Το πρωτάθλημα της… χάρτινης μεζούρας: Και τώρα τι γίνεται με το Ατρόμητος-ΑΕΚ;

Το πρωτάθλημα της… χάρτινης μεζούρας: Και τώρα τι γίνεται με το Ατρόμητος-ΑΕΚ;

Ανω κάτω το πρωτάθλημα, μετά την προσφυγή της ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσεων και την επιμονή της να κερδίσει το ματς στα χαρτιά - Το CAS και η δεδομένη πλέον αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League δικαίωσε τον Ατρόμητο για την υπόθεση της… μεζούρας και η αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική θα οριστεί σε νέα ημερομηνία και θα διεξαχθεί κανονικά στο γήπεδο του Περιστερίου.

Μια απόφαση που άκουσαν με ανακούφιση στον σύλλογο των Δυτικών Προαστίων, με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ατρόμητος, Αλέξη Κούγια, να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. «Σήμερα είχα τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου. Οι πελάτες μου, τα δοκάρια του Ατρομήτου, δικαιώθηκαν. Το αποτέλεσμα του δικαστικού αγώνος ήταν, μετά από μια ζωντανή διαδικασία, υπό την προεδρία τακτικού Δικαστού: Δοκάρια Ατρόμητου – Παπαδόπουλος, Μπένετ, Μπαλτάκος, Φιλιππούσης, Μανούχος, Το μεγάλο αφεντικό τους και η τεράστια δικηγόρος τους κα Έλλη Ρίζου: 12–0», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος για την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Super League.

Διαβάστε επίσης: Ποια ομάδα της Premier League θέλει τον Πέδρο Μαρτίνς…

Ο αθλητικός δικαστής δικαίωσε τον Ατρόμητο και απάλλαξε την ομάδα του Περιστερίου από κάθε ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης με την ΑΕΚ (5/2), ενώ παράλληλα έκανε δεκτές τις πρόσθετες παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ζητώντας από τη διοργανώτρια αρχή να ορίσει εκ νέου την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Μια δικαίωση για τον Ατρόμητο, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, καθώς όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή, η ΑΕΚ ήδη προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και ζητάει να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά. Τη δεδομένη στιγμή, πάντως, η απόφαση που ισχύει είναι αυτή του αθλητικού δικαστή, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η μη διεξαγωγή του Ατρόμητος-ΑΕΚ για το ύψος των δοκαριών στο γήπεδο του Περιστερίου δεν είναι λόγος για να ζητούν οι φιλοξενούμενοι να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά.

Με την προσφυγή της ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσεων και την επιμονή της να κερδίσει το ματς στα χαρτιά, αναμένεται πλέον έπειτα από δέκα ημέρες μια δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό,  με ότι αυτό συνεπάγεται για το «καλεντάρι» του πρωταθλήματος. Επιπλέον οι αντίδικοι έχουν πάντα το δικαίωμα να φτάσουν ως και την πόρτα του CAS.

Κανείς λοιπόν δεν ξέρει με σιγουριά πως και πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση, όταν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου (χθες έλεγαν ότι το Ατρόμητος-ΑΕΚ ίσως μπορεί να γίνει στις 8/3 αν δεν αλλάξει κάτι στην απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων). Παράλληλα είναι και η ζημιά που ήδη έγινε. Για παράδειγμα το γεγονός ότι ο ημιτελικός του κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός διεξήχθη με την Ένωση να απολαμβάνει το προνόμιο μιας δεκαήμερης έξτρα ξεκούρασης καθώς δεν έπαιξε πριν στο Περιστέρι. Ή ακόμη και ότι όταν τελικά θα γίνει το Ατρόμητος-ΑΕΚ πιθανότατα οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν πια το ίδιο κίνητρο καθώς σήμερα στη βαθμολογία έχουν ήδη μείνει μακριά από τις θέσεις για την πρόκριση τους στα play offs του πρωταθλήματος. Κάτι που στις 5 Φλεβάρη δεν ίσχυε επ ουδενί. Ο 100% αυτός ποδοσφαιρικός… λογαριασμός αυτός τρέχει, και δεν αλλάζει.

«Δικαιώθηκα, το θέλει η ΑΕΚ στα χαρτιά»

«Εγώ την έφεση της ΑΕΚ την περίμενα, γιατί από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα και είπα και στους δημοσιογράφους ότι ο απώτερος σκοπός της ήταν να μην γίνει το παιχνίδι και να το διεκδικήσει στα χαρτιά. Και δικαιώθηκα. Το περίμενα», έλεγε το απόγευμα ο Γιώργος Σπανός. «Είναι ξεκάθαρο ότι έχει απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα στη φίλαθλη κοινή γνώμη. Δεν μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να λένε ότι εμείς σαν ΑΕΚ πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό και θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια μόνο στους αγωνιστικούς χώρους και να έρχεται στο Περιστέρι επιδιώκοντας να πάρει το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος, βγάζοντας στη… σέντρα την ΑΕΚ και εκθέτοντας την Ενωση στα μάτια της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ