Ο Γιάννης κλείνει το μάτι στον Παπαγιάννη (vids)

Ο Γιάννης κλείνει το μάτι στον Παπαγιάννη (vids)

Πληθαίνουν οι φήμες για τη δεύτερη απόπειρα του Παπαγιάννη στο NBA και γιατί όλα δείχνουν Μπακς.

Το 2016 ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε το μεγάλο άλμα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Δύο χρόνια αργότερα, έχοντας αγωνιστεί σε Σακραμέντο Κινγκς και Πόρτλαντ Μπλέιζερς, γύρισε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Πλέον, έχοντας ωριμάσει μπασκετικά και έχοντας βάλει στο παιχνίδι του το τρίποντο, φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, μάλιστα, έχοντας ρόλο σε μια από τις καλύτερες ομάδες του NBA.

Ο διεθνής σέντερ, ο οποίος βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, διανύει μια πολύ δύσκολη σεζόν. Μια σεζόν που άρχισε με έναν δύσκολο τραυματισμό, που τον άφησε πίσω και χρειάστηκε πολύ χρόνο για να βρει και πάλι τα πατήματά του. Μια δύσκολη αγωνιστικά σεζόν, στην οποία ο 25χρονος σέντερ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με την παρουσία του Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού να μην βοηθάει καθόλου τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Σέρβος προπονητής δεν κατάφερε να βελτιώσει τον διεθνή άσο, ο οποίος μπορεί να έβαλε στο παιχνίδι του το τρίποντο, αλλά συνεχίζει να έχει προβλήματα απέναντι σε δυνατούς σέντερ, όπως ο Φαλ.

Διαβάστε επίσης: «Βράζουν» με την ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ για τον Λουτσέσκου

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος φέτος στην Euroleague έχει μέσο όρο 8.1 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 10.7 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, σέβεται όσα έχει περάσει στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο Τριφύλλι, αλλά τόσο το οικονομικό κομμάτι όσο και το δέλεαρ της επιστροφής στον μαγικό κόσμο του NBA, δυσκολεύουν την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και ίσως τις οδηγήσουν σε διαζύγιο.

Για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο Παπαγιάννης θα πρέπει η πρόταση που θα κάνει το Τριφύλλι στον διεθνή άσο να υπερβαίνει κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό το οποίο δεν είναι απαγορευτικό για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ειδικά από τη στιγμή που το μπάτζετ της ομάδας αναμένεται να αυξηθεί στα 13 εκατ. ευρώ, αλλά ενδεχομένως να αποφασιστεί από τους Πράσινους ότι ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο δεν θα πρέπει να δοθεί σε ένα «5άρι», αλλά σε κάποιον γκαρντ, που θα έρθει και θα κάνει τη διαφορά στην περιφερειακή γραμμή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι ο Παναθηναϊκός έκλεισε «5άρι», με τις φήμες να… οργιάζουν γύρω από το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ισως να έχουν αποφασίσει στον Παναθηναϊκό ότι έκλεισε ο κύκλος του Παπαγιάννη, ο οποίος έχει μεγάλη… πέραση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο 25χρονος, ο οποίος στην πρώτη θητεία του στο NBA εκτιμάται πως εισέπραξε 6.763.556 δολάρια, θα ήθελε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να διεκδικήσει ρόλο σε μια από τις ομάδες που μάχονται για τον τίτλο. Μια από αυτές τις ομάδες είναι οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος γνωρίζεται φυσικά με τον Γιώργο Παπαγιάννη και θα τον ήθελε στους Μιλγουόκι Μπακς, που ψάχνουν για back up του Μπρουκ Λόπεζ. Ο έμπειρος άσος είναι επίσης στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, αλλά δύσκολα θα αποχωρήσει από τα «ελάφια».

Ο 34χρονος βρίσκεται στη… δύση της καριέρας του και όπως είναι απόλυτα λογικό, οι Μπακς έχουν αρχίσει να κοιτάζουν την επόμενη ημέρα. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει εμπειρία από το ΝΒΑ, έχει βάλει στο παιχνίδι του το τρίποντο και είχε αποδείξει στην πρώτη του θητεία στις ΗΠΑ ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση επιθετικά. Το απέδειξε στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όπου είχε 19 πόντους με 6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 1/1 βολή.

Τη δεδομένη στιγμή όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί η σεζόν θα βάλει κάτω τα δεδομένα και θα αποφασίσει τι θα κάνει. Θα δει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και θα κρίνει ποια είναι η καλύτερη για τον ίδιο και την καριέρα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ