Euroleague: Η υποψηφιότητα του ΣΕΦ για το final 4 του 2025, και o «πρώην» ερυθρόλευκος που θέλει ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Η υποψηφιότητα του ΣΕΦ για το final 4 του 2025, και o «πρώην» ερυθρόλευκος που θέλει ο Παναθηναϊκός

Θα είναι ο Ολυμπιακός ο οικοδεσπότης του Final 4 έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια;

Πολλά και ενδιαφέροντα από το περιβάλλον της Euroleague με πρώτη και καλύτερη την φήμη που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες από στόμα σε στόμα αναφορικά με το final 4 της σεζόν 2024-25. Λέγεται ότι όχι μόνο εξέφρασε ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός για τη διεξαγωγή του στο ΣΕΦ αλλά και ότι είναι ήδη σε συζητήσεις με αξιωματούχους του οργανισμού. Την είδηση, μάλιστα, επιβεβαίωσε στα μέσα της εβδομάδας και ο γνωστός Ιταλός ρεπόρτερ, Ματέο Αντρέανι, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Final-4 θα γίνει στο Κάουνας της Λιθουανίας, ενώ το 2024 οικοδεσπότες θα είναι οι Γερμανοί, καθώς έχει επιλεγεί το Βερολίνο. Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έγινε κάποτε final 4, ακριβώς στην αφετηρία του Ολυμπιακού προς τα μεγαλεία των επόμενων χρόνων. Το final 4 του 1993 το οποίο κατέκτησε η Λιμόζ του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Τώρα αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα

Οι Γάλλοι μάλιστα ήταν εκείνοι που είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό στην φάση των «8» με τους παλιότερους να θυμούνται ακόμη την περίφημη γραμμή που πάτησε ο Ζάρκο Πάσπαλι στα τελευταία δευτερόλεπτα της τελικής δραματικής μάχης. Φυσικά υπήρχε ελληνική ομάδα στο final 4 και μάλιστα ομαδάρα.

Ίσως ο ισχυρότερος ΠΑΟΚ, όλων των εποχών. Με Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο και παίκτες σαν τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Μπάνε Πρέλεβιτς, τον Κεν Μπάρλοου, τον Κλιφ Λέβινγκστόν και τον Τζον Κόρφα στο παρκέ. Ο ΠΑΟΚ όμως έχασε στον ημιτελικό από τη Μπενετόν του Τόνι Κούκοτς…

Προφανώς και είναι δίκαιο να διοργανώσει και το ΣΕΦ κάποια στιγμή ξανά ένα final 4. Όλες οι μεγάλες έδρες της Euroleague έχουν φιλοξενήσει τη διοργάνωση από το 1993 και πέρα. Μπορεί το Φαληρικό γήπεδο άλλωστε να είναι παλιό πια, αλλά ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να το έχει θωρακισμένο με τα πιο υπερσύγχρονα μέσα. Και βέβαια αν όντως πάρει το χρίσμα, τότε δεδομένα οι Αγγελόπουλοι θα έχουν κατά νου και άλλα βελτιωτικά έργα (κυρίως σε ότι αφορά στα αποδυτήρια κλπ). Στο μεταξύ και μιας πιάσαμε την Euroleague. Κυκλοφορεί μια ακόμη φήμη εσχάτως που δεν την λες ακριβώς νέα, αλλά που μπορεί να προκαλέσει νέα δεδομένα με θέα στην επόμενη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει λέει ως βασικό μεταγραφικό στόχο του το καλοκαίρι έναν πρώην Ερυθρόλευκο για τη θέση του πλέι-μέικερ.

Συγκεκριμένα τον Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος. Ο 28χρονος γκαρντ ήρθε στην Ευρώπη το 2017 (αφού έγινε ντραφτ στον δεύτερο γύρο του NBA) για λογαριασμό της Παρτιζάν. Εκεί τον είδε και τον διάλεξε ο Ντέιβιντ Μπλατ για τον Ολυμπιακό έναν χρόνο μετά. Συνολικά σε 30 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, είχε κατά μέσο όρο 9,2 πόντους, 4,2 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1,4 λάθη, σουτάροντας με ποσοστό 42,1% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 83% στις βολές.

Τον Ιούλιο του 2019, μετακόμισε στο ΝΒΑ για τους Γιούτα Τζαζ. Στις 16 Δεκεμβρίου 2020, έμεινε ελεύθερος από τους Τζαζ. Αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του NBA με την Γιούτα, έχοντας κατά μέσο όρο 1,6 πόντους, 0,7 ασίστ και 0,7 ριμπάουντ, ενώ την μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν την πέρασε στην Αναπτυξιακή Λίγκα NBDL.

Στις 5 Ιανουαρίου 2021, ανακοινώθηκε από την ρώσικη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ως το τέλος της σεζόν. Έφτασε μέχρι και τους ημιτελικούς της VTB Λίγκα. Εκεί είχε μέσο όρο 17.1 πόντους με 3.4 και 6.3 ασίστ ανά ματς πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στις 13 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, με συμβόλαιο δύο ετών. Το συμβόλαιο που λήγει τώρα. Φέτος σε 13΄συμμετοχής με τη βασίλισσα στην Euroleague έχει μέσο όρο 6 πόντους και 2 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ