Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 74-68: Όταν το γύρισε, τρόμαξε να κερδίσει

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 74-68: Όταν το γύρισε, τρόμαξε να κερδίσει

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -17, έφτασε κοντά στο να πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά όταν κατάφερε να φτάσει το ματς στον πόντο... φοβήθηκε να κερδίσει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος στο πρώτο δεκάλεπτο, βρέθηκε να χάνει και με 17 πόντους, ωστόσο βρήκε τις δυνάμεις να πάει το ματς με την Μπαρτσελόνα στον πόντο, στην τελευταία περίοδο, αλλά στο τέλος δεν είχε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό για να φύγει νικητής από το Παλάου Μπλαουγκράνα, γνωρίζοντας την ήττα με 74-68. Στο 6-8 πλέον οι πράσινοι, που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην Ισπανία με δύο ήττες.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς πλήρωσε το πολύ κακό της ξεκίνημα στο ματς, όπου για σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, βρισκόταν εκτός κλίματος αγώνα και όταν ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε να διεκδικήσει τη νίκη, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και μοιραία γνώρισε την ήττα. Αυτή ήταν η 8η ήττα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, που έχασε απόψε την ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη νίκη, που ακόμα φέτος δεν έχει πετύχει.

Διαβάστε επίσης: Βίρτους Μπολόνια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-73: «Χαμογέλασαν» οι Ιταλοί στο τέλος

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησε το ματς με τους Γουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Γουίλιαμς, Μπέικον και Γκουντάιτις. Οι «πράσινοι» πέτυχαν το πρώτο καλάθι του αγώνα με τον Γκουντάιτις, με την Μπαρτσελόνα να απαντάει με ένα σερί 8-0 και τον Λαπροβίτολα να «πυροβολεί» για τρεις. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μίροτιτς και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Σατοράνσκι έφεραν τους «Μπλαουγκράνα» στο +13 (19-6), με τον Παναθηναϊκό να δείχνει εντελώς χαμένος μέσα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, έχοντας και τον Μπέικον εκτός κλίματος. Με νέο τρίποντο του Λαπροβίτολα, η Μπαρτσελόνα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +16 (28-12), με 8/10 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75μ.

Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου δεν είχε διαφορετική εικόνα, με την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει το… βιολί της από το τρίποντο φτάνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +17 (31-14). Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μικρό σερί 6-0 σε εκείνο το σημείο και κυρίως χάρη στις βολές του Πονίτκα, μείωσε στους 11 (31-20), περίπου πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, για να απαντήσουν ωστόσο οι Καταλανοί και να ανακτήσουν τη διαφορά. Δύο βολές του Μπέικον, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πριν την ανάπαυλα, διαμόρφωσαν το 43-30, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με τον Αρτούρας Γκουντάιτις να βάζει έξι συνεχόμενους πόντους και τους πράσινους να ανεβάζουν την ένταση στην άμυνα, οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν τη διαφορά στους 8 (47-39, 23′).

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάλεσε αμέσως time-out και η Μπαρτσελόνα πήρε ξανά μπρος, με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει το 4/4 από την περιφέρεια και να γράφει το 55-41 (25′).

Τρέχοντας επιμέρους σκορ 7-17 με μπροστάρη τον Μπέικον και ένα μεγάλο τρίποντο του Λευτέρη Μαντούκα το τριφύλλι πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (69-68) 3’13» πριν το φινάλε.

Ωστόσο το τρίποντο του Τόμας Σατοράνσκι, 1’48» για το τέλος έγραψε το 72-68 βάζοντας «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες του Παναθηναϊκού για κάτι καλό.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 43-30, 62-51, 74-68

Μπαρτσελόνα: 

Παναθηναϊκός 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ