Ωραία τα playoffs, αλλά πως θα τελειώσουν;

Ωραία τα playoffs, αλλά πως θα τελειώσουν;

Τα playoffs πήραν φωτιά από το πρώτο βράδυ. Ποιος κρατά όμως τον πυροσβεστήρα;

Μόλις στους πέντε βαθμούς η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο Παναθηναϊκό και τον τέταρτο του πίνακα ΠΑΟΚ, έπειτα από την πρώτη αγωνιστική των playoffs. Το καλύτερο εισαγωγικό σημείωμα για ένα πρωτάθλημα που δεδομένα πια το διεκδικούν τέσσερις.

Ποιος θα το κατακτήσει; Είναι σίγουρα μια ερώτηση επίκαιρη. Υπάρχει όμως μια πιο ενδιαφέρουσα που καλά θα κάνει έστω και αργά να κινητοποιήσει όσους κοιτάζουν από μακριά μην θέλοντας να μπλέξουν με το ποδόσφαιρο. Γιατί το πιθανότερο είναι να εμφανιστούν κατόπιν εορτής και να αρχίσουν τα… ευχολόγια.
Ποια είναι αυτή; Μα αν θα τελειώσουν τα playoffs…

Ο κακός χαμός από χθες το βράδυ με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη στα… κάγκελα για όσα ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω του θεσμικού ρόλου στη Super League έσπευσε να προειδοποιήσει πριν από τη σέντρα. Η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, ο Στιβ Μπένετ παίζουν με… τη φωτιά επιστρατεύοντας διαιτητές αμφιβόλου αξίας σε ένα τόσο οριακό τουρνουά και σε ντέρμπι με γεμάτα γήπεδα. Και αν είναι αλήθεια ότι ο κατά τα άλλα ψύχραιμος Τάκης Μπαλτάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης Θόδωρο Καρυπίδη ξεστόμισε όσα του καταλογίζουν; Τότε το πράγμα «χοντραίνει» επικίνδυνα.

Η ΕΠΟ επέλεξε να πάει κόντρα στο ρεύμα της επαγγελματικής διαιτησίας, όπως βεβαίως και κόντρα στην επιθυμία της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο ρόλο του αρχιδιαιτητή. Ενός ανθρώπου που αν μη τι άλλο εξασφάλιζε ως μίνιμουμ την παρουσία διαιτητών της κατηγορίας elite στα μεγάλα ματς της σεζόν. Επέλεξε να τον αντικαταστήσει με τον Στιβ Μπένετ σε μια απόφαση που επί της ουσίας βρήκε σύμφωνα μόνο την ΑΕΚ. Το φοβερό είναι πως η Ένωση αν και χθες το βράδυ προφανώς και ευνοήθηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, φώναζε και αυτή για τον Μαυροβούνιο ρέφερι που έστειλε ο Μπένετ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ματίας Αλμέιδα ότι ο 4ος διαιτητής (ο Τάσος Σιδηρόπουλος) δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους άλλους «Πάντα προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, αλλά σήμερα μπαίνω στη θέση του 4ου διαιτητή και με τον διάλογο που προσπαθώ να έχω. Ο 4ος δεν καταλάβαινε τι συζητούσαν οι διαιτητές γιατί δεν καταλάβαινε τη γλώσσα. Οπότε γιατί υπάρχει ο 4ος διαιτητής;» αναρωτήθηκε ο Αργεντινός που ως τώρα δεν είχε αναφερθεί σχεδόν ποτέ σε τέτοια θέματα.

Πριν τα ματς λοιπόν είχαμε την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είχαμε την οργισμένη αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου στην απόφαση της ΕΠΟ να τοποθετεί -στα ματς του Βόλου όπως φαίνεται- έλληνα διαιτητή, ενώ οι έξι ομάδες ζήτησαν σε όλα ξένους. Και χθες είχαμε τον Παναθηναϊκό που μίλησε ήδη για αλλοίωση των playoffs, τον Άρη που όσα κατήγγειλα για τον Μπαλτάκο στέλνουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ στον αθλητικό εισαγγελέα, και τον Αλμέιδα που προφανώς έχει δίκιο με τις «σαλάτες» του Μπένετ στους ορισμούς των διαιτητών (στο Άρης-ΠΑΟΚ ο διαιτητής ήταν Σουηδός ιρακινής καταγωγής και ο VARίστας από την Αλβανία) . Μετά την εθνική διακοπή τα playoffs επιστρέφουν και σε μια εβδομάδα έχουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Καλά ξεμπερδέματα…

Η ΕΠΟ (παριστάνει πως) δεν ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα. Ενδιαφέρεται να έχει όμως τον έλεγχο της διαιτησίας του δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως οι χειρισμοί της δημιουργούν αδιέξοδα.

Ο Στιβ Μπένετ το Σάββατο είπε πως δεν μπορεί να φέρνει τρεις ξένους διαιτητές την εβδομάδα στην Ελλάδα και ότι οι elite δεν έρχονται. Με δεδομένο όμως ότι οι δύο προηγούμενοι αρχιδιαιτητές –και ο Μέλο Περέιρα πριν τον Κλάτενμπεργκ- τους έφερναν αλλά και ότι οι ομάδες έχουν αναλάβει το κόστος, η σωστή διατύπωση είναι πως εκείνος δεν μπορεί να φέρει elite διαιτητές. Ή δεν θέλει. Ή δεν θέλουν να μπορεί και να θέλει. Ή όλα αυτά μαζί…

Ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο Βόλος δεν μπορούν να κάνουν πολλά αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός το θυμήθηκε αργά να «φωνάξει» αλλά πρέπει και εκείνος κάποια στιγμή να αποφασίσει τι θέλει. Η ΑΕΚ όμως κατά κύριο λόγο και ο ΠΑΟΚ στηρίζουν αυτή την διοίκηση της Ομοσπονδίας, που στηρίζει την ΚΕΔ, που στηρίζει τον Μπένετ. Στις 2 Απριλίου παίζουν μεταξύ τους στην Τούμπα. Για να δούμε: Εκεί θα μπορεί ο Μπένετ να φέρει elite διαιτητή… Και αν δεν μπορεί, τι θα λένε στο φινάλε αυτής της παρτίδας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ