Από το three peat στα ζόρια για την 8αδα…

Από το three peat στα ζόρια για την 8αδα…

Ο Αταμάν ξεκίνησε την σεζόν με τα τρία δάκτυλα υψωμένα. 7 στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου η Εφές κινδυνεύει να μην μπει καν στα play off!

Ένα τρίποντο στο… μηδέν από τον Μίσιτς στον συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Μια μεγάλη μάχη στον τελικό με την Ρεάλ. Η Εφές έγραψε πέρσι ιστορία με το back to back στην Ευρωλίγκα και ο Αταμάν πριν καλά-καλά σηκώσει (ξανά) την κούπα ύψωσε τα τρία του δάκτυλα, σαν ένα μήνυμα από το μέλλον…

Το καλοκαίρι η Εφές έφερε στο πολύτιμο και πανάκριβο ρόστερ της τον Κλάιμπερν και έκανε τους book αλλά και όλους τους ειδικούς του μπάσκετ να της βάλουν την ταμπέλα του μεγάλου φαβορί και για την φετινή διοργάνωση.

Τι και αν το ξεκίνημα της στην κανονική περίοδο ήταν κακό; Μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου και στην περσινή της πορεία η Εφές ήταν εκτός 8αδας. Πάτησε «γκάζι», τερμάτισε 5η, έπεσε πάνω στην Αρμάνι του Μεσίνα και «πέρασε από πάνω» της για να πάει Βελιγράδι.

Το ίδιο περίμεναν πως θα γίνει και φέτος οι περισσότεροι. Πως αργά ή γρήγορα θα πάρει μπρος η «μηχανή» του Αταμάν.

Εφτά στροφές (έχει ένα εξ αναβολής) πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων έχουν πέσει έξω για τα καλά. Η χθεσινή συντριβή από την Μακάμπι στην Πόλη ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα και στο Βελιγράδι στην αρχή της διαβολοβδομάδας μετά την βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Εφές δεν είναι καλά, της λείπει πολύ ο τραυματίας Μίσιτς και πλέον τα δάκτυλα του Αταμάν έχουν… μαζευτεί. Που μυαλό για το three peat όταν δεν ξέρει αν θα μπορέσει να είναι στην 8αδα για τα πλέι οφ; Γιατί η Εφές πλέον κινδυνεύει σοβαρά ούσα δύο νίκες μακριά από την… ισοβαθμία για την 8η θέση. Τι εννοούμε;

Αν αφήσουμε έξω την πρώτη 5αδα (Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Φενέρ) που έχει «καθαρίσει», από την 6η θέση και κάτω γίνεται χαμός! Και για την Εφές το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσει να… τρυπώσει σε μια από τις 3 θέσεις που απομένουν για να βρουν κάτοχο.

Από το 6 έως και το 9 όλες με 15-13! Μπασκόνια, Παρτιζάν, Μακάμπι, Ζαλγκίρις! Με την Εφές στο 13-14 καθώς έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσει στις 14/3 στην Πόλη απέναντι στην Ρεάλ στη δική της νέα διαβολοβδομάδα καθώς στις 16/3 θα υποδεχθεί την Παρτιζάν.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η επόμενη εβδομάδα ίσως και να κρίνει οριστικά το μέλλον της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην διοργάνωση. Σε ένα σενάριο δύο ηττών, διόλου απίθανο με όσα (δεν) έχει κάνει έως τώρα η Εφές αλλά και βάσει της δυναμικότητας των αντιπάλων (ειδικά της Ρεάλ) θα την αφήσει πολύ μακριά, τόσο που ίσως να μην προλαβαίνει πια.

Στο ίδιο διάστημα, παίζουν Μακάμπι-Μπασκόνια σε ένα μεγάλο ντέρμπι 8αδας και η Ζαλγκίρις υποδέχεται την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό.

Η Εφές που μέχρι το φινάλε έχει ακόμη να αντιμετωπίσει στις 23/3 εκτός της ουραγό Άλμπα που φαίνεται πως έχει… καταθέσει τα όπλα προ πολλού ενώ στη συνέχεια υποδέχεται στη διαβολοβδομάδα Αρμάνι και Βίρτους, σε ένα διάστημα που πιθανώς να είναι αδιάφορες. Το φινάλε είναι πολύ δύσκολο, καθώς παίζει εκτός με την Φενέρ που θα έχει κάθε λόγο να την νικήσει για να την αφήσει εκτός αν γίνεται, όπως και την τελευταία αγωνιστεί η Μονακό που την φιλοξενεί η Εφές.

Ακόμη και αν πάμε στο σενάριο πως παίρνει και τα τρία «εύκολα» ματς η Εφές, με Άλμπα και Ιταλούς είναι ξεκάθαρο πως θα χρειαστεί και άλλες νίκες, στα ντέρμπι, για να είναι στην 8αδα και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του Αταμάν. Για τον Ολυμπιακό βεβαίως, αλλά και για τα υπόλοιπα φαβορί ένα πρόωρο αντίο της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα ήταν ιδανικό στο δρόμο για το Κάουνας. Ίδωμεν…

Το πρόγραμμα της Εφές

14/3 ΕΦΕΣ-ΡΕΑΛ
16/3 ΕΦΕΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ
23/3 ΑΛΜΠΑ-ΕΦΕΣ
28/3 ΕΦΕΣ-ΑΡΜΑΝΙ
30/3 ΕΦΕΣ-ΒΙΡΤΟΥΣ
6/4 ΦΕΝΕΡ-ΕΦΕΣ
14/4 ΕΦΕΣ-ΜΟΝΑΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ