My name is Rashford, Marcus Rashford… (vid)

My name is Rashford, Marcus Rashford… (vid)

Ο 25χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξελίσσεται στον… James Bond του αγγλικού ποδοσφαίρου και οδηγεί τους «κόκκινους διαβόλους»!

Μια ζωή σε fast forward για ένα παιδί από το Withington και το Wythenshawe, στο Νότιο Μάντσεστερ που βρέθηκε το καλοκαίρι του 2014 ανάμεσα στις δύο ομάδες της πόλης. Τον κέρδισε η Γιουνάιτεντ με τον Φαν Χάαλ να τον παίρνει στην πρώτη ομάδα ποντάροντας στην εκρηκτικότητά του. Όταν τον Φεβρουάριο του 2016 έκανε το ντεμπούτο του με δύο γκολ κόντρα στη Μίντιλαντ για το Γιουρόπα Λιγκ και γινόταν ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Τζορτζ Μπεστ, άρχιζε η δική του ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Βγήκαν… μαχαίρια: «Κάρφωσε» τον Ντέμη ο Μελισσανίδης για το γήπεδο

Ο Μάρκους Ράσφορντ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας κατάφερε, από εκείνο το βράδυ στο Γιουρόπα Λιγκ έως τις μέρες μας και το διπλό στο Λιντς χάρις σε δικό του γκολ που ξεκλείδωσε το διπλό, να γίνει πρωταγωνιστής στο αγγλικό ποδόσφαιρο. 51 συμμετοχές στην Αγγλία και 15 γκολ αλλά και μια βραδιά που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ στην ζωή του. Στην μεγαλύτερη πρόκληση της Εθνικής Αγγλίας από εκείνο τον τελικό του 1968 που της χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά. Ο τελικός του Euro 2020, τον Ιούλιο του 2021 στον τελικό του Λονδίνου ήταν ο ένας από τους τρεις άγγλους που αστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι βλέποντας την Ιταλία να πανηγυρίζει τον τίτλο.

Ο Ράσφορντ βρέθηκε στο «στόχαστρο» οπαδών, δέχθηκε ρατσιστικές επιθέσεις, είδε την ψυχολογία του να καταρρακώνεται όμως σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Να σταθεί όρθιος και να επιστρέψει.

Και στις μέρες μας πια; Να έχει ρόλο… James Bond φέρνοντας εις πέρας τις… επικίνδυνες αποστολές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σιγά-σιγά και αθόρυβα προβάλει ξανά ως διεκδικήτρια του τίτλου.
Με τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει ακατάπαυστα! Στα τελευταία 8 ματς του πρωταθλήματος από την διακοπή και μετά έχει 7 γκολ! Μόνο στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας δεν βρήκε δίχτυα, μας που η Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1. Και δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα.

Στα 34 φετινά ματς που έχει παίξει μετράει ήδη 21 γκολ και 8 ασίστ. Δεν το λες και άσχημα… Εκτός από το πρωτάθλημα και την σύνδεση του με τα αντίπαλα δίχτυα από την διακοπή για το Μουντιάλ και μετά έχει σκοράρει άλλες τέσσερις φορές στα τέσσερα ματς του Λιγκ Καπ με την διαδρομή της Γιουνάιτεντ να κλείνει στον τελικό όπου θα βρει απέναντί της την Νιουκάστλ με «όπλο» για την κούπα τον 25χρονο επιθετικό.

Σκόραρε και στο Κύπελλο στις 6 του Γενάρη στην επικράτηση επί της Έβερτον έχοντας και δύο ασίστ στο 3-1 της Γιουνάιτεντ. Όλα δικά του δηλαδή. Στα τελευταία 15 ματς της Γιουνάιτεντ, από την επανέναρξη των υποχρεώσεων μετά το Μουντιάλ, έχει σκοράρει στα 12! Ασύλληπτη επίδοση από τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στο Νησί που δείχνει ικανός να πάρει από το χεράκι την Γιουνάιτεντ στην προσπάθεια της μεγάλης (της) επιστροφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ