Ο Καρυπίδης αλλάζει τον Άρη- Και ετοιμάζει κάτι… μεγάλο

Ο Καρυπίδης αλλάζει τον Άρη- Και ετοιμάζει κάτι… μεγάλο

Οι τέσσερις κινήσεις του ισχυρού άνδρα του Άρη, Θόδωρου Καρυπίδη που… δείχνουν το μέλλον

Ο Θοδωρής Καρυπίδης δείχνει τον… δρόμο για τον Άρη σε μια συγκυρία διόλου εύκολη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η έκτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και επί της ουσίας ο μοναδικός στόχος του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Conference League φαίνεται πως έχουν πεισμώσει τον ισχυρό άνδρα του κιτρινόμαυρου κλαμπ. Και πως ο ίδιος σκοπεύει να απαντήσει με πράξεις.

Η απόλυση του Άλαν Πάρντιου. Η συμφωνία με τεχνικό διευθυντή για πρώτη φορά έπειτα από τρισίμιση χρόνια (Ρόμπερτ Παλικούτσα). Η εμπιστοσύνη στον man of the club Τόλη Τερζή που δίνει χώρο και χρόνο για μια επόμενη καλή επιλογή στον πάγκο. Και βέβαια μια μεταγραφή Έλληνα όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μοιάζουν με κρίκους στην ίδια αλυσίδα. Εκείνη που θα επαναφέρει τον Άρη ψηλότερα στον ανταγωνισμό. Από του χρόνου άλλωστε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια δεν θα είναι πέντε, αλλά ξανά τέσσερα. Και πλέον τα λάθη θα απαγορεύονται.

Διαβάστε επίσης: Τα «χρυσά δάχτυλα» του Τόμας Γουόκαπ

Φυσικά η σημαντικότερη κίνηση είναι ο τεχνικός διευθυντής. Ο Παλικούτσα που απόψε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και το «Κλεάνθης Βικελίδης» προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γερμανοκροάτης έχει καλό βιογραφικό. Και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Δυο φορές ανέβηκε με την Φορτούνα Ντίσελντορφ από την δεύτερη κατηγορία, στην Μπουντεσλίγκα. Βγήκε στην Ευρώπη με την Ριέκα, διαθέτοντας την πιο νεανική ομάδα της διοργάνωσης. Ήταν φιναλίστ Κυπέλλου Κροατίας το 2022. Δημιούργησε και καθιέρωσε πρόγραμμα ακαδημιών στην Φορτούνα. Έκανε κάτι αντίστοιχο και στη Ριέκα.

Δημιούργησε ένα πρόγραμμα μεταφοράς… ταλέντων από τις ΗΠΑ στη Γερμανία. Δημιούργησε και ανέπτυξε τμήματα σκάουτινγκ σε Φορτούνα, Νυρεμβέργη και Ριέκα. Μοιάζει ένας κανονικός τεχνοκράτης που μπορεί να βάλει βάσεις συνολικά στον τρόπο λειτουργίας του Άρη.

Και για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν; Ο Παλικούτσα μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν τεχνικός διευθυντής της Ριέκα, ενώ πιο πριν είχε εργαστεί στη Γερμανία, όπου και έχει γεννηθεί. Από το 2000 ως το 2014 ήταν ποδοσφαιριστής σε γερμανικές ομάδες, όπως η Σανκτ Πάουλι και η Φορτούνα Ντίσελντροφ. Στην τελευταία άρχισε και την παραγοντική καριέρα του, όπου για αρκετά χρόνια ήταν σε διάφορα διοικητικά πόστα. Το 2016 ανέλαβε διευθυντής ποδοσφαίρου στη Φορτούνα, ενώ το 2019 μετακόμισε στην Νυρεμβέργη αναλαμβάνοντας το πόστο του γενικού διευθυντή και του αθλητικού διευθυντή. Το καλοκαίρι του 2021 πήγε στην Ριέκα.

Το μοντέλο ωστόσο φαίνεται ότι αλλάζει για τους Κιτρινόμαυρος. Και αυτό είναι πραγματικά καλό νέο, έπειτα από έναν πετυχημένο κύκλο που μοιάζει ότι κλείνει. Ουσιαστικά από τον Φλεβάρη οι Θεσσαλονικείς αρχίζουν να δουλεύουν και για την επόμενη σεζόν. Ο έμπειρος τεχνοκράτης στο οργανόγραμμα τους μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν γρήγορα κάποια βήματα προς τα εμπρός. Και βέβαια να «κουμπώσει» τη προσωπική φιλοδοξία του με μια ομάδα που διψάει για το παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ