός! 10 ομάδες σε απόσταση μάξιμουμ 2 νικών. Από το γκρουπ του «7-7» με Εφές, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Αστέρα, σε αυτό του «6-8» με ΠΑΟ, Βαλένθια, Βίρτους, Βιλερμπάν έως το «5-9» των Παρτιζάν, Μπάγερν.

Σε μια διοργάνωση που έως τώρα έχει ουκ ολίγες μεγάλες εκπλήξεις, διπλά σε έδρες που δεν «σπάνε» και ντέρμπι σχεδόν σε όλα τα ματς κάθε αγωνιστική. Δείτε πως η Μονακό νίκησε την Άλμπα στην έδρα της για να καταλάβετε. Την τελευταία Άλμπα με ρεκόρ 3-11 και 10 σερί ήττες!

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πως η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν πισωγύρισμα στο Λιόν, όχι γιατί έχασαν, αλλά γιατί έχασαν με αυτό τον τρόπο. Οι πράσινοι δεν έκαναν την υπέρβαση που ήθελαν στην Ισπανία με δύο ήττες από Βαλένθια και Μπαρτσελόνα σταματώντας το 4Χ4. Η συνέχεια τους θέλει στην Πόλη για ένα ματς με την Εφές που ακόμη ψάχνεται την ώρα που ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα.

Και μετά; Το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ στις 30 του μήνα, στο φεύγα του 2022. Ντέρμπι που θα διαμορφώσει καταστάσεις και για τους δύο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ