Νέος χαμός για την ΕΠΟ: «Να παραιτηθεί αύριο ο Φιλιππούσης» (vid)

Νέος χαμός για την ΕΠΟ: «Να παραιτηθεί αύριο ο Φιλιππούσης» (vid)

Απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία – Μαίνεται η κόντρα Μπαλτάκου – Φιλιππούση.

Στο… μπάχαλο που επικρατεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο και στον εκτελεστικό διευθυντή, Ιάκωβο Φιλιππούση, αναφέρθηκαν οι πρόεδροι των ΕΠΣ Μακεδονίας και Ανατολικής Αττικής, Σ. Δημητριάδης και Δ. Γιαρένης, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Στα «ραντάρ» της Βαλένθια ο Μπακασέτας

Αναλυτικά όσα είπαν σε τηλεοπτική εκπομπή:

Δημητριάδης: «Ενόχλησαν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί της επιστολής του υπαλλήλου- εκτελεστικού διευθυντή Ι. Φιλιππούση στο πρόσωπο του προέδρου. Έχει να κάνει με το θεσμό. Είναι υπαλληλικό στέλεχος από τη στιγμή που πληρώνεται. Δεν μπορεί να μιλάει έτσι ο Φιλιππούσης. Αν θέλει να λέγεται στέλεχος να τσαλακώσει το εγώ του και να μάθει να ακούει. Αν ενοχλεί η λέξη υπάλληλος δυστυχώς δεν μπορεί να βρίσκεται στην ομοσπονδία. Καλά θα κάνει αύριο το πρωί να παραιτηθεί αν θέλει να βάλει ένα λιθαράκι στο ποδόσφαιρο. Το ανάστημα ενός ανθρώπου είναι θέμα παιδείας, χαρακτήρα και ενσυναίσθησης. Δυστυχώς αυτά δεν τα έχει ο κ. Φιλιππούσης. Δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν μας αυτό που συμβαίνει. Καλά θα κάνουν και οι δύο, αν ο Φιλιππούσης δεν δηλώσει παραίτηση, να τα βρουν με τον Μπαλτάκο. Δεν μπορεί να προχωρήσει το ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες. Αν ενοχλεί το υπάλληλος… Δεν είναι όργανο ο κ. Φλιππούσης. Πληρώνεται πρέπει να το καταλάβει. Δεν είναι στο ύψους του προέδρου. Πήγε στην Κέρκυρα σε μια εκδήλωση και έταξε ότι θα τους κάνει γήπεδο. Ποιος είναι αυτός που τάζει γήπεδα; Είναι δυνατόν ο εκτελεστικός διευθυντής – υπάλληλος να τάζει γήπεδα»;

Γιαρένης: «Ο εκάστοτε CEO λειτουργεί την επιχείρηση με βάση τις οδηγίες που δίνονται από τον πρόεδρο. Και τα δύο πρόσωπα μπορούν να συνυπάρξουν τηρώντας το καταστατικό. Διαφωνώ με την έννοια του υπαλλήλου επειδή ο κ. Φιλιππούσης παίρνει λεφτά. Με την ίδια λογική ο κ. Μπαλτάκος που προσπάθησε να βγάλει αμοιβή για τον εαυτό του θα ήταν υπάλληλος; Kα οι δύο προέρχονται από την ίδια μήτρα. Προέρχονται από τις Ενώσεις. Θα μπορούσε ο κ. Μπαλτάκος να μην τον είχε προτείνει».

Δημητριάδης: «Ο κ. Φιλιππούσης ξεπερνάει τα όρια του καταστατικού. Κάποιος πρέπει να επέμβει…»

Γιαρένης: «Στις 9/12 η κυρία Μπιτζούνη έστειλε επιστολή σε όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που αναφέρει συγκεκριμένα θέματα στα οποία δεν τηρήθηκε το καταστατικό από τον πρόεδρο».

Δημητριάδης: «Κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Παίρνεις θέση. Η κυρία Μπιτζούνη έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο. Εκκρεμεί καταγγελία του Ολυμπιακού για την κα Μπιτζούνη. Αυτό που έστειλε ήταν από την επιτροπή της ή το έκανε από μόνη της. Συνεδρίασε η επιτροπή της κυρίας Μπιτζούνη; Αν όχι κακώς έκανε την αναφορά. Πάρε ανοιχτά θέση. Εγώ λέω ότι έχει μεγάλο άδικο ο Φιλιππούσης κακώς λειτουργεί όπως λειτουργεί. Η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να τον παύσει με αυξημένη πλειοψήφια. Να πάρουμε θέση. Να μην κρυβόμαστε. Δεν αντέχει άλλο το ποδόσφαιρο».

Γιαρένης: «Η θέση μου είναι ότι πρέπει να συνυπάρξουν με βάση το καταστατικό. Ο ρόλος της Μπιτζούνη δεν είναι συμβουλευτικός. Εξελέγη ομόφωνα με βάση την απαίτηση των FIFA/UEFA για να ελέγζει τη νομιμότητα στις πράξεις της διοίκησης».

Δημητριάδης: «Με προσβάλετε αν λέτε ότι είμαι από την ίδια μήτρα με τον κ. Φιλιππούση. Με προσβάλετε. Ο κ. Φιλιππούσης παίρνει έναν παχυλό μισθό. Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε το ίδιο. Αυτοί που έφυγαν από την Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχουν υποχρέωση να είναι παρόντες; Προκλήθηκαν από τον τον κ. Φιλιππούση να μην πάνε στην Εκτελεστική Επιτροπή. Αυτό πιστεύω και το λέω ευθαρσώς. Αυτό που κρύβεται πίσω από τον κ. Φιλιππούση είναι η φιλοδοξία του. Οι άλλοι παρασύρονται… Ίσως να θέλει να γίνει πρόεδρος της ομοσπονδίας. (…) Δεν τον είχαμε καταλάβει. Τέσσερα χρόνια με τον Γραμμένο μια χαρά ήταν τα πράγματα, αλλά ήταν σε άλλη θέση. Να φέρετε τον Φιλιππούση σε μια εκπομπή για να σας τα πει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ